Vi kan løfte hverandre opp når det trengs

Åh for en fin helg vi legger bak oss, vi har kost oss masse! På fredagen så fikk jeg vært borte en tur sammen med mamma, vi var en tur på rusta, en tur på apoteket og så handlet vi inn til helgen. Isende kaldt om dagen, så det er ekstra godt å få gjort ferdig slike ting tidlig slik at når man kommer hjem så er det å hoppe inn i go’buksa, få på tøfler og bare nyte helgefølelsen. Fredag kveld laget vi en kjempegod kyllingsalat og koste oss med serien “Vi var fem” på Nrk. Den burde dere se om dere ikke har gjort det.

På lørdag hadde vi bare en rolig dag, jeg ryddet litt, satte på en vask og bakte noen kanelboller..igjen! Hadde også et og annet minutt på sofaen sammen med Rune. Så gjorde vi oss klare til å reise til søs for å kose oss litt med dem. Vi fikk servert en kjempegod middag og spilte kort og hadde litt quiz. Det er jo noe av det beste jeg vet med slike kvelder og det var godt med et sceneskifte. Tror ikke vi var hjemme igjen før klokka nærmet seg halv ett og på veien hjem kjørte vi nedom brygga og det er da man ser hvordan det egentlig er om dagen.

 

Uvirkelig å se en by som alltid er i full sving så stille på en lørdagskveld.

 

Byen var HELT stille, ikke et menneske å se. Dette er en plass det yrer av folk på den tiden en lørdagskveld. Her hjemme går jo dagene sin vante gang, så man merker det ikke på den måten. Helt utrolig å se, og jeg håper ikke vi kommer til å oppleve dette igjen på lenge. Det er så synd for alle bransjer dette går hardt utover. Jeg tror ikke at det er siste gang vi vil bli rammet av et virus på denne måten, men måtte det bli 100 år til. Lov å håpe! Når vi kom hjem var det jo bare å få luftet dyret, få varmen i kroppen og innta senga.

I dag så sto jeg opp klokka 08.30, planen om å sove lenge klarte jeg ikke å holde gitt. Men hadde ikke de store planene i dag så det gikk bra. Vi lagde middag og hadde middagsbesøk, vi har liksom vår lille kjerne av mennesker vi omgås innimellom for tiden. I dag var Mr Rune i et drittlei corona humør og jeg måtte vri om på dette. Man er egentlig veldig fornuftig når slike ting gjelder andre enn seg selv. Rart det der egentlig, men på en måte så er det veldig bra at det er slik også. Det betyr jo at vi kan løfte hverandre opp når det trengs. Godt!

 

Vi trenger alle noen oppløftende ord innimellom

 

Å være ute å gå tur med Sheriff nå om dagen er nesten helt umulig, for det første så nekter han å gå langt og han fryser så innmari. Så han 20 meter så setter han seg opp på bakbeina og nærmest ber meg om å varme potene hans, stakkar lille. Så på fredag investerte vi i både varmedekken og sokker til han, så da går det litt bedre. Det er ikke bare bare å venne seg til å ha noe på beina, men tenker at han liker det innerst inne. På bilde er vi på vei inn og sokkene er av. Det er ihvertfall godt å vite at han har det godt i denne kulden som forresten skal vare i så langt en uke til. Brrrrrrrr

Ha en fin kveld og en god ny uke

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

 

 

Det finnes en mellomting på alt

Det er så deilig når helgen betyr så mye mer enn å komme seg ut på fest, når gleden ved fridagene er at man er sammen hjemme. Kan være lenge oppe på kvelden og sove lenge dagen etter. Før så var ikke det høydepunktet i helga, da var det viktigste å komme seg ut på fest, koste hva det koste vil. Jeg er så glad for at jeg brøt den sirkelen og sluttet med det for det er jo ikke bra å ønske fest hver eneste helg. Og det hadde ikke vært ideelt nå om dagen for å si det sånn.

 

Men at jeg skulle bli så festbrems som jeg har blitt var ikke planen, men akkurat nå så er det helt greit. Men gleder meg uansett til en fest med mine venner etter dette. For det finnes en mellomting på alt

 

På et punkt fikk jeg bare nok og orket ikke det kjøret lenger. Når vinmonopolene stengte fikk vi se hvor avhengig folk er av å ha alkohol i hus, det er faktisk litt skremmende. Hadde sikkert stått i den køen selv om det var stengt her for noen år tilbake. Det må ikke alltid alkohol til for å kose seg, verken i uka eller i helga. Jeg for min del rørte aldri alkohol i ukedagene, det var lagt til helgen. Heldigvis forandrer tidene seg, og man blir eldre. Og ofte litt mer fornuftig i tankegangen.

Ha en fin dag

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Jeg vil ha det ferdig med en gang

Jeg får mange ideer i disse tidene, der man ikke gjør så mye annet enn å være ute en tur så hjemme. Det som er litt “synd” er jo at de fleste ideene går ut på å bake eller lage desserter eller noe. Men det kan jeg jo ikke fortsette med, for det første så blir det dyrt og for det andre så går det utover Rune. Jeg klarer å la være fordi det er ikke alt søtt jeg liker så godt. Vi prøver å ikke ha så mye av slikt liggende i huset, men det er jo ikke så lett når jeg tilfører søtt hele tia. Er ikke så lett å la være når det er tilgjengelig og det er forståelig. Men det finnes annet å gjøre uten sukker.

 

Når grunnarbeid er gjort må jeg vite at mulighetene er der for å kunne starte opp og avslutte i løpet av en dag eller 2. 

 

Så jeg tror jeg skal gå over til å fornye noe i stedet. Jeg har jo en plan om å male kjøkkenet og flisene bak, så det er kanskje en ide å sette i gang med. Og samtidig da så får jeg ryddet i alle skuffer og skap, vet det er på tide å kaste og organisere en del i dem. Problemet mitt er at når jeg først starter så blir jeg så ivrig på å bli ferdig at jeg jobber på i time etter time. Jeg er ikke flink på å skulle bruke tid på et prosjekt utenom tørketid på maling og ting jeg ikke får gjort noe med. Nå skal jeg planlegge dette og finne en dag jeg kan starte.

Ha en herlig dag

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

I dag så har det skjedd litt av hvert

Dagene går, noen dager går sakte andre dager fort. I dag så har det skjedd litt av hvert og dagen har vært så fin. Mamma og jeg dro en tur ut i dag, vi var litt nysgjerrig på denne spotmarked butikken som selger billigere varer enn butikken. Mye forskjellig der, billigere øl, kjøtt og annet. Etter dette dro vi en tur ned til vannet og gikk en liten tur, besøkte også noen svaner som koste seg i vannkanten.

 

Vinteren er vakker når det er som i dag

 

De forventet tydeligvis noe mat av oss, men turen var ikke planlagt så jeg tror de ble litt snurt på oss siden de ikke fikk noe. Men neste gang skal jeg ta med litt brødbiter slik at de blir blide og fornøyde. Litt artig at de fulgte etter oss når vi gikk bortover og snudde vi, så snudde de. Det er koselig og med et slikt vær som i dag så var det attpåtil så vakkert ute selv om at det var friskt og kaldt.

Ellers så har jeg igjen prøvd meg på en ny oppskrift (for meg) i dag. Den ble så klart ikke så fin som jeg ønsket at den skulle bli, men godt nok til første forsøk må jeg si. Jeg sitter på youtube og søker litt rundt omkring og blir så frista til å prøve noen av kakene som finnes der. Så hvorfor ikke tenker jeg i disse tider, det er jo ikke akkurat sånn at jeg har så himla mange andre planer.

 

Hvis du ikke lykkes ved første forsøk, så finnes det noe som heter forsøk igjen.

 

Så dette er jo en perfekt tid til å eksperimentere litt, prøve og feile og justere. For den ble langt ifra perfekt, men godkjent på smak. Jeg ble litt ivrig på å få den ut av kjøla også, den skulle kanskje stått i en times tid til og hatt LITT mer krem midten. Jaja, slik ble den ihvertfall, poenget med hjertene kom frem inni den og det er jo positivt. Litt mer tålmodighet neste gang så blir det bedre.

Ønsker dere en fin kveld, nå har jeg et kjøkken som skal ryddes!

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

En liten forandring i våre sinn og mentalitet kan gjøre mirakler


Forestill deg:
Du er født i år 1900
Når du fyller 14, starter første verdenskrig og slutter når du er 18
Med en balanse på 22 millioner døde.
Kort tid etterpå vil det dukke opp en global pandemi, den spanske influensaen, med at 50 millioner mennesker dør.
Heldigvis er du fortsatt i live og er 20 år.
Når man er 29 år overlever man den globale økonomiske krisen som startet med kollapsen av New York-tilskuddet.
Dette forårsaket inflasjon, arbeidsledighet og hungersnød over hele verden.
I mellomtiden, når du er 33, om enn i Tyskland, vil nazistene komme til makten.
Når du er 39 invaderer Tyskland Polen og starter andre verdenskrig.
Endelig er du 45 år når 2 verdenskrig er over.
Balanse: 60 millioner døde.
6 millioner jøder dør i Holocaust.
Heldigvis er du fortsatt i live…..
Når du er 52 år begynner Koreakrigen.
Når man er 64 år starter amerikanerne krigen i Vietnam.
Du blir 75 år når denne krigen er over.
Heldigvis er du fortsatt i live……
Nå….. nå…..
En gutt født i 1980 tror besteforeldrene ikke aner hvor vanskelig livet er, men de overlevde flere kriger og katastrofer, for ikke å snakke om restriksjonene under den første oljekrisen tidlig på 1980 tallet.
I dag finner vi all komforten i en ny verden, men dessverre midt i en ny pandemi.
Folk klager på at de må bli hjemme i ukevis
Mens de har strøm, mobiltelefoner, mat, varmtvann og sikkert tak over hodene.
Ingenting av det fantes i disse tider.
Men menneskeheten overlevde disse omstendighetene og de mistet aldri livsglede.
I dag klager vi fordi vi må bruke ansiktsmasker for å komme inn i matbutikker.
En liten forandring i våre sinn og mentalitet kan gjøre mirakler.
Vi vil takke deg og meg som fortsatt er i live og vi vil gjøre alt som trengs for å beskytte og hjelpe hverandre.
Jeg tror denne meldingen får alle til å tenke..
Vær snill og del

Kilde: Mieke Herman

*virkelig noe å tenke på*

 

Det er tydeligvis på do det skjer!

«Jeg hørte det knirket i døren og kjente at hjerte mitt dunket hardere og hardere. Skrittene jeg hørte var annerledes enn slik de burde være. Dette var ingen vanlig gange og innimellom ble det helt stille. Klokken var 03.20 på natten og jeg trodde jeg var den eneste der»

Sånn egentlig så er jeg litt tøff selv om at jeg ikke er det. Med det mener jeg at hvis jeg er alene hjemme og hører noe, så går jeg for å finne ut hva det er. Det er som regel bare et eller annet ufarlig, for hvis det skulle vært annet så hadde jo alarmen slått ut. I dag tenkte jeg at jeg skulle dele et par opplevelser jeg har hatt som enten har skremt meg skikkelig eller som har gjort meg engstelig. Jeg er kanskje litt i overkant lettskremt, men noen må jo være det også.

 

Lyset ble slått av

De fleste vet at hvis noen skal pranke meg med noe så burde det ikke være ting som kan skremme livet av meg. Så jeg føler meg ganske trygg når det kommer til det, men likevel så vet man jo aldri da. Venninna mi, Rune og jeg spilte kort en kveld her for et par, tre år siden. Av en eller annen grunn så gikk jeg ned på do. Mens jeg satt der inne så ble lyset slått av, du vet når det går fra helt lyst i rommet til helt svart uventet (man blir jo nesten blind), det er jo bare så ekkelt. Bare det fikk jo pulsen min opp på 220 med en gang. Jeg bare ropte ut : “HAHA så morsomt altså, slå det på igjen!”, men fikk ingen svar av noen. Inni mitt hodet hørte jeg jo skritt på utsiden også så jeg regnet med at en av dem listet seg opp igjen og latet som ingenting.

 

Jeg hørte jo at bryteren ble slått fysisk av, så det måtte jo være noen som slo det av. Når jeg kom opp igjen så nektet dem, ingen hadde vært der, kors på halsen, jeg sverger og alt det der. Jeg må jo si at jeg så jo på dem at det faktisk var fakta at de ikke hadde vært der og da må jeg si jeg virkelig ble redd. Jeg VET jo at på et eller annet tidspunkt så hadde en av dem til slutt hadde sagt at det var de som hadde det gøy. Jeg tror jeg spurte Rune helt til han sovna den kvelden, men ingen innrømmelser ihverfall. Ingen har sagt noe enda og jeg har spurt bare for å få det ut av verden (hodet mitt) hundre ganger! Så konklusjonen jeg har kommet frem til er at bryteren sikkert ikke ble slått på helt, slik at den spratt tilbake selv. Kjekt med en løsning, ihvertfall en jeg tror på selv… kanskje!

 

Det er tydeligvis på do det skjer!

 

Lakselv camping

Veldig ofte så går det utover magen hvis man er skikkelig nervøs og da spesielt hvis du er redd for at du må på do i en setting der du ikke kan eller tør. Vi var med campingvogna i Nord Norge en sommer, på Lakselv camping. Der var sanitæranlegget i et gult hus et stykke unna, det var trær overalt og tanken min var at her tør jeg ikke å gå på do alene. Og spesielt ikke på natta selv om at det blir jo ikke bekmørkt der, men natt er natt og alt er så mye skumlere da uansett. Når kvelden kom så var det bare en tanke som gikk i hodet mitt: “Tenk hvis jeg får vondt i magen”! Og hva skjer når man tenker lenge nok på det? Joda, jeg måtte ut, jeg måtte bort til det gule huset som nå på natten så ut som det verste spøkelseshuset. For å komme til toalettene, så måtte jeg først ned en trapp i dette huset, så bortover en lang gang og i enden der skulle jeg.

 

Sjekket om jeg var alene først så gikk jeg inn i en av båsene. Plutselig så hørte jeg at det knirket i døren og hjerte mitt dunket hardere og hardere. Skrittene jeg hørte var annerledes enn slik de burde være. Dette var ingen vanlig gange, det var lette skritt og innimellom ble det helt stille. Klokken var 03.20 på natten og jeg trodde jeg var den eneste der. Jeg løftet beina, satt musestille og jeg er sikker på hjerte mitt kunne høres lang vei. Så hørte jeg en kremting som jeg kjente igjen og forsiktig sa jeg navnet til personen jeg trodde det var. Og HELDIGVIS svarte hun ja, tror aldri jeg har vært så glad i hele mitt liv. Hun hadde jo så klart listet seg inn, sjekket om hun var alene (ingen bein å se under båsene) og var like nervøs som meg. Alt er så mye mindre skummelt når man er 2 i en skummel situasjon.

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

Det skulle vært en trygg og sikker havn!

Jeg hørte på podcasten til Martine Halvorsen i går, episoden som omhandler overgrep. For en historie gjesten hennes delte, så trist, så vondt og så sterkt å høre på. Tenke seg til å bli behandlet slik av sin egen bestefar, en som skal være den tryggeste, beste og mest omsorgsfulle personen i ditt liv utenom dine egne foreldre. Den du skal kunne gå til med alt og glede seg til å besøke.

 

I stedet ble hennes egen bestefar den hun fryktet mest, den som gjorde henne så vondt og den som ødela livet hennes. Uten at noen visste noe om det. Og til og med gikk ustraffet fra det når det en dag kom frem i lyset. Det er til å bli kvalm av, at noen skal måtte oppleve en slik traume i sitt liv. At en bestefar faktisk kan i det hele tatt tenke en slik tanke om sitt eget barnebarn.

 

Det skulle vært en trygg og sikker havn!

 

Det er bare så utrolig vondt å tenke på at noen faktisk har det slik rundt om i verden akkurat nå. Det er så feil, det er så forjævlig og det er så absurd. Ingen i hele verden skal måtte ha det sånn, og ingen overgriper skulle noen gang ha unnsluppet straff for en sånn handling. Straffen skulle vært så høy og så streng som den kunne vært for slike ting. Hva foregår opp i hodet til en person som gjør noe slikt? DET ER BARE TRIST!

 

Episoden kan du høre her om du vil og HVIS du skulle være så uheldig å være en som opplever noe slik eller noe i nærheten av dette så snakk høyt om det. Ring den landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på nr 800 57000, der kan du være anonym om du ønsker det. Blir bare lei meg av dette jeg, det er så virkelighetsfjernt at dette skjer i verden, at dette skjer der du minst aner det. Fytti!

anjellie-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg blir bare nervøs

Regner hamrer mot vinduene og vinden forflytter det meste på verandaen. Slikt vær liker jeg ikke! Jeg har alltid syns at slikt vær gjør det ekstra koselig inne, men ikke nå lenger. Jeg blir bare nervøs for at det igjen skal komme for mye vann rundt her. Men det er ikke hver dag man får 60-70 mm regn på en time heldigvis. Ønsker ikke det en gang til.

 

Jeg har bestemt meg for å male kjøkkenet mitt. Det skal byttes, men det skjer ikke enda for først så skal det nytt bad på plass så kommer kjøkkendelen. Jeg gleder meg så sykt mye til vi skal slå ned veggen og få kjøkkenet jeg alltid har drømt om. Åpen løsning med en svær øy, det skal bli så bra og jeg ser frem til å sette i gang med det.

 

Gode planer er som små lykter man setter ut foran seg, så veien blir lysere, lettere å finne og beriker det nuet man alltid befinner seg i.

 

På lørdagen er det meldt fint vær, så hvis jeg bestemmer meg for å komme meg opp tidlig så kan det hende jeg kan få malt da. Klarer meg en kveld uten skaper der inne. Men først må garasjen ryddes for det er nok der jeg burde gjøre det. Jeg syns det er så godt å endelig ha et lite prosjekt foran meg igjen, det er det beste jeg vet og fornye noe.

 

Ellers så skjer det jo fælt lite om dagen og jeg ser så frem mot våren og litt styr ute igjen. Gleder meg også til at vi kan sitte ute på kveldene og kose oss med en iskald drink og spille kort. Det er jo den beste tiden på året, når man endelig ser litt folk rundt omkring. Håper også at den kommende sommeren blir litt annerledes enn den vi hadde i fjor.

Håper dere har hatt en fin dag og har en fin kveld.

anjellie-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Nesten som å spise sjokolade og gjemme papiret

Lurer meg selv

Da var vi godt i gang med ny uke, jeg har vasket klær etter helgen i dag og egentlig skulle det vært strøkent her i hovedetasjen i dag. Planen var nemlig å gjøre det fra morgenen i dag, men jeg tenker at det kommer en dag i morgen også.  I går orket jeg rett å slett ikke av den enkle grunn at jeg ikke hadde lyst. I dag er jeg bare tregt i gang og du veit når mørket faller på så syns ikke noe likevel. Da kan det faktisk se ut som om jeg har gjort noe. Det er nesten som å spise sjokolade og gjemme papiret. Lurer kun meg selv!

 

Jul i januar?

Sånn er det innimellom, kommer nok av dager å få det gjort på, det er jo ikke akkurat sånn at man skal rekke noe annet for tiden. Men i morgen er en ny dag og da kan det hende jeg kan klare å få satt i gang maskineriet litt tidligere. Ute snør det jo masse og det har det gjort i hele dag, jeg må si jeg føler at det kom 1 måned for seint. Julen skulle kanskje vært i januar i stedet? Men det tror jeg ikke Jesus hadde likt. Det ER jo koselig med hvite tepper av snø ute spesielt hvis det er sol. Vel, nok om været.

 

Jeg har stor respekt for dine nerver. De er gode, gamle venner av meg. Jeg har hørt om dem i mer enn tjue år.

 

Dødt og kjedelig

Altså, jeg har ikke vært hos frisøren på lenge, så lenge at jeg kan ikke huske sist engang. Det er virkelig på tide, for nå har jeg en ettervekst på ca 20 cm og det blir så dødt og kjedelig. Grunnen til at jeg har sagt det mange ganger at jeg trenger frisørtime og ikke gjort det er pga corona. Jeg er jo litt redd for å gjøre slike ting i disse dager, men nå som det er påbud om munnbind så hjelper jo det litt syns jeg. Selv om at det ikke er løsningen på alt, men det er litt betryggende at alle gjør det.

 

Altså, angsten tok meg

Fy flate, jeg satte meg bom fast i en bakke i sta hvor hjulene bare sto og spant. Forsøkte alle teknikker jeg har hørt og lært, men neida. Og jeg var ikke alene om å slite. Jeg måtte rygge ned og jeg sklei også sidelengs. Hele Larvik består jo av bakker bakker og atter bakker. LIKER DET IKKE!!! Når sånt skjer så får jeg så angst og vil ikke kjøre mer. Blir som en sta 2 åring i et øyeblikk. Men jeg måtte og fikk lirket meg ned en av bakkene og er nå lykkelig over å være hjemme igjen. Jeg skal absolutt ikke ut å kjøre mer i dag!

Håper dere har en fin dag og igjen, takk for at dere stikker innom bloggen min.

anjellie-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

En bivirkning eller to skal vi takle!

Her i byen opprettholdes rødt nivå på ungdomsskolene enn så lenge, det syns jeg er veldig bra så lenge smitten er som den er. Altså det er helt utrolig at vi 1 år etter faktisk fortsatt har denne pandemien her. Hvem hadde trodd det, ikke jeg i hvert fall. Uvitende som jeg var så skrev jeg et innlegg i januar 2020 ang dette som du kan lese her. Der skrev jeg blant annet at: “Jeg føler at det media sier sprer med redsel enn det viruset sprer sykdom”. Ikke visste jeg at det skulle eskalere og være så farlig for noen som det er.

 

Jeg vil ikke ha corona, jeg vil ikke at noen rundt meg skal få det, jeg vil bli kvitt dette så derfor tar jeg den.  

Når det kommer til denne vaksinen så har vi snakket litt om det her hjemme og vi kommer til å ta den når vi blir tilbudt den. Skal vi noen gang bli kvitt dette så må jo ganske mange mennesker ta den for å danne flokkimmunitet. Selv om at den har blitt laget kjappere enn vanlig så har jeg full tro på at den må igjennom samme godkjenninger som alle andre vaksiner må. Og hvis man tenker på hvor mange som allerede har fått den i forhold til alvorlige bivirkninger så virker den jo trygg. Men en bivirkning eller to skal vi takle!

Ta en for laget og ta den du også 🙏

anjellie-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞