Den som søker en venn uten feil, blir uten noen

Jeg har gjort mange feil i livet mitt, både i tankegang og gjøremål. Men hvem ville jeg vært uten feilskjær? Det er jo nettopp mine feil som har gjort at jeg har vokst av det og lært. Man lærer mens man lever og erfaringer av både gode og vonde slag gjør at man blir både klokere og tryggere på seg selv. Å feile er ikke bestandig feil, noen ganger så må det til for at man skal gjøre det riktig.

 

Det var en periode i livet mitt der frykten for å ikke få til ting hindret meg i å forsøke. Jeg bestemte meg veldig fort uten å prøve engang at dette klarer jeg ikke. Tanken slo meg ikke at det kunne hende jeg klarte det. Det tok mange år før jeg i det hele tatt tenkte at det går jo an å prøve. Jeg har jo hele tiden visst veldig godt at hvis man forsøker og ikke får det til så har man i hvert fall prøvd.

 

         Den som søker en venn uten feil, blir uten noen……

 

Jeg er ikke perfekt, ikke ville jeg vært perfekt heller og det finnes både sterke og svake sider ved meg. At jeg fikk kjenne på det å ha skikkelig angst ganske så tidlig i livet har gjort meg sterk etter at det gjorde meg så svak som jeg kan bli tror og håper jeg. Og innimellom slik som i dag er jeg så takknemlig for at jeg bestemte meg for å ta kontrollen over mitt eget liv. Klisje ja, men det som ikke dreper deg gjør deg sterkere.

 

Ta kontrollen over ditt liv også, forsøk og ikke vær redd for å feile. Snakk med noen du stoler på om du ikke har det bra, det er lov og helt greit å ikke være perfekt. Og man kan ikke være flink til alt her i livet, noe mestrer du bedre enn andre og noe mestrer andre bedre enn deg. Det er derfor vi har forskjellige talent, tanker og væremåter. Vær en god venn, en god mamma/pappa, en god kjæreste, bestemor/far eller datter/sønn, det er noe vi alle klarer.

Vi finner feil selv ved det perfekte, lev livet, nyt dagene og ta vare på deg selv

Nyt romjulen

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Håper og ber om at det ikke skal skje igjen!

Da var det jammen meg blitt kvelden på 1.juledag allerede og dagen i dag har vært en ny fin dag. Vi hadde en veldig koselig julefrokost i dag med besøk av min mamma. På julaften i går så hadde vi herr og fru Olafsen her sammen med oss, så vi ble 7 til bords. Rune sto for all maten og ribba smakte utmerket. Jeg tok meg dessert og siste finish av støvsuging, pynting og dekking av bord. Alt ble perfekt og vi hadde en kjempefin kveld med pakker, pakkelek og mange gode samtaler.

 

I det siste så har det kommet lite fra meg her på bloggen. Jeg har rett å slett lagt den litt bort i julestria, men jeg skal komme tilbake til en normal rutine i bloggingen etter jul.  Om jeg skriver eller ei så ligger den i tankene mine og jeg har ikke lyst til å slutte å skrive. Bare prioriterer litt annerledes nå i julen.

 

Det neste døgnet er det meldt skikkelig drittvær og det er sendt ut dobbelt varsel for flom osv. Jeg blir altså så utrolig redd for at vi skal oppleve vann i kjelleren igjen og går med en liten klump i magen hele tiden når det regner skikkelig. Er nede å sjekker hele tiden, og håper og ber at det ikke skal skje igjen! Det hadde vært så kjipt og jeg syns ingen fortjener at det skjer flere ganger. Satser på at det går bra altså, men vanskelig å få vekk den lille angsten for det. Men kan ikke gjøre annet enn å la vær være vær og satse på at det går helt fint. Det har jo gjort det 9/10 ganger så oddsen for at det skjer igjen nå er vel ganske liten.

Håper dere har hatt en fin jul så langt, det har virkelig vi

juanita-font

En fin dag her i huset

God søndag til dere alle, her i hos oss har det gått i baking i dag og det er så koselig. Mamma lagde alltid julebrød før, og det var så godt og det var en liten tradisjon her i huset. Så i dag har jeg selv forsøkt meg på å lage dette og det ser veldig bra ut. Det er bare så syns at de ble ferdige på et tidspunkt der ingen av oss var sultne i det hele tatt. Så da gikk vi glipp av nystekt med smør og brunost. Regner med de holder seg gode en stund. Fine ble dem ihvertfall.

Det var en lang prosess og fra start til slutt tok det rundt 4,5 time. I mellomtiden mend den modnet, hevet og gud veit hva så lagde jeg noen gule bomber. Det er en ting jeg heller aldri har gjort før, men min kjære nabo snakket om dem og da ble jeg fristet til å prøve. Hver for seg så smaker både kremen og marengsen kjempegodt, men jeg har enda ikke smakt på det sammen, men det ser godt ut enn så lenge, de skal dyppes i sjokolade også før de er ferdig.

Ellers så er jeg skikkelig spent på finalen i håndball i dag, nesten så jeg skal være med selv. Jeg får skikkelig flashback til mine håndballdager når jeg kjenner på spenningen. Jeg har vært med i en finale eller to og vet hvordan det føles. Men å være tilskuer er nesten like så spennende. Det hadde vært så moro hvis dem vant heile shiten i dag. Krysser ihvertfall fingrene for at det skjer.

 

Nå venter jeg på kolonial.no som skal komme med mine matkasser, det er så utrolig digg og bare sitte hjemme, legge inn på handlelisten litt nå og litt da og bestille, betale og få det levert på døren. Ikke bare genialt, men når det er i hus så er jeg ferdig med all mathandel til jul og det er så deilig å tenke på. Nå skal jeg lage oss litt middag og gjøre meg klar til kamp.

Ha en fin 4 søndag i advent alle sammen.

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Påfyll av kjærlighet

Regnet har øst ned i hele dag, det har vært grått og kvelden kommer fort for tiden. Plutselig så er det helt mørkt ute, det er på en måte veldig koselig også for da kan man tenne lys lenge. Jeg aner ikke hvor mange stearinlys jeg har rundt omkring her, men det er mange og jeg elsker det. Og selv om at jeg ikke setter meg ned på dagtid og ser på julefilmer hver eneste dag så har jeg dem på i bakgrunn. Det gir god stemning i huset. Jeg forsøkte meg på en julefilm på sofaen på dagen i går, men det endte med 2 timers powernap.

 

Jeg er så glad for at jeg har gode venner i mitt liv, det setter jeg så utrolig pris på.

 

I dag har jeg hatt en så utrolig fin dag, for i dag har jeg møtt mine venninner på lunsj. Hvert år møtes vi til lunsj for å bytte gaver og vi kunne jo ikke la være å gjøre det i år. Det er ganske så lenge siden jeg har vært sammen med dem så det var etterlengtet. Vi var på La Scala og spiste og bare det å være sammen med dem var så godt til en forandring. Smittevern var helt i orden og da roer jeg meg litt også, det var godt med litt påfyll av vennekjærlighet fra dem og det får meg til å glede meg ekstra mye til normale dager, og de vil komme, det vet vi jo.

Nå er jeg i gang med å få orden i alle gavene, sortere og dobbelt sjekke at jeg har fått med meg alt. Så skal det lages en liste med hva vi må handle inn av mat. Ellers bortsett fra det så kjenner jeg at jeg har full kontroll på alt og det er godt, da blir det en førjul uten dager med stress, men med masse kos. Og julen, det er en tid hvor jeg virkelig koser meg, jeg elsker atmosfæren, fargene, varmen i hjemmet og alt julen fører med seg.

Håper dere nyter dagene før jul, det gjør jeg

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

NOE skal jeg få til

Siste uka før jul er godt i gang og jeg er så lykkelig over at jeg i dag har gjort meg 99% ferdig med julegaver. Trodde aldri jeg skulle komme så langt når jeg så på lista mi i forrige uke, men jammen meg klarte jeg det. I helgen så har vi hatt det så fint, vi har baka, hørt på julemusikk og hatt en liten bursdagsfeiring. Alt er jo litt amputert for tiden, men det er rart hvordan man lærer seg å leve med ting. Blant annet det å gå med munnbind, men det er jo «normalen» nå. Merkelig likevel.

 

I dag er kjelleren blitt pyntet til jul og akkurat det er en stor glede, for vi visste ikke sikkert om den ble ferdig eller ei til jul for en liten stund siden. Men som dere vet så ble den jo det og det er julegava si det. Så i dag måtte juletreet opp der også og det ble så fint.

 

Det regner regner og atter regner og jeg kjenner at det er på tide at det gir seg og at det kommer litt snø, men vi får vel belage oss på en snøfri jul i år også. Julestemningen er her likevel, det er bare det at det blir litt ekstra god følelse når det er hvitt ute attpåtil. I morgen så skal jeg fikse negler, det er en EVIGHET siden jeg har gjort det, så det skal bli deilig. Hvis jeg husker hvordan jeg gjør det da, vel, NOE skal jeg få til.

Ha en fin kveld og en god natt

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞
 

 

 

Det er min største frykt

Endelig har jeg fått gjort unna litt julegaver og det er så godt å ha kommet skikkelig i gang. Men hvert eneste år når jeg skriver listen og når jeg handler så går jeg med en følelse av at jeg har glemt noen. Det er så ekkelt for det er min største frykt i jula at jeg får vite eller finner ut at jeg faktisk har gjort det. Som julesangen sier, jeg sjekker alltid lista mi to ganger før jeg føler meg ferdig. Men likevel er jeg redd noen er glemt.

 

Huset er klart til jul, mye av julematen er handlet inn og bare det letter litt på gjøremål. I fjor måtte jeg til byen på julaften og det skal ikke skje i år. Det ødelegger litt av den stemningen man har i kroppen på morgenen. Og ja, jeg er litt barn når det kommer til den dagen, jeg er spent. Ikke bare på mine vegne, men på alles vegne. Pakker er og blir spennende, sånn er det bare.

 

Elsker slike fredager da man ikke har noe på programmet som man MÅ gjøre, men elsker ikke slike fredager da absolutt alt er gjort og det ikke er noe igjen å gjøre. DET er slitsomt!

 

Noen ganger så ser jeg meg rundt og blir så himla glad og takknemlig. Glad for at jeg har et fint hjem, glad for barna, glad for at jeg har en samboer som kommer hjem fra jobb. Sånne små ting som egentlig er en del av hverdagen, ting man ikke tenker over hele tiden. Jeg vet at det er veldig mange som ikke har denne gleden, det gjør meg trist og jeg sender en tanke til dem. Men jeg, jeg må glede meg over mine ting og mitt liv for det.

 

I dag er det fredag, taco og en rolig atmosfære i heimen. Duft av røkelse, en nisse her og en nisse der. Juletreet skinner opp og det kunne egentlig ikke blitt bedre. Denne helgen skal nytes og hvis jeg er heldig så får jeg Rune til å svippe inn på ikea og hente sofa så jeg kan begynne å innrede stua nede. Det er jeg så gira på å få gjort, så jeg får håpe han orker det. Jeg får friste med noe go’ mat til han kommer hjem igjen evt.

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞
 

 

 

Det er en utrolig god følelse å kjenne på

I dag startet dagen klokka 06.00 og jeg var ikke helt klar for det, men når man drømmer merkelige drømmer så er det kanskje helt greit å komme seg opp. Hvor kommer disse drømmene fra egentlig? Det er så rart når man våkner og er usikker på om det var en drøm eller ei fortsatt. Noen ganger er det helt klart bra at en drøm er en drøm. Spesielt når de er vonde som den i natt var.

 

I dag så skal jeg vaske litt videre, jeg tar det helt med ro når det kommer til julevasken i år. Litt og litt hver dag, inni skap under skap ved siden av skap og oppå skap. Til uka så skal alle vinduer vaskes utvendig og det er noen som gjenstår innvendig. Sånn bortsett fra at det gjenstår en del vask, så tror jeg at jeg skal unngå stress siste dagene i år. Krysser i hvert fall fingrene for det.

 

Det er en utrolig god følelse å kjenne på

 

Apropos stress, så vil jeg ikke si jeg er helt stressfri riktig enda. Disse julegavene stresser meg litt, ikke fordi det er så vanskelig å få dem kjøpt, men fordi at det finnes flere gaver jeg ikke har peiling på hva skal inneholde. Det MÅ jeg bruke litt tid på å finne ut i dag for jeg er så klar for å bli ferdig. Jeg vet at når jeg først setter meg ned og kommer i gang, så går det veldig bra.

 

Men fy søren så jeg er glad i denne tiden vi er inne i nå. Denne tiden gjør noe med oss mennesker, i hvert fall med meg. Akkurat som om man får et varmere hjerte i jula. Ikke at det er så kaldt ellers, men dere skjønner sikkert hva jeg mener. Følelser blir så forsterket og takknemligheten for det man har i livet kjennes ekstra godt. Og det er en utrolig god følelse å kjenne på.

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Selv om at den blir annerledes, så blir den fin

Energien er fortsatt litt laber, men jeg har fått opp juletreet. Men treet plager meg, for i år får jeg ikke greinene til å bli slik jeg vil. Når vi først har investert i et dyrt kunstig tre så skal det også se ut som et Donald Duck sitt. Så pynt har ikke kommet på det, først skal det bli slik jeg vil ha det. For jeg vet at det går, det har nemlig gått helt fint i 3 år nå. Jeg vet det blir bra til slutt. Får bare jobbe litt pent med grenene.

 

Ellers så er jeg litt glad for at jeg har handlet litt og litt denne julen for da slipper vi å storhandle alt på en dag. Julemiddagen er i hus, kaker og dessert er i hus og det resterende skal jeg ta snart. Jeg er litt usikker på om jeg skal bake noen småkaker selv i år, men jeg har så mange ideer til både pepperkakehus og marsipanfigurer. Det er kos å holde på med samtidig som at julemusikk strømmer ut av høytalerne.

 

Selv om at den blir annerledes, så blir den fin

 

Det kjennes godt i sjela at denne julen blir annerledes. Ikke får jeg holdt mitt årlige julebord med jentene, det er så mange hensyn man må ta. Slik er det jo for alle og man må jo bare gjøre det beste ut av det, men det er så trist og jeg gleder meg vilt til alt dette ligger bak oss. Enn så lenge så skal vi nyte det at vi faktisk ikke har blitt berørt personlig av dette viruset og ikke kjenner vi noen som har det heller.

 

Jeg krysser fingrene for at snøen kommer før jul, det gir en enorm julestemning. Det finnes ikke noe som er mer koselig enn å stå opp på julaften, hvitt teppe av snø ute, spente barn, morgengave under treet og tegnefilm på tv. Kjente at jeg dro litt på smilet når jeg skrev dette, for nettopp slik vil jeg at det skal være og det er nettopp slik det blir.

juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg tok fullstendig feil

I dag har jeg vasket litt og fått på plass litt julepynt, jeg har vært grønn av misunnelse på alle julepyntede hus rundt omkring. Men alt til sin tid og nå er jeg snart i mål. Det er så utrolig koselig med juletid og jeg ser frem til å bare pusle litt rundt med å få orden til jul.

 

MEN, jeg har fortsatt bare kjøpt 4 gaver og nå begynner virkelig tiden å renne ut. Jeg var rimelig sikker på at jeg skulle klare å være ferdig til 1.desember, men jeg tok fullstendig feil. Kan kanskje kjenne et lite snev av stress ang det. Men jeg har troen for neste år!?

 

Gaver av tid og kjærlighet er i sannhet de grunnleggende ingrediensene i en virkelig god jul.

 

Nå når vi er ferdig med alle prosjekt som vi måtte ha ferdige innen fredagen som var så har vi egentlig kollapset litt begge to. Energien er en helt annen enn forrige uke for å si det sånn og alt er litt ork å gjøre. Men det skal sies at det er helt greit, det er ingenting som MÅ gjøres her hjemme nå.

 

Vi fikk plassert utelys i går og jeg går rundt her og setter en nisse her og en nisse der. Det har jeg brukt et par dager på å gjøre og det har vært godt å ta det rolig. På en vanlig dag så hadde det vært ferdig på et par timer. Jul blir det uansett og det gleder jeg meg så mye til.


juanita-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Endelig!!!

Tenk at jeg endelig har tid og overskudd til å sette meg ned her på dette kontoret. Det er en fantastisk følelse, men vi har altså hatt fulle dager siste 1,5 ukene så det har rett og slett ikke vært tid. Noen nye bilder har jeg ikke fått tatt, men det er vel nettopp det vi har arkiv for. Men vet dere hva? Endelig kan jeg fortelle at KJELLEREN ER FERDIG!!! Og bare kunne skrive det er jo så herlig. Folk fra forsikringa har bygd opp alt igjen, men før de begynte gjorde vi noen endringer vi har hatt lyst til å gjøre lenge. Nå skulle jo alt ned likevel så hvorfor ikke.

 

Stua er ferdig, men varmekablene virker ikke slik de skal riktig enda så der har vi ikke satt inn møbler engang. Det får vi ta når vi vet med 100% sikkerhet at alt er i orden.

 

Så vi rev litt vegger, satte opp nye og fikk det akkurat slik vi hadde tenkt. Det utgjorde en del mer arbeid da vi ville gjøre dette selv istedenfor å betale snekkerne ekstra for å ta det. Vi tok også byggvask (les julevask)og malingen selv. Og vi er jo litt glad i prosjekter Rune og jeg, mest jeg da, så det ble noen av de også. Jeg finner inspirasjon rundt omkring på sosiale medier da vet du, og blir frista til å ha det slik, eller gjøre sånn. Angrer ikke på det og i gangen nede satte vi opp en spilevegg med knagger til å henge fra seg jakker.Det ene soverommet ble gjort om til et gamingrom/soverom, og jeg skal love dere det var en som ble glad. Alt som var av spillemaskiner osv ble jo ødelagt, så siden vi visste at det var et ønske om en gaming pc så ordnet vi det slik i stedet og det falt virkelig i smak. Tror ikke playstation blir savnet her i huset for å si det sånn.

Før så hadde vi et soverom til og siden det er 2 som delte måtte vi komme opp med en løsning. Da det ikke lot seg gjøre å lage 2 rom pga brannsikkerhet, så utvidet vi rommet som var til dobbelt så stort og kjøpte en romdeler. Det ble knallfint og det fikk vi bevis på når romeierne fikk se det, så utrolig lykkelige.

Walk in garderobe har det vært nede før, men den var egentlig bare rot, så der ble det minimalistisk stil nå og utrolig fint. Lett å holde orden og oversiktlig, ikke noe er bedre enn det. Dette området er lagt opp til å kunne bli kjøkken etterhvert en gang, det ser dere kanskje på rørene. Der har vi ikke funnet på noe lurt for å skjule det enda, men det er under konstruksjon.

I gangen ved vaskerommet var det 2 rom, et rom rett utenfor v. rommet og en gang i selve trappegangen. Der slo vi ned veggen som var ca en meter foran trappa og lagde en stor gang, det ble så mye mer åpent og fint. Litt “ledningskaos” da, orka ikke å gjøre noe med det i dag, men skulle ha opp stjerna. Det verste jeg vet er kaos i ledninger. Må ha de opp og vegg fra gulvet, så den jobben får jeg ta i morgen.

Vi er veldig glade nå alle mann og det er så deilig å kunne legge alt dette bak oss, og bare nyte tiden fremover. Nå skal julen endelig komme i hus. Håper det står bra til med dere alle 🙏

anjellie-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞