For han er det en selvfølge

Når jeg våknet i dag så jeg fort at min kjære hadde forlatt sengen, det betydde jo at klokka var mer enn 07 i hvert fall. Han står aldri opp frivillig før den tid så da kunne jo jeg stå opp også. Fant han ikke noen plass her oppe da og når jeg gikk ned for å se om han var der var han jammen meg i full sving med vaskebøtta. Altså slike ting gjør meg så utrolig glad og det betyr så mye at han gjør dette.

 

Når han var ferdig nede så gikk han i gang med å vaske alle vinduene utvendig, da var det bare for meg å sette i gang med med innvendig vask. Kan jo ikke bare se på når han er så effektiv.

 

Jeg tror jeg må diske opp med noe snadder til han en av dagene, det fortjener han. Han skal i hvertfall få lov til å ligge på sofaen når jeg skal lage middag i dag. For meg er det helt greit at jeg skal ta meg av vask av hus, for han er det en selvfølge at han skal bidra. Og jeg liker det, men i morgen tidlig skal jeg gå løs på stua oppe, da skal den vaskes grundig av meg og det blir godt. Så er det påskeferie, kos og sol på menyen. Kanskje en liten corona (øl) også skal nytes i solen i morgen. Påskestemninga lager vi sjæl!

congrats-calligraphy-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

Jeg ble skikkelig skuffa, men det finnes en løsning!

Herlighet for en fin dag det har vært i dag, skikkelig påskevær og jeg har nytt det skikkelig. Ingenting er bedre enn når man kan sette opp verandadøra og få inn frisk luft uten å fryse i hjel. Ute blomstrer påskeliljene og alle mine stemorsblomster vokser. Jeg kan ikke si annet enn at det kan jo ikke bli veldig mye bedre enn det etter omstendighetene.

 

I ettermiddag dro vi en tur ut i skogen, de årlige kvistene skulle inn før påska setter i gang. For oss er den litt i gang siden Rune nå har påskeferie, det er han veldig fornøyd med. Det var litt våtere enn hva vi hadde tenkt der ute og kanskje ikke helt ideelt nå. Men jeg koste meg, vi fikk kommet oss ut og vi fikk sanket det vi skulle av kvist. Jeg burde kanskje ha malt noen egg å henge på, men jeg tror jeg hopper over det.

Nyt sol, nyt regn, nyt livet, tenk positivt så har man det ganske så bra egentlig. 

Hvis jeg er heldig så går min kjære på loftet i morgen for der tror jeg det finnes noe påskepynt. Etter at vi kom hjem og fikk på oss tørt på beina så sto påskehandel for tur. Og jeg må si jeg ble skikkelig skuffa da jeg oppdaget at påskeeggene med marsipan inni var utsolgt. Jeg har gått forbi dem så mange ganger og tenkt at jeg skal vente til påske, det skulle jeg jo aldri ha gjort.

 

Tror jeg må på en liten leit i morgen, påsken blir ikke det samme uten liksom. Men når jeg tenker meg om så kan jeg forsøke å lage slike selv da. Jeg har marsipan, jeg har sjokolade og jeg har farger. Kanskje en jobb for morgendagen, det skal jeg vurdere sterkt. Ønsker deg en riktig god påske og jeg håper at du skal gjøre noe koselig. Vi skal være hjemme, men vi skal jammen meg kose oss uansett.🐣🐣

congrats-calligraphy-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg tror jeg har funnet veien

I dag bestemte jeg meg for å gjøre noe som ville ta noen timer og som krevde litt tid. Noe som gjorde slik at jeg måtte bruke tid på å lage pynt. Tror kanskje jeg må begynne med trolldeig eller modellerings leire slik at folk kan få lov å ha sukkerfrie uker. For det jeg lager går som regel til alle andre enn meg selv i hvert fall. Rune stakkars han kan jo ALDRI ha sukkerfri, vet ikke om jeg har hørt at han har sagt han ønsker det heller. Det går ofte utover han da, men han kan jo velge å la være om han ønsker det. Kanskje jeg burde begynne å strikke eller noe.

 

Veien til en manns hjerte er gjennom magen, jeg tror jeg har funnet veien ❤

 

Uansett så lagde jeg litt cupcakes, fylte de med jordbær og melkesjokolade. Så satte jeg meg ned et par timer og lagde litt påskepynt til dem. Har enda mange jeg skal pynte så jeg har noe koselig å gjøre i morgen også. Lagde også mini pavlova og noen gule marengskyllinger. Jeg tror jeg liker å lage sånne ting litt ekstra fordi jeg ikke er så veldig glad i det selv, så det går på en måte ikke utover meg med annet enn tid. Og det var nettopp det jeg trengte å fylle i dag, tiden og jeg er veldig glad for det nå. Føler jeg har vært veldig produktiv hele dagen og det liker jeg. Nå skal jeg ta meg en appelsin og se litt på tv før natta.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

 

Jeg kom aldri tilbake til han!

Det er vanskelig for andre å se innsiden av et menneske og det er vanskelig å forstå at et menneske kan være syk når det ikke synes. Men de aller fleste indre kamper syns ikke, de behøver heller ikke å merkes hvis man ikke vet. Så det er viktig å ikke dømme andre ut fra det du ser eller det du opplever ved en samtale med noen. Jeg vet at når jeg hadde det som verst med min angst, så var det ikke noen som kunne se det på meg. Visste du det ikke så kunne du heller ikke se det ved å snakke med meg eller bare se på meg. Var det noe jeg var ekspert på så var det å skjule mitt indre. På den tiden så syns jeg det var skikkelig flaut, så flaut å si så jeg var den eneste som visste i veldig lang tid. Nå syns jeg det er leit å tenke på at jeg følte det slik.

 

Det skal ofte mye til for at noen åpner seg om sine plager og jeg kom en gang til en psykolog som ikke trodde på meg heller da jeg sleit med å åpne meg ordentlig. Jeg vet ikke om det var han eller meg det var noe galt med, men av en eller annen grunn følte jeg meg ikke trygg nok til å åpne meg for denne mannen. Og jeg tror jeg gjorde rett i det for etter 5 timer hos han spurte han: “Hva heter du igjen og hvor jobber du?” Altså for det første brukte jeg lang tid på å bestemme meg for å ta kontakt med en lege, så møter jeg en som ikke får med seg NOE av det jeg fortalte. Hun kunne ikke engang navnet mitt, og som jeg forsto tok han seg ikke bryet å se i papirene etter navnet mitt før timene en eneste gang.

 

Stol på deg selv, for ingen kjenner deg like godt som du selv kjenner deg. Ikke gi deg, få et svar eller få den hjelpen du behøver for ditt problem. Det er viktig og det er IKKE flaut! Ta vare på deg selv ❤

 

Han brukte mine timer som jeg betalte for til å snakke om seg selv, sin familie og alt han eide. Jeg tror jeg vet det meste om hans familie og hvor flink hans datter var til å presse seg selv ut i situasjoner der hun var redd. Hør og lær sa han en gang til meg! I en av de 5 timene jeg var der sa jeg ikke et ord, jeg fikk ikke komme til mellom alle hans setninger. Og ingen av setningene handlet om noe som hadde med meg å gjøre heller. Så jeg kom aldri tilbake til han! Det er så viktig å kjenne seg trygg på den man skal åpne seg til, det er grunnlaget for god behandling. Heldigvis traff jeg på verdens fineste lege som hjalp meg kjempegodt. Ikke gi deg om du ikke trives hos legen du kommer til, du er viktigst og du fortjener den hjelpen du søker.

 

Alle som trenger det fortjener hjelp, alle fortjener en lege som hører på deg og tar deg alvorlig. Du vet best, og ingen skal fortelle deg at du ikke har det som du har det. Det gjelder både psykologhjelp og vanlig allmenn legehjelp. I 20 år gikk jeg til lege med vond mage og det eneste jeg fikk høre var at jeg sikkert hadde irritabel tarm. Når jeg traff på rett lege da fikk jeg konstatert en meget fremtredende endometriose og måtte ha en lang operasjon for å få orden på alt som hadde skjedd i magen. Alle organer i mitt underliv var grodd sammen til ei kake, som igjen hadde festet seg i tarmen og smertene var uutholdelige til tider. Jeg visste at jeg ikke hadde irritabel tarm, jeg bare visste ikke hva det var før jeg kom til en lege som gikk dypere til verks og fant ut av det.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Det er noe du også burde gjøre!

Etter en litt lang og tung uke føler jeg for å komme meg tilbake til mine rutiner. Det er litt vanskelig sånn med en gang, det er helt utrolig hvor fort man faktisk kommer ut av det når de daglige rutinene blir forandret. Men sakte, men sikkert så er jeg i gang igjen slik jeg pleier. I dag er det møkkaregn ute så dagen i dag blir tilbragt inne, det gjør ikke noe da jeg har litt som skal styres med inne også.

 

Det er helg – og min eneste plan er å falle for alle fristelser. Det er noe du også burde gjøre!

 

Denne uken har Rune stått på som en helt og hele verandaen er ryddet, vasket og gjort i stand til våren setter inn. Da kan vi bruke påsken til å gjøre andre ting vi skal ha gjort. Jeg har aldri pyntet sånn skikkelig til påske før i fjor og det var koselig så det tror jeg at jeg har litt lyst til å gjøre i år også. Påske er det jo uansett hvor man måtte være og på grunn av C-19 så blir vi hjemme i år….også.

I år er det ny farge på vegger og gardiner, men noe mer enn dette vil jeg ikke ha inn. Gult er fint det, men ikke for mye av det. Men det gir en god påskefølelse å se en kylling eller to rundt omkring. Så får vi bare satse på at været blir slik vi liker at påskevær er. Nå er det jammen meg på tide at vi kan ha litt kaffegjester på verandaen eller dra på kaffebesøk til noen og da er vi avhengig av godt vær ute.

Ha en god helg

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

Ring om du hører noe!

Det sto med store overskrifter i avisa, og jeg var så redd at jeg holdte på å besvime. Det forklarer kanskje dyna på gulvet og hjerte i 100 når jeg våknet kl 05.18 i dag. Noen ganger så drømmer man så “virkelig” som det går an og nettopp det gjorde jeg i natt. Jeg er ikke veldig fan av mareritt kan man si, men hvem er det.

 

Det var på radio, på nett og overalt “Politiet ankom åstedet kl 05.00 og drapsmannen er fortsatt på frifot” Jeg var alene hjemme og beskjeden var klar, ring om du hører noe! Enten det er i hagen, i boden, i kjelleren, på taket eller om du ser noe mistenkelig. Hvem ser etter noe mistenkelig i en sånn situasjon da, ikke jeg i hvert fall.

 

Altså ja dere skjønner da at jeg hørte noe overalt, minste lille lyd så var jeg sikker på at det var han. Åstedet var nemlig 1 km unna!

 

Et lite øyeblikk var jeg “våken” nok til å tenke at dette bare var en drøm, men merkelig nok drømte jeg videre. Politiet ringte meg, ba meg holde meg inne for han var sett i nærheten av huset mitt. Jeg gjemte meg i skapet på vaskerommet. Jeg bråvåknet i det jeg hørte det skrapte på døren inn til der jeg satt.

 

Om ikke annet så er fantasien on point på natta kan man si. Men jeg må si at det er utrolig deilig å våkne og finne ut at det bare var en drøm. Kanskje jeg skal begynne å se på noe annet før jeg legger meg enn krimsaker. Dr pimple popper for eksempel, vel jeg er redd for at det hadde gitt meg enda verre drømmer.

Ha en fin dag

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Det er ikke noe vi kan no’ for

Den gangen Sheriff var svart og ikke grå

Vi er ikke de som reiser hver eneste sommer på lang ferie ut av landet, så sommeren for oss blir ikke så annerledes enn hva den vanligvis er. Vi har hytta vi kan reise til om vi føler for det og vi har et slags sommerland her hjemme. Pluss at vi bor like ved sjøen og fine strender om det skulle vært interessant. Så det er ikke synd på oss i hvert fall, for vi går ikke glipp av så mye når det kommer til akkurat det. Planen var å ta en langweekend en eller annen plass før dette kom flyvende, så nå får vi heller bare se frem til vi kan gjøre det.

 

Og som vi alle vet så må man jo bare gjøre det beste ut av det siden vi er i den situasjonen vi er, det er ikke noe vi kan no’ for. Jeg er så møkkalei, men det er viktig å fokusere på det som kan gjøre i stedet for det vi ikke får gjort.

 

Selv om at vi hver vår setter i gang med tankespinn ang ting å lage eller bygge, så har det både i fjor og i år vært litt mer planer enn vanlig. Og litt mer jobb enn vi vanligvis gjør, men vi er jo bare hjemme hele tiden så det er godt å fylle fine dager med noe vi liker å gjøre. Og som kan forbedre sommeren vår og ikke minst huset vårt. Vi har ingen problemer med å sette klokka på tidlig på morgenen for å komme i gang så tidlig som mulig når vi først er i moduset. Og jeg er så glad for at vi har samme interesse for akkurat det, da går alt så mye lettere.

Så mange fine kvelder med utrolige farger her

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg klarte ikke å bli med

Helgen har vært stille og rolig som vanlig, men det har vært en fin helg på en måte. Natt til lørdag fikk jeg overhodet ikke sove og ble liggende å vri meg lenge. Av hensyn til han ved min side sto jeg like så godt opp. Det bør jo ikke gå utover han at jeg ikke får sove, selv om at det gjorde det en stund før jeg gikk. Etterhvert så sovna jeg da sånn 3ish timer på sofaen og det var det.

 

Når han sto opp disket han opp med god frokost/lunsj til oss og jeg må si jeg er veldig heldig som har en så snill mann. Det er første gang jeg har smakt stekt hjertesalat, det var ordentlig godt. Hele dagen i går var egentlig en lang litt slitsom dag. Søvn har virkelig alt å si på formen! Vi skulle rydde ute og få litt orden var planen og orden ble det, men ikke med hjelp av meg. Jeg lå rett og slett på sofaen og sov litt mens han jobba ute.

 

Jeg tror aldri det har skjedd før at jeg sløver’n på sofa’n mens han gjør det vi skulle gjort. Men det er en første gang for alt. Jeg klarte ikke å bli med, men det var jo en grunn til det.

 

Ingen av oss hadde lyst til å lage middag i dag så vi bestemte oss å spille kort om det. Taperen måtte enkelt og greit ta seg av middagen. Jeg trodde jeg skulle vinne altså, men i dag var det absolutt IKKE min tur til . Så da var det bare for meg å sette i gang og lage da. Fordelen var at den som måtte lage den kunne lage akkurat det den ville, så i dag ble det noe hjemmelaga pizza rester og spagetti med kjøttpølser. (søndagsmiddagen utgikk)

 

Vi har vært ute i flere timer i dag og nå kjenner jeg at jeg burde hatt solfaktor på meg faktisk. Årets første bommert og jeg vil kanskje si at det har blitt en tradisjon å bli litt solbrent hver eneste vår. Regner med at jeg blir det nå også. Glemmer jo helt styrken på sola og selv om at jeg bestemmer meg for at jeg skal ta på faktor hver vår så glemmer jeg det. Neste gang…. da skal jeg huske det!

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Sa ikke du at vi skulle kjempe sammen??

Du er bare et menneske du også Erna og som alle andre så kan du gjøre feil. Men en slik feil burde du ikke ha gjort, dette sjokkerte meg skikkelig!! VI har nå gått i ET år og fulgt dine regler, det er familie vi ikke har sett, bursdager vi ikke har feiret fordi vi ville følge regler og råd fra deg. Vi har tatt imot besøk ute i minusgrader, vi har takket nei til ALT fordi du sa vi skulle la være.

 

Det er DU som har vært med på å lage disse reglene så svikter du dem selv på denne måten. Jeg syns dette er ganske ille og du av alle burde kjenne reglene best av oss alle. Ingen hadde oppdaget det om vi hadde bedt inn hele vår familie på middag. Men alle hadde oppdaget det om en av oss var smitta og da hadde det vært for seint å legge seg flat!

 

Er det rart ungdommer bryter regler når du som vårt forbilde gjør det?

 

Hvorfor la du deg ikke flat etter vinterferien? Hvorfor sto du ikke frem med denne tabben da? Jo, nettopp fordi du håpet at ingen skulle finne ut av det, men du er Norges Statsminister, det blir oppdaget. Sa ikke du at vi skulle kjempe sammen, ha en dugnad? Jo, det sa du og nettopp det har vi gjort. Hva hadde skjedd om alle dere i regjeringen hadde blitt syke?

 

Hva hadde du sagt da hvis du var grunnen til det? Det er tanker jeg går med daglig, tenk om jeg smitter andre. Det er derfor jeg takker nei til sammenkomster med min familie og mine venner, jeg vil nemlig ikke være grunnen til at andre blir syke og ikke vil jeg bli syk selv heller. Som du selv sier, nå har du tabbet deg ut.

mariposa-script-font

 

Det er ikke så lett å holde kjeft!

Ny uke i gang med et strålende vårvær, det er ikke verst. I dag har vi planlagt alt som skal gjøres her og vi er ikke helt enig på alt. Forslagene våres matcher ikke helt. Man kan jo ikke være enig i alt altså og denne gangen så tror jeg jeg skal prøve å ta et steg tilbake. Noe som betyr at jeg ikke skal blande meg og prøve å være litt enig selv om at jeg ikke er det. VANSKELIG, men jeg har jo bestemt meg for at det ikke alltid skal gå min vei. Og da må jeg begynne et sted og kanskje det er akkurat på det prosjektet jeg skal begynne.

 

“Problemet” er bare at jeg klarer bedre å se sluttresultatet uten at det har blitt begynt på enn det han har. Jeg har troen på han altså så absolutt, men jeg sliter med å ikke komme med mine innspill på hans prosjekt. Det er ikke så lett å holde kjeft!

 

Noen forslag under en samtale kan jeg jo komme med, men til syvende og sist la det bli hans avgjørelse. Eller så kan vi jo rett og slett gjøre jobben sammen, da er vi jo to om det og kan bestemme litt hver. Ja, dere skjønner selv hvordan jeg er når jeg klarer å vikle meg en vei inn i jobben i løpet av et innlegg liksom. Han har ikke noe imot mine innspill og vi jobber heldigvis godt sammen. Jeg har bare selv funnet ut at jeg alltid har noe å si, noe å rette på eller noen forandringer på ting og prøver å skjerpe meg litt. Har dere troen på at jeg klarer det?

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞