Dette må bare gjøres!

Jeg tror faktisk at det er 1,5 år siden sist jeg så 3 flystriper på himmelen på en gang. Slike striper bruker det normalt å være hele dagen lang, den tiden er tydeligvis ikke kommet tilbake, men flere og flere fly dukker opp. Dagen i dag blir like varm som i går ser det ut til, jeg som elsker sommeren burde jo være veldig glad for det. Men, jeg er klar for høst og grunnen til at jeg ikke er veldig fan av sensommeren er jo vepsen da. Jeg koser meg ikke like mye ute pga dem. Litt innpåslitne og litt mange av de for min smak. Men for all del, en slik start på høsten er jo flott da.

 

Selv om at det virker sånn, så har vi ikke stå på vilje hele tiden for å si det sånn!

 

Så til det som faktisk MÅ gjøres. Inngangspartiet, gårdsplassen på baksiden av huset, veggene på boden. Altså det glemmes litt, det oversees og det er så utrolig dumt. Nå ser det ikke ut føler jeg og vi som hadde gjort det så fint der, shame on us. Men, den siden blir sjeldent brukt, eller det er bare en unnskyldning for vi VET veldig godt at det har blitt som det har blitt. Vi liker ikke å luke noen av oss så ingen av oss pusher den andre. Liker at det er fint, men jobben som skal til for at det blir det er så gørr kjedelig. Det så jo ganske bra ut sist vi jobba der ute.Veggene på boden mangler noen spiler, det er jo bygging og DET liker vi. Men har vi fått det gjort, neida! Ting kan ta litt tid innimellom her i gården også, det er helt sikkert. Vi er bare så effektive når vi er i gang, men vi har også våre stunder der vi tenker at vi tar det i morgen, til våren eller til høsten eller no’ i den duren! Det hender nemlig at vi blir litt lei vi også og lukker øynene for småprosjekter. Når vi får ut fingeren å gjør det da så sier vi alltid: “Hvorfor har vi ikke gjort det før?” Svaret er enkelt, vi orker ikke. Men det MÅ gjøres og sånn er det bare. Slik ser det ut nå

Men, ikke i dag, kanskje i morgen?

Ha en nydelig dag ❤☀

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

 

Hvor du enn går, så ta med deg hele ditt hjerte. 

Hjerte har en stor betydning, både for oss som mennesker og for de rundt oss. Hjerte vårt må slå for at vi skal leve, føle på alle følelser og for å være den man er. Jeg vet at hjernen spiller inn, men det er et varmt hjerte som gjør oss til gode mennesker tror jeg. En person som ikke ønsker andre godt kan jo ikke ha det varmeste hjerte her i verden for å si det sånn. Man SKAL være mot andre slik man selv vil bli behandlet. Ha et godt hjerte liksom.

 

Jeg vet at vi her i huset har et stort hjerte for kjærlighet, vi har snakka om det så mange ganger. Det er viktig å være god mot andre og ikke minst hverandre. Hvor du enn går, så ta med deg hele ditt hjerte. 

 

Jeg har lenge ønsket meg et hjertetre, det er bare så flott og jammen meg fikk jeg et på lørdag. Jeg er glad i hva hjerte representerer og hva passer vel bedre da enn et evig tre i hagen. Flinke Rune har plantet det for meg i dag og jeg gleder meg til å se at det vokser opp. Vakkert blir det på høsten også med sine oransje/rosa blader. Gleder meg ❤ Jeg har også en plan på området rundt dette treet og jeg gleder meg til å sette igang med det.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Perfekt fra start til slutt

Dagen i går ble perfekt fra start til slutt, det var sanger, quiz, masse latter og sang. Rune serverte den beste kyllingsuppa jeg for min del har spist. Været var på min side og solen sendte sine stråler ned på oss, jeg er egentlig veldig glad for at varmen som har vært i dag ikke var i går. I dag har nemlig tempen vært på 45 grader i sola, hvis det hadde vært i går, da hadde vi krepert. Nå er jeg ferdig feiret for denne gang og jeg sitter igjen med et fornøyd hjerte.

 

Jeg fikk mye fint i gaver på disse 2 feiringene. Som en babyliss style mix, utrolig kjekk med mange deler til både retting, krølling og bølging av hår. Penger, gavekort, iskaffe, smykke, ring, øredobber, moet, blomster, prosecco, et tilbehør til kenwood’en min, vase, kakefat, såpe, krem og håndkle. Hokasko x 2 og et hjertetre. Så i morgen blir det planting av det i hagen. Og det aller mest overraskende av alt var at Pappa (som bor i Tromsø) kom uten at jeg visste det, da var jeg nesten på randen av å hulke litt. Det gjorde meg så glad og det betydde mye.

 

Både mamma, søstra mi og mamma’n min bakte kaker så det slapp jeg. Det var godt, det er nok å styre med til slike feiringer. Jeg er sliten i dag, jeg er trøtt og nå er det nok festing for en stund. Men, som jeg har kost meg, både den 14 august og i går. Jeg har en utrolig fin gjeng rundt meg som jeg er kjempeglad i. Og jeg kan ikke få sagt hvor glad jeg er for alle i mitt liv. Nå skal jeg finne en film, krype opp i sofaen og gjøre mitt beste med å holde øynene oppe. Det blir jammen meg ikke sene kvelden i dag, det er ihvertfall sikkert. Håper DIN helg har vært topp også ❤

Det så ikke slik ut i dag for å si det sånn!

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Hvem ville jeg vært uten alt dette?

Nå er det bare å innrømme det, denne lille jenta på bilde fyller 50 år i dag. Jeg skal også innrømme at jeg syns det er utrolig rart å tenke på. Jeg vet at jeg ikke er eldre enn jeg har lyst til å være, men jeg har blitt gammel nok nå til å tenke at jeg er ung til sinns og DET sier jo litt. Jeg har også fått denne: “du holder deg godt”, enkle ord med gode tegn på at man faktisk er eldre. Selv om man ikke kunne tro at jeg fyller 50 (hehe) så er det det som er sannheten og jeg er så takknemlig og glad for det, men som jeg har sagt før så syns jeg det er helt syykt å tenke på.

 

I går kveld ble jeg sittende å tenke over livet mitt frem til nå, ting jeg har opplevd, ting jeg har gått igjennom, ting som har gledet meg, ting som har gjort meg sterkere og ting som har gjort meg rikere. Hvem ville jeg vært uten alt dette? Det vet jeg ikke, men pga av alt dette er jeg jo nettopp den jeg er. 

 

I dag feirer jeg livet, i dag er det min dag. Jeg har fått frokost, roser og gave av min kjære og han har hengt flagget ut. Sola skal skinne i dag og jeg skal kose meg masse hele dagen. Den store 5-0 dagen er her, 50 år med håp og drømmer, regnfulle dager og gylne solstråler. Det er ikke så ille å bli 50! Gleder meg til dagen i dag, humøret er på topp og jeg våknet i dag opp og følte meg akkurat som i går.

F er for hvor Fabelaktig jeg har det i livet mitt. E er for hvor Elsket jeg føler meg. er for all Moroa jeg opplever i livet mitt. T er for hvor Takknemlig jeg er for alt. I er bare for hvor Irrelevant et tall er.

Ha en fin dag og skal du skåle i dag, så ta en skål for meg også da 🎉🎉🎉🎉

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Redde det som reddes kan

Altså, snakk om vind da! Ute flyr det både blomster, baderinger og ting jeg ikke visste jeg hadde engang. Kanskje det er fra nabo’n. Stoler bytter plass hvert 5 minutt og sheriff bjeffer på alle disse uvante lydene. Prøver å redde det som reddes kan. Det er ihvertfall en god dag og være inne på kjenner jeg, jeg er jo ikke så veldig glad i vind at det gjør noe. Problemet er bare det at sola steiker og det er veldig varmt ute. Og jeg er avhengig av luft, men hvis jeg setter jeg opp et eneste vindu så blåser alt her inne også, så her inne er det jo badstuetemp nå.

 

 Hvor er ac’n når man trenger den?

 

Jeg har tatt frem støvsuger’n for å ta i et skikkelig tak. Altså for å være helt ærlig så tok jeg den frem for 2 dager siden og den ligger fortsatt ubrukt. Men nå etterpå så skal det gjøres, det har jeg nesten bestemt meg for. (vi får se da vet du). Det kom jo både litt maling og litt gardin greier i veien og sånt skjer jo. Støvsuger’n stikker ingen vei uansett. Nei, nå får jeg komme meg på butikken sånn at noen får middag når han kommer hjem. Ha en fin kveld og takk for at dere er innom min blogg ❤

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Vel, hvor smart var det egentlig?

Panduro hadde den perfekte fargen

Som jeg skrev i dag tidlig så skulle jeg i dag prøve å farge mine gardiner. Jeg gledet meg skikkelig og var faktisk spent på hvordan det ville bli. Jeg puttet gardinene i vaskemaskinen, for de skulle være nyvaskede og våte når de nå etterpå skulle i maskinen med fargen. Fant tidligere ut at de hadde en bra tekstilfarge på Panduro så jeg slang meg i bilen og duret inn dit med musikken på full guffe. Intense black var fargen og de hadde det inne i butikken. Dette hadde jeg skikkelig troen på, det sto klart på beskrivelsen på denne dylon fargen at den var perfekt til lin. Lin var jo det jeg hadde i mine gardiner, perfekt!

 

 

MEN…….

 

Hva slags stoff skal du farge?

Er det noe jeg ikke kan så godt så er det stoff, jeg vet hva bomull og ull er liksom, men ellers ingen ekspert der. Men jeg har sett en linskjorte før så jeg visste hvordan det var. Likevel tenkte jeg at jeg kunne jo se på lappen så jeg hadde et svar når de evt spurte meg på panduro. 100 polyester! Jaja, det er sikkert en lintype eller noe det tenkte jeg. Kom frem og snakket med ei hyggelig hjelpsom jente som fortalte meg at denne fargen var kjempebra. “Tror du jeg kan prøve med 2 høyder pr vask og kapsel?” En annen dame kom frem og svarte på det spørsmålet. Så spurte hun hva slags stoff jeg skulle farge.

 

Jeg bare WHAAAT?

Dette hadde jeg jo sjekket heldigvis så jeg svarte litt som om jeg hadde peiling. 100 prosent polyester! “Da er det dessverre bortkastede penger å prøve å farge det.” Jeg bare “WHAAAT?”!! Hun forklarte meg følgende: “Polyester er syntetisk, det er laget av et plastmateriale og vil ikke ta til seg farge annet enn i produksjonen.” Oh no, der gikk den drømmen om gjenbruk rett i vasken! Ekstremt irriterende og enda verre er det at jeg trodde polyester var en lintype (finnes det lintyper?) Da var det bare å kaste den tanken i søpla og kjøre på gardinjakt. Tenkte at jeg skulle gjøre det billig og dro på rusta, 139 kr for 2 høyder. Herlig! Kjøpte de og dro hjem, men tror du de var fine da? NEI!

 

Endelig!

Ned fra stangen med dem, inn til rusta og leverte dem igjen, så var det å komme seg til princess da. Der hadde de noen som så ut til å være akkurat slike jeg ville ha. Kjøpte dem, men ja, deponerte slik at jeg kunne komme i retur. Mista litt troen nå. Men til min store glede var de kjempefine, passet bra inn og gardinkjøret er ferdig! Endelig! Så mye greier, så mange planer om gjenbruk. Men dessverre gikk ikke det denne gangen. Nå er jeg happy, veldig fornøyd og har fått det akkurat slik jeg ville i utseende. Men, skal jeg farge noe annet så vet jeg hvor jeg skal kjøpe tekstilfarge ihverfall. Har jo andre ting som kan gjenbrukes.

Ha en nydelig kveld

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Det kan jo hende at det er det smarteste jeg har gjort

I dag skal jeg farge gardinene mine, jeg er litt spent på om det faktisk kommer til å gå. Har egentlig hørt at det ikke blir bra, men det kommer vel an på hva slags tekstilfarge man bruker. Det blir spennende, det er i hvert fall sikkert. Enten så går det jo “rett i dass”, eller så kan det jo hende at det er det smarteste jeg har gjort. Stay tuned.

 

Jeg er jo fan av gjenbruk!  Så om jeg kan gjøre gammelt nytt, så gjør jeg gjerne det.

 

Det finnes vel tekstilmaling også og pensler, det har jeg jo, så hvis maskinfarging ikke går som det skal så kan jeg jo male de. Eller er det kanskje på dette tidspunktet jeg burde kaste inn håndkle å kjøpe nye? He-he! Det er jo nettopp det jeg ikke har lyst til, for jeg liker de jeg har i stoff og utseende. Men finner de ikke i sort likevel.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Slik ble resultatet

I dag våknet jeg faktisk før klokka 05, jækla irriterende når man er så trøtt. Men det er nok for tidlig med dobbel dundyne for fytti rakker’n så utrolig varmt. Vel, jeg kom meg opp og satte meg ned å så love island uk og us, måtte liksom våkne litt før jeg skulle finne frem maleutstyr. For i dag skulle jeg male veggen i stua.

 

“Er du sikker på at du behøver å fjerne maskeringstapen?” sier Rune. Tror han syns jeg maler ofte he-he.

 

Planen var at jeg skulle bli ferdig før Rune kom hjem fra jobb i 13-14 tiden, men når han kom hadde jeg 3 bord igjen på strøk 2. Filler’n! Det tar litt tid når jeg maler panel, spesielt strøk 1. For jeg bruker alltid å male første strøk med pensel og andre strøk med rulle først og pensel etterpå. Viktig med penselstrøk på panel.

Jeg ble i hvert fall veldig fornøyd med denne fargen, den passet mye bedre til sofaen. Fargen heter dempet sort. Men, nå må gardinene forandres, for de passet absolutt ikke inn lenger. Så jeg skal prøve å farge dem med tekstilfarge, de skal jo tross alt bli svarte så det burde gå. Ikke prøvd det før, men det går nok bra. Hva syns du? Ble det bra?

Håper DU har hatt en fin dag, det har jeg 😊

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Forandring fryder, ikke sant?

Ny uke er i gang og jeg har allerede kommet meg skikkelig i gang med ukens gjøremål. Jeg har nå bestemt meg for å male en vegg i stua og håper jeg rekker å gjøre det i løpet av denne uken. Jeg blir ikke komfortabel med den fargen jeg har. Altså fargen er fin, men den passer ikke til sofaen rett og slett. Marrakesh og lysegrå er IKKE fint og det er LITT dyrere å bytte sofa liksom.

 

Forandring fryder, ikke sant?

 

Jeg skal male i dempet sort og det tror jeg kommer til å bli veldig fint. Rune bare rister på hodet av meg og det kan jeg jo skjønne, men sånn er det bare å være sammen med meg. Det går heldigvis greit så lenge han slipper å bli med på det. For jeg tar det når han er på jobb. Jeg forandrer på ting et par ganger i året, klarer ikke helt å la være. Det tar tid innimellom før jeg finner den rette stilen. Men en dag så er jeg der…..tror jeg!

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

De frister, men de leverer ikke!

Når man kikker i en avis så leser man ikke alle artiklene og grunnen til det er alltid for meg ihvertfall at overskriften ikke frister. Jeg er ikke en som liker clickbait og jeg bruker det ikke heller. Jeg blir faktisk litt irritert når overskriften i artikler overhodet ikke stemmer med innhold. Enten det er på blogg, aviser eller hva som helst. Alle som skriver vil så klart ha lesere og en god overskrift gir deg flere, men jeg for min del vil ikke lure mine lesere. Skriver man feks “Jeg forteller endelig hva som har skjedd” og ingenting blir fortalt, da lurer man leserne. Sånn vil jeg ikke ha det i min blogg ihvertfall.

 

Clickbait eller klikk agn er en betengelse på overskrifter som er utformet for å få brukeren til å klikke videre for å lese hele artikkelen. Forekommer ofte på nettaviser og i sosiale medier. Clickbait-overskriftene har gjerne mangelfulle informasjon eller er veldig overdrevet for å vekke lesernes nysgjerrighet

 

Det første man ser på et innlegg er jo nettopp overskriften og gjør den deg ikke interessert så bruker man ikke tid på å lese resten heller. Det er jo det som fanger øye ditt. I det siste syns jeg det har vært så mye av det spesielt på YT videoer hvor de frister, men de leverer ikke! Jækla irriterende på en måte. Jeg tror ikke at jeg en eneste gang har brukt ord i min overskrift som ikke henger sammen med innholdet. Noe sammenheng syns jeg det absolutt skal ha og selv om at man kanskje lager overskriften mer spennende enn innholdet faktisk er så er det ok. Så lenge det ikke er helt på jordet. Det må jo være lov syns jeg. Hva tenker du?

Elsker forresten disse blomstene, ha en god natt 💕

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞