Noen tanker

Det vanskelige

I går hadde jeg en pause fra bloggen da jeg var litt sutrete rett og slett. Tårene satt løst, og savnet etter nærhet med mine kjære var ekstra store. Når man er hjemme så merker man ikke så mye til tiltakene på en måte annet enn hjemmeskole. Det er når man drar ut at virkeligheten treffer skikkelig og det gjorde det på nytt i går da jeg besøkte D & M og Amelia. For å beskytte dem og oss så omgåes vi ikke nærme hverandre, noe som gjør at klemmer og normal omgang er borte. Og i går foregikk besøket med et vindu i mellom oss, og da kom så klart tårene på nytt, det er det som er det vanskeligste med alt.

 

Takknemlighet

Samtidig er jeg så utrolig glad for at muligheten for å sees er der, det kunne vært så mye verre enn dette. Så takknemligheten over dette er større enn “sorgen” over å ikke være sammen som vanlig. Det finnes mennesker som ikke har muligheten til å komme seg ut en tur engang. Så dette her skal jeg ikke klage på, fordi jeg er glad for at alle mine har det fint og at vi har alle de mulighetene vi har. Jeg gleder meg så til det varmt nok til at de kan komme hit og grille med oss, det skal bli så koselig. Det gjelder å finne de tingene som gleder i disse dager.

 

Påske

Jeg tenkte at jeg skulle lage noen cookies til påske, det har jeg vel gjort en gang før. Det er godt å ha noe som er litt ekstra godt til “hytteturen” på lasverandas i år. Krysser fingrene for en solrik uke i påsken og koselige dager. Det blir som man gjør det til og hygge oss, det skal vi klare godt. Rune og jeg skal lage skattekart, og vi skal gjøre vårt beste for at barna skal få en så fin påske som mulig. De gledet seg til at vi skulle dra på hytta, men skjønner hvorfor vi ikke kan. Og det er vi veldig glad for at de gjør.

 

Vår og Corona

Vi har jo svær veranda, og den skal vaskes grundig i år. Så fort det er litt varmere i lufta så tenker vi at vi setter igang med det. Vi har jo så mye fint å se frem imot, tenk hvordan det hadde vært hvis dette viruset inntraff Norge i august/september da vi var på vei inn i vinterhalvåret. Det tenker jeg hadde vært så mye vanskeligere for oss alle. Så sånn sett så er vi jo “heldige” som kan være ute mye i det kommende halve året. Vi gleder oss over det og ser frem imot fine vår og sommerdager.

 

Trening

Jeg har lenge tenkt på at jeg skal begynne å trene, og siden treningssenteret er stengt så sliter Rune litt med motivasjonen til å fortsette treningen han var så godt i gang med. Kanskje det hjelper litt hvis jeg også setter i gang, så i dag skal vi lage et treningsprogram som vi kan bruke her hjemme. Rosa trenings matte er på vei hjem fra xxl så det skal bli bra. Kommer vel til å bli så støl som jeg ikke har vært på mange år, men fy så godt det skal bli. Å komme gjennom denne virustiden litt (les MYE) sprekere enn før er jo bare positivt.

 

Håper dere alle har det bra og at dere nyter dagene så godt dere kan 🙏😘

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Håper dette er siste gang

I mange dager etter at klokka er stilt så ligger det i hodet mitt at klokka egentlig er noe annet enn det den er. Så derfor håper jeg at dette er siste gang klokken blir stilt. Vi skjønner jo forskjell på sommer å vinter uansett, så la den bli stående på sommertid og så glemmer vi den klokka som må stilles 2 ganger i året. Lurt.

 

Dagen i dag har vært sløv, jeg har rett og slett ikke gjort noe spesielt. Jeg har laget middag, slappet av og vært sammen med gjengen min her. Rune har styra litt ute med typiske vårting som trengte å bli gjort. Sykler har blitt klargjort, dekk har blitt vasket og dagen har vært fin for oss alle 5.

 

I kveld er det finale i Farmen kjendis og det skal bli litt moro å se på da, jeg har ikke fulgt med så mye denne sesongen egentlig. Har fått med meg litt av det som har skjedd innpå der, så finalen kan bli spennende. Jeg var utrolig glad i å se på tv før, men nå ser jeg nesten ikke på tv lenger.

 

Utenfor vinduet mitt her på kontoret er det fine farger og jeg må jo si det er godt med lysere kvelder. Håper dere alle er klar for ny uke med hva den måtte inneholde. Nu begynner farmen så ha en riktig fin søndagskveld.


honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Samarbeid staves med to bokstaver: VI

HUSKER DU NÅR..

..Dagens krangel gikk ut på hvem som skulle kjøre barna til skolen, på trening, kino, til venner eller til svømmehallen?

..Når du møtte kjentfolk du egentlig ikke hadde tid til å stå å prate med, men gjorde det fordi du måtte?

..Da du måtte tidlig opp for å dra på jobb og du “hatet” det?

..Da overtid på fredager var et helvete?

..Du endelig kom deg hjem fra en folkefull coop og innså at du hadde glemt en viktig ingrediens til taco’n?

..Diskusjonen gikk ut på hvor man skulle reise på ferie?

..Barna maste om å ikke ha en, men to venner på besøk?

..Når kjærste’n din bare lå på sofaen halve dagen?

 

Mange små mennesker som på mange små steder gjør mange små ting, kan forandre verden!

 

..Når du måtte rydde opp etter et stort familieselskap og det var et ork?

..Da en du ikke hadde sett på lenge klemte deg gang på gang?

..Man var redd for å bli smittet av noro virus?

..Når sprit var noe man forbant med fest med venner?

..En tur til byen på en lørdag var noe du helst ville unngå fordi det krydde av mennesker?

..Du tenkte å be venner på middag en lørdagskveld, men heller valgte å slappe av i sofaen?

..Døgnet hadde for få timer?

..Når det fine landet vi lever i var i bevegelse?

 

Det gjør jeg… takknemligheten over en helt vanlig hverdag som før kanskje kunne være stressende for mange, det er nettopp den vi savner nå. Kanskje dette lærer oss å være litt ekstra takknemlig og fornøyd i en helt vanlig hverdag. La oss komme tilbake til den hverdagen vi kjenner, og husk at samarbeid staves med to bokstaver: VI

Ha en fin lørdag 😘

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

Det ligger alltid et smil på lur

Jeg er så utrolig glad for en ting og det er at jeg VET at det alltid ligger et smil på lur uansett hvor grå en dag er. I går kjente jeg på en frykt jeg ikke kan huske jeg har kjent før. Da må jeg få det ut, enten i form av tårer eller ord og noen ganger begge deler samtidig. Etter det så kan jeg søke etter smilet, og jeg behøver ikke å leite lenge før jeg finner det. For selv om at jeg får meg en knekk, så kommer jeg meg alltid opp på beina igjen.

 

Tenk positive tanker, si positive ord. Gjør positive handlinger og det positive gror

 

Jeg la meg før 23 i går, og i dag var jeg oppe før klokka 06 og noen dager så er det helt greit. Jeg sto opp på riktig dag og bestemte meg for å ha en fin dag, og det har jeg virkelig hatt. Jeg har hatt fokus på helt andre ting enn ting som gjør meg bekymra, og det er jo nettopp det ihvertfall jeg må gjøre. Vi har laget tacopizza og kost oss masse. Pluss at jeg har fått rydda opp i masse ting jeg skulle hatt gjort lenge i dag, så nå er jeg veldig glad og fornøyd.

Ønsker dere en fin kveld videre og tusen takk for mange fine meldinger 🙏

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Jeg hater sjeldent, men i dag hatet jeg

Hvordan skal jeg klare å tilpasse meg denne situasjonen, hvordan skal jeg tenke fornuftig og hvordan skal jeg komme meg igjennom dette med vettet i behold?

Antar at jeg må ta meg selv i nakken og bare skjønne at det er slik det er. Jeg skjønner det og lever hundre prosent etter anbefalingene til Fhi, men i dag har det vært tøft og jeg knakk litt sammen.

Tanken på dette gjorde meg redd i dag, jeg har jo angst fra før, men ikke sånn angst som jeg kjente på i dag. Jeg ble skikkelig redd for at dette skal ramme meg på noen måte og tårene ville ikke stoppe å komme.

Er så utrolig takknemlig for støtten jeg får, både fra mine venner som jeg kan snakke med om ALT, fra Rune som trøster så godt det går. Og fra mamma som får mer enn 1 telefon fra meg på slike dager.

Roet meg ned og ringte Amelia. Da kom smilet på plass igjen, men herregud som jeg savner henne, Daniel og Martine. Heldigvis så har vi denne muligheten å kunne være med i hverandres liv for det.

I dag fikk jeg skikkelig angst for dette helvettes viruset. I dag kunne jeg si at jeg HATET dette viruset og hva det gjør med meg. Hva det gjør med oss i Norge, jeg hater sjeldent eller aldri, men i dag hatet jeg.

Klem fra

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Akkurat nå

I mine tanker

Sånn bortsett fra C-19 så tenker jeg på at jeg er veldig glad for at det eneste jeg har fått dilla på å spise for tiden er appelsiner. Tenker også på at jeg burde kjøpe en god håndkrem, litt ekstra tørr på henda for tiden. Savner også nærhet med mine.

Skulle jeg ønske

At jeg bodde i generasjonsbolig med alle mine i samme hus, det hadde vært koselig da. Skulle også ønske at det var min tur til å få skattemeldingen så jeg slipper å gå å vente på den lenger.

Lages det lunsj

Det er full sving på kjøkkenet der barna lager lunsj, greit å aktivisere dem når skoleoppgavene før lunsj er ferdig. Heimkunnskap (heter sikkert ikke det lenger) begynner ikke før i 9.klasse tror jeg. Men å lage litt mat, det er gøy for dem. De ble ferdig før publisering, så her er hva de disket opp med… flinke og det smakte kjempegodt.

I huset

Jeg vasker klær og skal vaske over alle dørhåndtak, skifte håndklær på alle vaskestasjoner (bad). Etter skoletid, så skal det støvsuges og alle gulv skal få seg en overhaling.

Ute

Endelig er det mindre vind og ikke like “ubehagelig” å være ute. Solen skinner og temperaturen er veldig fin. Og jeg må jo si at jeg er ekstra forsiktig med den skarpe vinden nå enn vanlig.

I kjøleskapet

Det begynner å bli litt tomt av de forskjellige tingene vi bruker å ha der, så jeg må vel handle litt i kveld. Liker ikke å dra på butikken på dagtid, liker egentlig ikke å dra på butikken i det hele tatt for tiden. Men jeg må jo det, vi må jo ha litt mat til tider (og jeg er tom for appelsiner).

Angrer jeg

På at jeg pakka sammen puslespillet etter at jeg ble ferdig med ramma. Jeg ga litt opp før jeg var skikkelig igang, skulle kanskje drøyd det litt lenger. Men, det er jo bare å starte på nytt når jeg føler meg klar for det.

Er mitt budskap

Gjør som du får beskjed om, ikke tro at dette ikke kan ramme deg ❤ Ta vare på hverandre

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg var sikker på at noen hadde slått han

Jeg har alltid vært glad i å være hjemme, jeg er det man kaller hjemmekjær. Men, det er rart hvordan tanken forandrer seg litt når man må i forhold til å ha lyst og velger det selv. Dagene går faktisk overraskende lett, skole på dagtid og så går egentlig dagene ganske så greit. Litt tullete smådiskusjoner har vi jo så klart, men så lenge vi vet at det er tullete smådiskusjoner så er det jo greit. Noe må man jo finne på innimellom.

 

I dag når Rune var en svipptur på butikken så fikk jeg en liten realitycheck på hvordan verden utenfor har blitt. Når han kom inn døra så sa han: “Jeg må dusje, vet du hva som skjedde eller?” Det hørtes alvorlig ut og jeg var sikker på at noen hadde slått han, tissa på han eller at noen hadde kasta opp på han. Og jeg ventet spent på å høre hva som hadde skjedd.

 

“Jeg sto i kassa for å betale, så kom det en bak meg som FAKTISK ikke hadde en hel meters avstand engang. Og vet du hva han gjorde? Han hosta !!! Det er jo ikke greit i det hele tatt så nå går jeg i dusjen.” Det var ikke akkurat det jeg regna med at han skulle fortelle, og akkurat der og da ble det litt morsomt. For tenk at det skal bety så mye i disse dager som det faktisk gjør.

 

Og jeg er jo enig, det er ikke greit i det hele tatt, men det var bare måten han fortalte det på som ble litt komisk. Og ikke bare det, men tenk at det å hoste har blitt vår største frykt når vi er på butikken. Jeg merket selv hvordan jeg ble sett på allerede 11 mars på butikken, da svelget jeg litt feil og hosta til et øyeblikk. Jeg fikk bare litt spytt i vranga og fantes ikke forkjøla. Man føler seg nesten som en kriminell når det skjer liksom. ALT er ikke corona selv om at jeg faktisk er en av dem som tror det 😱

Ha en fin kveld

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Påsken blir som man gjør det til

Denne påsken blir ikke som andre påske tider for de fleste av oss. Utrolig mange mennesker har hytte på fjellet og gleder seg til hver eneste år til å reise dit i påsken når sola varmer og snøen glitrer. Vi skulle selv på hytta i påsken og som vi alle vet så blir det jo ikke sånn for alle. Eller noen har jo byttet bostedsadresse til hytta for å kunne være der, men det er dem om det. Vi blir hjemme og da får vi lage litt koselig påskestemning hjemme 🐣

Påskeverksted

Male på egg, lage kyllinger av filt, klippe og lime. Bake litt solskinns boller og spille noen spill. Tillater været det så kan vi grille og kose oss ute også.

Vår

På denne tiden av året så begynner jo veldig mange å gjøre det vårklart ute og det kommer vi også til å gjøre. Dra på gartneriet og kjøpe noen stemorsplanter og få det koselig rundt dørene. Kanskje vi tilogmed kan få ferdig uteboden.

 

Påsken kommer uansett hvor man er, det viktigste er at man koser seg. Uansett hvor det er, det blir som man gjør det til selv. Det aller viktigste er å gjøre det beste ut av den situasjonen man er i.

 

Pusse opp

Det er noen ønsker om nye farger på en vegg eller to nede, så det tenkte jeg vi kunne gjøre sammen alle sammen. Freshe opp litt, vi har jo tid og det er koselige ting å gjøre sammen.

Ut på tur

Vi kan dra på tur, på steder hvor det ikke er mye mennesker.

Skattejakt

På jakt etter egg skal det bli og jeg gleder meg til å se mange smil når de blir funnet ❤

honey-script-font

 

 

 

 

 

 

 

Du klager over en brakkesyke du faktisk IKKE har opplevd

Jeg syns det er så ille å lese om folk som sliter med å være lærere for barna sine, jeg har til og med lest en kommentar om at en person syns de burde få lærerlønn i denne tiden. Altså det er det verste jeg har hørt, det er jo ikke mulig å tenke tanken en gang spør du meg. For det første så er lærerne tilgjengelig hele skoledagen. For det andre så trenger ikke ungene en forelder som må være lærer hele dagen. Den største jobben du har er å være tilgjengelig om de ikke skjønner eller trenger hjelp. Skolene har lagt opp veldig gode planer for hver dag, så de fleste elevene vet hva de skal gjøre. At noen i det hele tatt tenker tanken på at man burde fått betalt for å hjelpe ungene sine er det dummeste jeg har hørt.

 

Folk klager på så mye i denne tiden, tenk på de eldre på sykehjem og institusjoner. De som er vant med at barn, barnebarn og oldebarna deres kommer på besøk ofte, de som plutselig ikke ser noen lenger og kanskje ikke helt skjønner hvorfor. De er det synd på, de har jeg virkelig medfølelse for. Tenk deg å sitte på et rom og ikke helt skjønne hvorfor ingen kommer lenger. En person med demens/alzheimer som skjønner det du forklarer der og da, men når du har lagt på røret så går det ikke mer enn en liten stund så skjønner de ikke hvorfor lenger. De sitter igjen med en følelse av å være sviktet, DET er en ting å tenke på når du klager over en brakkesyke du faktisk IKKE har opplevd.

 

Brakkesyke er et begrep først brukt i 1918, og beskriver en klaustrofobisk reaksjon som oppstår når en person eller gruppe personer er isolert eller lukket inne i mindre rom, uten noe å gjøre i en lengre periode. Brakkesyke beskriver den ekstreme irritasjonen og rastløsheten en person kan føle i disse situasjonene.

 

Vi opplever ikke brakkesyke i våre hjem som vi alle har mulighet til å gå ut av, med vinduer rundt oss overalt og en dør som leder oss ut på ei gate eller hage. Og så altfor mange klager over den “brakka” de MÅ være inne i. Husk, at det kunne vært så utrolig mye verre. Du kunne faktisk ha vært isolert/i karantene i en brakke, DA hadde jeg forstått din klage. Nei, det er så mange andre mennesker som har det vondt i disse dager, det er andre vi burde ha medfølelse for. De som ikke skjønner dette pga helse og ikke pga dårlig vilje, dumhet eller stahet.

 

❤❤❤ Mine tanker går til de sårbare, de som føler seg alene og skjønner ikke hvorfor ❤❤❤

 

Ha en fin dag 😘

honey-script-font

 

 

 

 

 

 

 

Mammahjerte fikk seg en støkk

Jeg har blitt ei kontorrotte som egentlig ikke gjør så mye på kontoret for tiden. Jeg gjør ihvertfall alt annet enn jeg planlegger å gjøre når jeg forsvinner inn her for å få ting gjort. Men jeg setter meg ned, ringer litt venner og spiser en appelsin, så ser jeg litt på serie og bare tenker litt. Lever jo i min egen lille boble om dagen. Men det er en god boble, jeg har det bra og jeg koser meg så godt jeg kan, noe som er viktig å gjøre om dagen.

 

Det er jo begrensa hvor mye Rune og jeg gidder å sitte å se på hverandre også hehe, så jeg liker å ha min plass å gå til. Det er godt for oss begge, men innimellom så får jeg han med meg til å styre litt ute, eller han får med seg meg. Så lager vi middag sammen, pusler litt og snakker litt. Men jeg må helt ærlig si at selv om at jeg koser meg så kjeder jeg meg også innimellom. Det er bare sånn det er og jeg er sikkert ikke alene om det, men nå er barna her så resten av uka blir det skole på dagtid og det er jo litt gøy.

 

Å savne noen er den fineste triste følelsen som fins

 

I går kveld var vi borte hos Daniel og hentet et par ting. Sto utenfor å fikk levert det vi skulle ha med oss gjennom døra, og når vi gikk derfra så begynte jeg faktisk å gråte. Jeg er ikke vant med å ikke kunne klemme min sønn, og jeg lengtet så etter det i går at jeg klarte ikke å holde tårene tilbake. Det var vondt i kropp og sjel og mammahjerte fikk seg en støkk. Jeg gleder meg så til hverdagen er normal igjen og vi gjør vårt for at det skal skje etterhvert, men inntil da, så gjør vi som vi skal.

 

Håper det går bra med alle dere som er innom meg, dere skal vite at jeg virkelig setter pris på at dere følger meg. Ønsker dere en fin mandagskveld videre og en god ny uke. Jeg skal prøve å levere litt bedre enn jeg har gjort i det siste. Det er jo ikke helt meg å skrive et innlegg hver kveld bare, så det må jeg få gjort noe med. Stor karanteneklem til dere og stå på alle sammen. Ta vare på dere selv og hverandre 😘

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤