Heldigvis så skjer det foreløpig kun i hodet mitt

Det var skikkelig godt å ha en stueforandring i går, det å komme seg bort et par timer var så koselig. Men, bilturen var ikke akkurat en ting som gjorde alt så mye bedre. Får litt igjen for det nå og du vet, veiene rundt omkring er ikke akkurat humpefrie for å si det sånn. Jeg er uansett glad for at vi fikk vært med å feire dagen til 1 åringen. Det har vært veldig hyggelig å få være sammen med dem ganske mye i tiden de har vært her nede på besøk.

 

Nå håper jeg bare at sommeren ikke er slutt riktig enda, jeg ønsker flere fine sommerdager.

 

Kvelden gikk til å bare slappe av og sysle med mine ting på hobbyrommet, det er avslappende for meg å være her inne. Jeg driver og ommøblerer, maler og flytter rundt på ting inni hodet mitt når jeg sitter i stua. Har hatt altfor god tid til å se meg rundt ut i stua de siste dagene og da blir det bare sånn. Heldigvis så skjer det foreløpig kun i hodet mitt, men jeg er redd for at mye av det jeg tenker kommer til å bli gjort i høst/vinter. Det dukker opp så mange ideer når jeg blir sittende å fundere over ting. Liker det jo!

Den tid, den glede sier jeg for akkurat slike prosjekt. Ha en fin dag 😊

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Falsk bekymringsmelding til barnevernet

Jeg kan lese artikler, innlegg på både facebook og instagram som kan provosere meg, men jeg kommenterer ALDRI noe negativt! Det er ikke en ting som gir meg noe egentlig, så hva er vitsen med det da. Leser det, tenker mitt så glemmer jeg det bare. Men, når folk faktisk tar det skrittet at de melder inn andre til barnevernet BARE for å være slemme, da kjenner jeg at jeg at jeg kan klikke litt. Da klør jeg i fingrene for å få ut litt tanker og jeg får best ut tanker ved å skrive. Hva i all verden tenker en person på som vil andre så mye vondt? For selv om det er helt feil anklagelser så gjør det vondt likevel.

 

Jeg kan ikke helt tenke meg hvordan det virkelig føles å få et brev eller en telefon fra barnevernet med en bekymringsmelding. Når du selv vet at du legger deg hver kveld trøtt og sliten, men likevel med et smil nettopp fordi du har viet all din tid til ditt barn. Fordi barnet ditt betyr alt og du strekker deg langt for å gjøre det beste du kan. Du vet jo at du er en god forelder, men så slenges dette rett i fleisen på deg. Det er jo virkelig urettferdig at noen skal oppleve slikt når det overhodet ikke stemmer og jeg skjønner utrolig godt at man kan bli nedstemt av det.

 

Hvis du sender inn en falsk bekymringsmelding til barnevernet, risikerer du at den du har rettet meldingen mot vil anmelde deg til politiet. Og så blir det opp til politiet å vurdere om straffelovens regler er brutt. Burde ikke være tvil om det spør du meg!

 

Nye foreldre som gjør en strålende jobb, som engasjerer seg 100 prosent i barnet sitt og det eneste de vil er at den nye lille verdensborgeren skal ha det så bra det går an at et lite barn har det. Foreldre som gjør alt i sin makt for familien sin og som passer på ungen sin så godt. Som har en normal hverdag slik som mange andre. Altså, meld gjerne inn saker hvor det faktisk er fare for barna, der mor og/eller far er en trussel for barn, familier som virkelig trenger å bli sjekket opp eller barn som sier fra at de trenger hjelp. Vær et medmenneske av den gode sorten istedet.

 

Ved å melde inn falske anklager bare for å fylle dagen med noe er ille, det er jo den som gjør det som virkelig har et problem! Du stjeler faktisk tid fra andre som kanskje absolutt trengte oppmerksomhet fra dem og har det helt ille hjemme. Det finnes puslespill, tv serier og stier du kan gå tur på hvis det er kjedelig for deg i livet. Selv om at du har det kjipt i ditt liv, så behøver du ikke dra med andre inn i din verden. Heldigvis så er de fleste som får dette mot seg så sterke og lar seg ikke knekke av sånne som dette. Og det er jeg glad for! Stå på ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Jeg ropte, ropte og ROPTE, men ble ikke hørt

God morgen eller god formiddag som jeg føler det har blitt fordi jeg har vært våken siden halv seks. Noen ganger så skulle det vært et skjult kamera på meg om morgenen, tenker at det så meget smart ut der jeg ropte på R i dag morges for hjelp. Han la seg nemlig på sofaen sammen med meg i går kveld slik at han var til stede når jeg skulle opp. Den som vet den vet hvorfor, men i løpet av natten har han sneket seg inn i senga (skjønner’n godt), så borte var han.

 

Det er ikke bare bare her i verden og enkelte ting er vanskelig å få til selv, men prøver man eller blir satt i en situasjon der man MÅ, så får man det som regel til.

 

Måten jeg ligger på gjør det slik at jeg ikke ser han, så jeg ropte, ropte og ROPTE, men ble ikke hørt! Ble nesten litt irritert for at han ikke våknet. Jeg visste jo ikke at han ikke var der, men siden han aldri svarte så måtte jeg jo komme meg opp selv. Fikk rullet meg rundt og ned på gulvet i knestående. Lærte det i går, lærte også hvor vondt det gjorde. Fikk så tak i bord og sofa med hver sin hånd for så å åle meg sakte, men sikkert opp samtidig som jeg nesten hylte. Men, jeg fikk det til og den lille (les store) irritasjonen for at han ikke våknet gikk over fort.

Det er lørdag, det er overskyet og det er helg. Jeg har laget meg en kopp med varm solbærsaft. Flere enn meg som liker det? Jeg syns det er kjempegodt, men drikker det ikke så ofte på sommeren. Det er liksom bedre på kalde vinterdager, men i dag så ser det surt ut utenfor så da fristet det. I dag så skal vi til Sandefjord på en liten bursdagsfeiring for minstemann i familien, han blir 1 år på onsdag og de reiser hjem til Vestlandet i morgen. Da er det kjekt at vi kan feire han i dag.

 

❤❤❤

 

Ellers i dag så er det ikke store planene på gang for meg, R skal bort til nabo’n og spille volleyball og drikke øl. Og jeg skal nok bare slappe av og se litt på serie. Har sett mer på serie den siste uka enn på det siste året tror jeg, men det er jo bare kos da. Nå skal jeg lage frokost og jeg har kokt ferdig kaffe til rømlingen, så jeg får gå å vekke han, få’n opp slik at han er klar til vi skal dra i 11 ish tiden. Håper dere får en fin lørdag og at dere kanskje skal finne på noe som er koselig. Ønsker dere ihvertfall en skikkelig fin lørdag ❤

Bilde illustrerer hva jeg kunne tenkt meg til frokost, men sannheten er at det blir knekkebrød med ost til meg og brødskive med ost til han. Men i morgen blir det egg og bacon….kanskje!

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg har en veldig god nyhet

Jeg hadde lagt opp dagen med et par planer i dag, jeg skulle børste håret og jage veps. Men, jeg fikk koselig besøk av mine nieser, så det ble ikke så mye hårbørsting da, men vepsjaging ble det likevel heldigvis. Angrer bare på at jeg ikke spurte en av dem om å hjelpe meg med hårbørstinga. Det er litt keitete å børste med venstre hånd for det trengs litt kraft for å komme gjennom dette som kun er vasket, men ikke gredd på en uke i morgen.

 

Men jeg har en veldig god nyhet, den er ihvertfall VELDIG god for meg. For i dag har jeg endelig følt en liten bedring. Det går lenger mellom hver smertestillende og det er jeg så utrolig glad for. Puster mye bedre også, så nå kan det vel bare bli bedre og bedre for hver dag. Jeg må bare ikke tro at jeg er helt bra og utsette meg for noe nå så ordner det seg etterhvert. 

 

Huset ble ryddet og det ble vasket over bord og benker her før R dro på jobb, så da har stressnivået over den biten vært på minimum i dag. Så alt i alt så har denne dagen vært en veldig fin dag. Jeg har til og med vært med på butikken og handlet. Sjeldent jeg koser meg så mye på butikken altså, men jeg kunne gått der i en evighet i dag og sett på pålegg, sauser.. eh ja, du skjønner poenget ikke sant? Nå er det helg, så derfor ønsker jeg DEG en god helg!

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Litt merkelig tanke for å være ærlig!

Akkurat nå….

…her i huset

I går kveld sleit jeg skikkelig med å sovne så jeg sendte min bedre halvdel inn i senga så han slapp å ligge å høre på mine klagelyder. Heldigvis hørte han på meg og gjorde det, litt for lett faktisk for jeg behøvde ikke å overtale han engang he-he. Tenker nok det var etterlengta ord å høre. Vel, jeg sovna til slutt etter mye om og men, og bortsett fra meg så er det helt stille her i huset enda.

…i mine tanker

Nå er det under en måned igjen til jeg har bursdag og endelig har jeg planlagt og sendt invitasjoner til min(e) feiringer. Så nå tenker jeg på pynt, borddekking, ballonger og servering. Jeg skal ihvertfall lage strawberry daiquiri en av disse dagene for det er noe jeg har hatt lyst på hele sommeren. Jeg liker den i slush konsistens og jeg må finne den perfekte oppskriften. Wow, jeg blir 50 altså, det er nesten ikke til å tro! Litt merkelig tanke for å være ærlig!

…skulle jeg ønske

At det var reint og ryddig overalt i huset, det stresser meg at jeg ikke har gjort noe her på en uke. Men, tenker at jeg skal prøve å få gjort noe i dag. Helgen blir ikke det samme om det ikke lukter fresh såpelukt her. Kanskje jeg skal kjøpe noen luktepinner i dag. For denne her lukter bare helt NYDELIG, anbefaler den virkelig. Kjøpt på Coop extra.

…har jeg lyst til å

Dra på shopping, gå på cafe, luke et bed, skrape maling (noen jeg helst IKKE gjør), gjøre noe, samme hva, alt frister. Det hadde jo vært hyggelig å kunne fått opp humøret noen hakk liksom. I dag er jeg drittlei! Men, jeg skal få det til uten å gjøre noe av dette, for er det noe jeg klarer så er det å snu på humøret. Må bare bestemme meg for det og sliter LITT med det akkurat nå.

…skal jeg

Ta med meg en pepsi max, gå ut i sola og grave frem noen visdomsord… til meg selv

Nyt dagen, vær glad for alle gjøremål du har og gjør dem med glede. God fredag to you ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

Jeg visste at han kom til å bli sint!

I dag trosset jeg ubehag og laget middag til Rune slik at han slapp å gjøre det når han kom hjem fra jobb. Jeg lider jo av dårlig samvittighet for alt han gjør om dagen. Han holder orden i huset, han vasker klær, han handler og han går tur med bikkja. Jeg sliter ikke med å gå og har vært på et par turer med han, men når jeg er alene får jeg ikke tatt på han bandet og ikke får jeg plukket opp etter han ute.

 

Jeg visste at han kom til å bli sint! Jeg visste at han ikke likte at jeg gjorde det, men jeg visste også at det gikk fort over når jeg forklarte han hvor rolig det hadde gått for seg. Jeg satt den første kjelen jeg fant på plata og gikk frem og tilbake mellom vask og kjele for å fylle opp med vann. Jeg putta kylling inn i en pose så i ovnen og lagde saus. Det tyngste med alt det var melkekartongen som var full.

 

Å være sint her i huset betyr at man snakker litt hardere enn vanlig, sier meningen sin på en alvorlig måte, rister litt på hodet av den andre så er det bra igjen. 

 

Man kan strekke seg langt for den man bryr seg om, det er helt klart! Og er det en ting jeg ikke tviler på så er det om han bryr seg om meg, det gjør han virkelig. Og da må jeg vise at jeg strekker meg så langt jeg kan for han også for tiden, jeg klarer bare ikke å la være. Jeg gjør så klart bare det jeg får til, jeg risikerer ikke ting slik at dette tar enda lenger tid. Jeg passer på å fortelle han hvor mye det betyr for meg at han gjør det han gjør.

 

Jeg har bestemt meg for at jeg i morgen gjør et forsøk på en natt i senga og går det ikke så skal jeg snike meg ut så han får sove der. Han fortjener det syns jeg, men kjenner jeg han rett og det gjør jeg så flytter han med meg da også. Fine Rune, er det rart jeg skryter mye av han? Når noen er så snill og god som han er så har jeg lyst å si det til verden, sånn er det bare. Gleder meg til hverdagen er normal igjen, da skal jeg finne på noe koselig bare for at jeg kan og fordi jeg har lyst.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

6 dager, 5 netter… er dette snart over??

Igjen våkner jeg før klokka 06 med syke smerter, igjen er jeg frustrert for at det ikke er bedre. Legger meg hver kveld med et håp om at jeg neste dag skal kjenne bedring, men neida. Jeg klarer fortsatt ikke å legge meg i senga mi, jeg klarer fortsatt ikke å legge meg ned og stå opp alene. Alt dette får meg til å føle meg deppa og jeg, jeg liker ikke å være nedstemt. Så dagene går til å tenke positivt og fokusere på at dette går snart over.

 

Rune sover på sofaen med meg og han spretter opp for hver eneste gang jeg trenger han. Heldigvis er ikke det mer enn ved leggetid og noen ganger 2 ganger om natta. Man sover jo ikke like godt på sofaen som i sin egen seng og jeg føler skikkelig på at han ikke ligger i senga hver natt. Jeg har sagt at han kan det, men det skjer jo ikke. Føler meg GODT tatt vare på, det er ihvertfall sikkert. Nå har det gått 6 dager, 5 netter… er dette snart over??

 

Nå gleder jeg meg til jeg kan vaske litt, støvsuge, sette på klesvask og gjøre ting jeg vanligvis syns er kjempekjedelig. Ting jeg tar for gitt at jeg faktisk kan gjøre i en smertefri hverdag. Igjen sier jeg, jeg skal aldri klage igjen for at jeg har mye å gjøre. For ikke noe er verre enn å ikke klare å gjøre de tingene jeg  gjør hver dag. Akkurat nå føler jeg meg langt i fra på topp, men jeg vet at det bare er for en periode og det er jeg glad for.

Ta vare på deg 😍

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Det ligger en sterk kraft i følelser…

Det er så mye styrke i ordet følelser, og det er så utrolig mange måter man kan kjenne på følelsene man har i kroppen. Lykke, redsel, spenning, stress, sorg, omsorg, sinne, skam, avsky, engasjement og skyldfølelse. Det er sikkert flere, men vi har nok alle vært innom noen eller alle av disse. Det er rart hvordan tankegangen forandres etter hvordan man føler det.

Er man lykkelig som i startfasen i et forhold, så er alt så lett, alt man skal gjøre går på skinner og man er verdens beste venn med seg selv. Hvorfor kan man ikke bare ha en brøkdel av denne følelsen inni seg for alltid. Jeg mener ikke forelskelsen, men følelsen man har med seg selv når det gjelder alt man foretar seg. ALT man foretar seg er lett som en fjær….

En redsel kan være så mangt og kan føles på forskjellige måter, er man i et fly og får beskjed om at noe er galt, så får man en redsel i kroppen som sikkert ikke kan måles med noe, en redsel som gjør vondt. Så kan man være redd for å gjøre en ting man bare ikke har lyst til å gjøre fordi man vet at det er ubehagelig. Noe som gir en følelse blandet med usikkerhet.

Spenning er en følelse som kan lette et menneske fra jorden, man føler seg nesten elektrisk og jeg tror det er godt for hjertet at man ikke går med denne følelsen hele tiden..

Samme gjelder stress, det kan være vondt å føle stress og jeg tror ikke noen har godt av det. Det er en grunn til at noe kalles stresshodepine…

Sorg er en ting jeg har opplevd, og en følelse som er langt ifra god. Jeg har heldigvis ikke opplevd en sorg som føles bunnløs. Men man mister seg selv litt og alt kan virke mørkt og dystert. Det kan også oppleves i forskjellige former.. sorg over å ha mistet noen man er glad i til døden, eller kjærlighetssorg for eksempel.

Å vite at noen trenger omsorg eller at man trenger det selv er forskjellig. Det å gi omsorg gir en god følelse og det å trenge det en litt mer frustrerende tanke. Men uansett så er omsorg noe som gir meg den beste følelsen i kroppen å kunne bidra med og den mest naturlige for meg hvis det trengs.

Sinne er en vond ting som kan få de fleste til å si og gjøre ting man ikke ellers ville gjort. Det er en kraft som ikke er god, men som sikkert alle har opplevd. At man kan se svart er vel en overdrivelse, men det er ikke langt unna. Alt kommer an på hva man blir sint for.

Å drite seg ut eller for eksempel gjøre en stor bommert på jobb kan gi skamfølelse, og det er forferdelig.. Å føle skam i uansett form er en fæl følelse, selv om at man i de fleste tilfeller ikke skal behøve å føle det, for alle kan gjøre en feil. Det viktigste er at man står opp for seg selv og viser seg ydmyk hvis man vet man har gjort feil.

Avsky er en ting jeg ikke ofte har følt, bortsett fra når jeg ser ting på tv enten det er på nyheter eller reality. Og avsky føler jeg ovenfor overgripere og mobbere og terrorister!

Jeg elsker å være engasjert i ting som opptar meg eller i temaer som kan gi en god debatt. Enten det er venninner som snakker sammen om et spesifikt tema, eller det er en sunn diskusjon oss i mellom her hjemme. Det er også en ting som er bra med min blogg.. at jeg kan skrive om ting som opptar meg og engasjerer meg.

Skyldfølelse er en vond følelse. Hvis man gjør noe som ødelegger gleden hos andre. Det behøver ikke å være med intensjon, men hvis man skal noe og noe kommer i veien så kanskje en hel tur eller lignende må avlyses. Det er ingen god følelse..

Alt i alt så kan følelser være en sterk kraft som man må ta hensyn til ved andre og også seg selv. Noen ganger kan man ikke bestemme over sine egne følelser, og heller ikke vite med sikkerhet hvordan andre takler en ting. Vi er alle forskjellige og reagerer forskjellig på samme sak.

Ha en fin kveld alle sammen, jeg setter pris på hver og en av dere

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Punktert lunge

I dag når jeg våknet var det vonde så vondt at jeg fant ut at jeg skulle ringe legen, jeg følte ikke at ibux og paracet hjalp. Noe sterkere måtte til, så jeg ringte og måtte inn på time. Det var greit nok, dro opp og hun undersøkte meg. Jeg vil gjerne at du drar på røntgen, sa hun. Jammen, hva er vitsen? Uansett om det er brudd, brist eller forslått så er det jo ikke noe som gjøres med det. Tenkte at det egentlig var bortkasta både tid og penger, men man vet jo aldri.

 

Kan jeg ikke bare få noen smertedrepere, så drar jeg hjem? Det kunne jeg ikke fordi hun kjente noen bobler under huden som hun ikke syns vi skulle overse. Du må ta røntgen for å utelukke punktert lunge. Hæ punktert lunge, er det mulig sånn uten at jeg sliter med pusten? Jeg sliter jo med å trekke pusten dypt, men puster jo fint. Det var visst mulig, men det kunne også være tilfeldig at hun kjente det hun kjente.

 

Hverdagen min nå består av ord som: ” Auu, åhh, faen, hjelp” Godt jeg er alene hjemme mesteparten av dagen! 

 

Det gjorde meg litt bekymret, men skjønte jo at jeg bare måtte gjøre det. Det var heldigvis lite folk og jeg kom inn for å ta bilde av lunger og ribbein som nr 2, etterpå måtte jeg vente på svar fra legen. Det tok nesten en time for å få svar og i ventetiden begynte jeg virkelig å bekymre meg. Nå var jeg ikke alene på venterommet lenger. Så kom hun som tok røntgen, ropte meg opp og sa at jeg kunne dra hjem. Alle bildene var fine!

 

Hææ, er alle bildene fine?? Ingen brudd?? Ingen lunger som sliter? Ingen punktert lunge og de kunne ikke se brudd, men det kunne også være vanskelig å se på vanlig røntgen. Så med andre ord tolker jeg det som at det ikke er brudd. Men det er kraftig forslått og mulige brister (legens ord). Det gleder meg for det betyr vel at dette går fortere over enn jeg trodde, jeg håper i hvert fall det. Sterkere smertelindring har jeg fått, så da er det bare å ta det med ro og vente på bedring.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

“Nei, nei, nei”, jeg later som at det ikke er meg!

Jeg satt på venterommet hos gynekologen, min trofaste kvinnelige lege. Hun var en person som gjorde at jeg aldri gruet meg til å gå på disse undersøkelsene, så det var helt greit. Det var ei jente som var inne foran meg som tydeligvis hadde med seg venninnen sin som satt og ventet på henne.

 

Når hun kom ut fra legen sa hun til venninnen sin “Åh herregud så flaut, vikaren var bare så kjekk, det var skikkelig pinlig tiiiihiiiii” OMG, tenkte jeg i mitt stille sinn og kjente at jeg fikk litt panikk, disse undersøkelsene er jo best med min KVINNELIGE lege. Så hører jeg “Lene?” Jeg snudde meg og der sto altså den fineste legen jeg hadde sett, kanskje et par år yngre enn meg!

 

“Nei” nei, nei”, jeg hadde lyst å late som om at det ikke er meg og bare gå derfra, men jeg kunne liksom ikke det da. Vel inne på kontoret og etter litt prating så var det klart for stolen, den fryktede, men nødvendige stolen. Jeg MÅTTE jo sjekke meg, jeg var flink å sjekke meg når innkallingen kom.

 

Opp i stolen, inn med nebbet og prøver ble tatt. Phuu, snart ferdig! “Sånn, da var det gjort, da kan du bare kle på deg og komme bort til meg etterpå” sa han og gikk til kontor pulten sin. Tilbake lå jeg, fortsatt med det sølvnebbet godt plassert…han hadde glemt å ta det ut før han satte seg ved pc’en sin…Shit!! “Eh, unnskyld meg, men kunne du tatt ut den dingsen slik at jeg kan gå ned herfra?”

 

Dette var altså så flaut, men heldigvis så ble han enda flauere enn meg da, så det var en morsom avslutning på et legebesøk jeg skulle ønske jeg var foruten. Gynekolog time er greit det, men helst IKKE med en ung meget kjekk lege som glemmer å fjerne instrumenter. Takk, men ellers takk.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

I dag tenker jeg å reposte gamle innlegg da jeg har endel nye lesere. Ha en nydelig dag ❤