Lær av i går, lev for i dag, og håp for i morgen…

Da har vi kommet til årets siste dag, og jeg sitter å tenker igjennom året som har gått. For det første så har det gått utrolig fort og det har vært et innholdsrikt flott år. Planen min er at 2020 skal toppe alt, jeg har pusset opp motoren og den er klar til å settes i gang. Det som har vært det største hinderet mitt i året som har gått er min dårlige selvtillit, i året som kommer så skal jeg personlig sparke den ut i havet og aldri lete etter den igjen. Jeg har ikke lyst til å tvile på meg selv, jeg har heller ikke lyst til å la noen få meg til å tvile på meg selv. Jeg er min egen herre og jeg VET at jeg styrer livet mitt godt, jeg er et godt menneske som bryr meg om andre enn meg selv og det er jeg veldig glad for.

Jeg skal bli flinkere til å tenke på det jeg kan, og det jeg gjør bra. For er det en ting jeg er så er det positivt innstilt, men jeg som veldig mange andre deler livet mitt på både gode og dårlige dager. De dårlige dagene er de dagene jeg føler meg blæh og føler at hjernen er “tom”, da er det som regel det som kommer ut og ikke måten jeg tenker for å komme meg over det. Jeg gleder meg til å dele mer, skrive mer og jobbe mer med mine sosiale medier. Jeg gleder meg også til å skape mange nye minner i mitt liv, sammen med venner og familie og dere som er mine lesere. Dere skal vite at dere betyr utrolig mye for meg og jeg vil takke dere så mye for år 2019 og jeg krysser fingrene for at dere følger meg videre i 2020.🤞🤞

Ta vare på øyeblikkene og hverandre. Vær mot andre slik du vil andre skal være mot deg, vi har bare ett liv og det er viktig å leve det godt. Så la hver dag bli den beste i ditt liv og husk.. DU er verdifull for noen ❤

Jeg har også et ønske om at vi skal merke en stor forandring i måten mange er mot hverandre på nett og i hverdagen. Det er så mange som burde sende sine stygge tanker og ord med rakettene opp i lufta og avslutte de i et smell. Det er der de hører hjemme.. tilintetgjort!! Men det blir vel kanskje bare en ønsketenkning, men så lenge det er liv er det håp. Jeg har ingen nyttårsforsett, for jeg tror ikke på det. Men jeg har tro på nytenking, forandringer og samhold. Det å være den beste versjonen av seg selv er mitt beste råd til oss alle.

I kveld skal Rune og jeg kose oss med god mat, litt go drikke og gode samtaler. Det gleder jeg meg til, det skal bli skikkelig koselig. Avslutter med noen sitat vi alle burde ta til oss: “Teller du år, blir livet kort. Teller du dager, går livet fort. Teller du timer, varer livet en stund. Men lengst varer livet om du nyter hvert sekund.” //Per Kvalvik. “Ingen kan gå tilbake og lage en ny begynnelse, men alle kan begynne i dag og lage en ny slutt.”//Maria Robinson.”Lær av i går, lev for i dag, og håp for i morgen”//Albert Einstein.

I morgen vil vi åpne boken. Sidene er blanke, og vi kommer til å sette ordene der selv. Boken heter muligheter og første kapittel er første nyttårsdag. Ønsker dere ET RIKTIG GODT NYTTÅR kjære lesere❤❤❤

waving-at-christmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤
 

Jeg får det ikke til…

Jeg tenkte jeg skulle lage en oppsummering av oppturer og nedturer i 2019, men jeg får det ikke til. Og det er jo bare positivt rett og slett fordi jeg finner ikke nedturer jeg kan sette fingeren på. Ting har skjedd i løpet av året som kanskje har skuffet eller gjort meg trist, men jeg vil ikke kalle det nedturer akkurat, for det er jo bare slik livet er. Det eneste jeg kan kalle en skikkelig nedtur var at jeg mistet forlovelsesringen min og aldri fant den igjen. Året som har gått har vært et godt år, null sykdom, frisk som en fisk og gode relasjoner med alle rundt meg. Og ikke minst mange nye bekjentskaper. Jeg er takknemlig for alt jeg har oppnådd i 2019 på SoMe og jeg vet at jeg skal jobbe enda hardere med det i 2020.

Høydepunktet dette året er jo ingen hemmelighet, og det å få et barnebarn er jo lykken over alle lykker.

Det er ikke noe jeg ikke er takknemlig for, for uansett om det skjer positive eller negative ting, så blir man jo erfaringer rikere. Og ofte lærer man av sine feil og kan gjøre det bedre neste gang. Det som er viktig er å være positiv til ting og ikke se svart på alt, det gjør ofte saken noen hakk verre. Jeg skal selv prøve å ikke la dårlige dager gå så innpå meg, for man kan ikke bare ha glansdager i sitt liv. Det ville jeg heller ikke ha hatt så alt i alt er jeg veldig fornøyd med året som gikk, fine opplevelser jeg alltid vil huske og det er nye minner i minneboka. Så da kan man jo si at året 2019 var perfekt. Og nå gleder jeg meg til 2020 og det håper jeg dere gjør også.

lovely-valentine-uloel-design-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

Uken som gikk…

Akkurat nå

Jeg sovnet på sofaen og sovnet en halvtime, det trengtes virkelig selv om at det var i seneste laget. Tar på å være seint oppe, men det hjalp med en liten powernap.

Ukens tanke

At det er så mange mennesker som har det vondt uten at man vet det. Det er så sørgelig at det er slik, men man kan jo ikke vite hva som foregår i tankene hos alle og enhver.

Ukens favorittdag

24.desember, elsker julaften og det den bringer med seg at gleder, smil og forventninger.

Ukens mest leste innlegg

Det var et kort, men trist budskap i det innlegget som ble mest lest…..Dette

Ukens irritasjon

Folks kommentarer ang ganske alvorlige nyheter som det ovenfor feks. Jeg skjønner virkelig ikke hva som skjer oppi hue på enkelte mennesker.

Ukens opptur

Det snødde litt i går, så jeg fikk den julefølelsen som skal være i julen et lite øyeblikk. Det var en av mine oppturer.

Ukens nedtur

Det var faktisk i dag.. Jeg gledet meg så til å se lille snuppa, men hun var hjemme sammen med mamma’n sin som er syk. Da ble jeg litt lei meg, men så lenge matstasjonen hennes er hjemme, så må hun være hjemme også. Håper hun blir frisk fort.

Ukens innrømmelse

Jeg gruer meg litt til å legge om matvanene om noen dager. Det er ikke bare lett, men det skal gjøres for oss alle i familien…Ukens anbefaling

Smil og hver glad, da har man det så mye bedre i hjerte sitt. Ikke noe er så galt at det ikke er godt for noe.

Ukens generelle tips

Gi din kjæreste et kyss i ny og ne, ikke bare god natt og hadet kyss.

Ha en fin kveld videre og en god natt.
lovely-valentine-uloel-design-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

Mange leter etter lykken…

“Det er mange ting som gjør at jeg anser meg selv som en heldig og fornøyd person. Når jeg tar meg 5 minutter å tenker over hvordan jeg egentlig har det, så kunne jeg ikke hatt det bedre.” Jeg har alt jeg kunne tenke meg i denne verden, men jeg har også vært veldig “flink” til å alltid ønske meg mer. Ting som er litt urealistiske som hus på ferieøy, svær hytte på fjellet, båt på sommeren. Nå tenker jeg: “Hva mer trenger jeg?” Og svaret på det spørsmålet er enkelt for jeg trenger ikke mer, jeg har det jeg trenger i livet mitt. Og det jeg ikke har har vi tilgang til uansett. Mine svigerforeldre har hytte, min søster har båt. Og et hus på en ferieøy behøver jeg ikke. Så nå skal jeg sette en strek for disse tankene, og heller fokusere på det fantastiske jeg allerede har.

“Mange leter etter lykken slik man leter etter en hatt man allerede har på hodet”

Jeg har jo alltid vært en drømmer/tenker, og det vil jeg ikke slutte med. Hva skulle man gjort uten drømmer, jeg liker å tenke “tenk om jeg kunne”. Og jeg syns mine tanker og drømmer er fine. Jeg vet forskjellen på en tanke og realiteten og i mine drømmer er det ikke snakk om at jeg vil ha mer for meg selv. De inneholder hva jeg kunne gjort for andre hvis jeg hadde hatt muligheten til det. Så den tanken kan ingen ta fra meg og det er jeg glad for. Når det kommer til meg og mitt så har jeg det helt topp og trenger ikke lenger ønske meg mer.Nå skal jeg nyte en rolig søndag og gleder meg så til mitt barnebarn kommer på besøk etterpå. Ingenting gjør meg mer lykkelig enn hennes nærvær. Jeg kjenner det i hjerte mitt bare ved tanken på henne, min lille solstråle 😍

lovely-valentine-uloel-design-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Man kan jo ikke tenke slik heller…

Hvert eneste år så tenker jeg over hva jeg kan forbedre ved meg selv og ting jeg gjør neste år. En slags indre liste med nyttårsforsett. For jeg setter egentlig ikke opp noen liste ved nyttår, for de blir aldri holdt likevel. Men tanken er der, tanken på forbedringer. Hva kan jeg gjøre for at jeg skal være fornøyd med det jeg utfører i året som kommer. Hva kan jeg gjøre for at de rundt meg har det bra eller bedre, hva kan jeg gjøre for at mitt forhold med Rune fortsetter i gode baner. Og hva kan jeg gjøre for at mine venner og familie skal få et nytt godt år.

Jeg leste en setning i en artikkel i går, husker ikke helt hvor. Det sto: “Vis det når de lever for når personen er borte, da er det for sent”. Jeg tenkte med en gang, JA.. jeg kunne ikke vært mer enig. Men etter en stund så tenkte jeg: “skal man liksom overøse alle man er glad i med gode ord, blomster og besøk hver eneste dag fordi plutselig en dag kan det være for seint”. Nei, det går jo ikke.. For man kan ikke tenke slik heller, men en ting man kan gjøre er å ikke utsette noe man har lyst å si til en person, eller noe man vil gjøre med eller for en person.

Jeg skal fortsette å være meg, på godt og vondt. Jeg skal fortsette å gi den kjærligheten jeg gir, og jeg skal fortsette å beholde den gode tonen jeg har i mitt forhold. Det er jo slike ting jeg kan gjøre, for jeg har det bra som jeg har det. Det eneste er noen små justeringer jeg har bestemt meg for å gjøre. Som å dra litt oftere på besøk, for akkurat det vet jeg at jeg kan gjøre bedre. Og som i ALLE år før dette, så har jeg den klassiske setningen: “Etter nyttår skal jeg spise sunt”. Dette året mener jeg det, og har fått med meg Rune på det…….. IGJEN!!! 🙏🤞

Det viktigste vi kan gjøre for oss selv og for andre er å være gode med hverandre, ta vare på hverandre og stille opp både når det trengs og når man føler for det. Å vite at man er elsket av sine er den største gaven og den største gleden man har. Det samme er det å vite at man har noen å elske, være glad i og bry seg om.

wood-xmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

Jeg blir så rastløs…

Nå i romjulen hvor det ikke skjer noe her hver dag så blir jeg så ekstremt rastløs, og det går ofte utover kjøkkenet. Da leiter jeg etter oppskrifter og prøver meg på nye ting. Så nå har jeg lagd noen kanelboller og vanlige boller, så da slo jeg ihjel et par timer. Det er faktisk andre gangen i mitt liv jeg lager gjærbakst, til Rune’s stor fortvilelse, han elsker nemlig boller og brus hehe.Fy søren det er jo veldig alright å jobbe med en gjærdeig da, så det må jeg gjøre flere ganger. Kan jo bare sende litt rundt omkring til familie og venner, for ikke bruker vi å spise slikt og fremover nå skal vi ihvertfall ikke spise sånt. Nå skal vi bli sunne mennesker, og det blir deilig. Jeg kan huske at jeg så mamma lage noe av denne deigen som hun klipte i sånne fine mønstre. Klippeboller kanskje 🤷‍♀️De ble kanskje litt store da men, glemte litt å ta høyde for etterheving. Rune syns det var helt perfekt at jeg glemte det. Moro er det ihvertfall å prøve på noe jeg ikke har gjort før, for ja.. jeg har bakt boller før. Men aldri med kanel og sukker. Dette skal ikke bli en bakeblogg altså selv om at jeg har laget noe i de 2 siste innleggene. Det er bare koselig å lage noen innlegg som er litt annerledes innimellom. Her har dere resultatet av bakingen, det ble ikke så verst….Kanelboller á la Lene.

wood-xmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Vi ble skadet i et forsøk på å være fornuftige…

Før jul i år så snakket Rune og jeg litt om at vi skulle prøve å lage litt julegaver selv. Det er litt personlig, og det er både jobb og kjærlighet bak det å gi hjemmelagde gaver syns vi da. Ihvertfall i tillegg til en liten annen ting, det var fornuftig syns vi. Litt usikre på hva vi skulle prøve oss på så tok vi turen til Panduro og sjekket ut muligheter. Vi visste at vi skulle lage noe spiselig så der fikk vi litt hjelp, tips og utstyr. Vi hadde allerede laget brente mandler og fudge, men vi ville ha en ting til. Så da endte valget på at vi skulle lage hjemmelagde drops. Det skulle vise seg å bli litt av en jobb, moro, men utfordrende. Første steg var å legge frem alle ingredienser og lese bruksanvisning. Frem med tykkbunnet kjele, og sukkertermometer(som fulgte med i pakken). Varmet opp til 162 grader, så skulle massen helles ut på benken (steinplata). Så skulle vi jobbe litt med det med spatula, jobbe inn farge og smak. Det var så vanskelig, dette gikk så fort, massen ble hard og vanskelig å jobbe med. Jeg tok på meg engangs hansker og sto klar da Rune helte massen over platen, så var det å sette i gang og jobbe. Så klarte jeg å få litt sukkermasse på den ene hånden så hansker og alt brant seg fast i hånda. Jeg reiv av meg hansken, og bar meg litt (les mye) over smerten mens jeg hadde hånden under vann. Det gikk jo bra på en måte, men Rune måtte ta over jobbingen med massen, så kunne jeg smakstilsette osv. Da klarte Rune å brenne bort en del av huden på den ene fingeren sin så vi måtte kaste massen, og ta oss en pustepause for å plastre, rense og gjøre klart på nytt. Min skade var nå barnemat og jeg måtte bare bite tenna sammen og kjøre på.

Fargerike drops er “morsomme” å lage, fine å gi bort og smaker himmelsk!

Etter en times skraping av tørket sukker på benken var vi klar igjen, denne gangen gruet jeg meg skikkelig. Dette var ikke et diy prosjekt for uerfarne merket vi. Vi skulle ha 3 smaker det hadde vi bestemt, vi hadde også bestemt oss for at vi skulle ha flerfargede drops. Men den biten måtte vi sløyfe. Den varme dropsblandingen var altså så varm å jobbe med, så jeg måtte kna litt, pause litt, kna litt og pause litt hele tiden. Men vi fikk det til til slutt.Innen vi var ferdige hadde vi laget salmiakk drops, smakte som de gode gamle rustne spiker’ne. Sitrondrops hvor det ble litt vel mye sitronpulver oppi, sure som bare det. Jeg får vondt baki kjeven bare ved å tenke på det. Og bringebær drops. Kjempegode ble de virkelig. Well done! Hvis det noen gang blir til at vi skal gjøre dette igjen så skal vi ha hansker som er varmebestandige og IKKE steinplate. Tips: Ha plaster og iskaldt vann i nærheten om du skal prøve på dette for man kan fort bli skadet i et forsøk på å være fornuftige å lage gaver hjemme. Men de ble gode og vi har hele hender og fingre igjen.

Ha en nydelig kveld 😘

wood-xmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Jeg vet ikke hvordan det føles…

I dag så trengte vi å komme oss ut på en tur, få litt frisk luft og kjenne kulden litt i ansiktet. Det var virkelig godt, og dagen i dag har jo bare levert et fantastisk vintervær. Ikke mye snø da, men det hjelper med litt frost og sol. Så utrolig godt det er å få luftet hodet litt, snakke litt om alt og ingenting og bare være ute.Jeg er så glad for at jeg har noen å dele livet med og det setter jeg så ekstremt pris på. Jeg har alltid hatt noen rundt meg og jeg vet ikke hvordan det føles å være alene uten noen. Og nettopp det føler jeg meg så takknemlig for. Det er ikke hver dag jeg forteller Rune hvor mye han betyr for meg, hvor utrolig glad jeg er for å ha han i mitt liv. Det er heller ikke hver dag jeg sier det til andre som er meg nære.

Takk for at du minner meg på å se etter regnbuer når det regner (hva skulle jeg gjort uten deg) kilde her

Men jeg prøver å vise det ofte og man behøver ikke alltid ord, men innimellom er det godt å sette ord på det også. Jeg vet at det er ikke alle som kan det, kun fordi de ikke har noen å si det til, og det er leit. Derfor er det ekstra viktig å vise takknemlighet og vise kjærlighet når man kan det og har mulighet. Det er godt å vite at man betyr noe for noen og det er godt å ha noen som betyr mye for meg også.Ønsker dere en fin kveld, ta vare på hverandre, kos dere og en stor klem fra meg til deg.
wood-xmas-font
Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

Vi skal ikke dømme.

Jeg satte meg ned i går kveld og begynte å skrive et innlegg om en fin dag med familien da det plinget på telefonen min. Varsel fra Vg om at Ari Behn var død. Jeg kjente det stakk i hjerte mitt og umiddelbart gikk tankene mine til hans barn. 1.juledag som skal være en fin dag hvor man går igjennom julegaver, koser seg i pysj med julefilmer og nyter. Denne dagen ble brått en av de verste for dem, en dag som aldri blir den samme for dem igjen. Det er så utrolig trist, det er så ufattelig å tenke på at barn skal måtte få en slik beskjed midt i julens gleder.

På nett blir det skrevet mange kommentarer på artikler, som feks “Egoistisk gjort”. Ja, man kan tenke sånn, men hva hvis han har brukt alle sine siste krefter på å holde ut til julaften var over, hva hvis han har kjempet for å holde ut fra lenge før jul. Man vet ikke, vi kan ikke vite og bør da heller ikke kommentere slikt. Dette er trist, dette er ufattelig trist. Og vi skal ikke dømme, det vi skal gjøre er å ha medfølelse, sende gode tanker til hans familie og ikke mer enn det syns jeg da.

Dyp depresjon er en alvorlig tilstand, en tilstand man burde søke hjelp for. Og alle bør vite hvor man kan få hjelp hvis det trengs. Ved akutt selvmordsfare ring 113, mental helse ring 116 123, og kirkens SOS ring 22400040. Her finner du noen å snakke med, og det er så viktig. Og vet du om noen som ikke har det godt, strekk ut en hånd og vis dem at du er der. Det er det eneste man kan gjøre for noen, og som jeg har sagt så mange ganger før. Ta vare på hverandre… alltid ❤

wood-xmas-font

 

 

Ari Behn er død

Noen nyheter bare gjør så man trekker et ekstra sukk. Uff a meg så sørgelig nyhet… Les om det her. Det er tragisk som bare det også midt i jula også. Det er så utrolig leit når slike ting skjer og min dypeste medfølelse går til hans barn nå og andre pårørende.

Lene ❤