Hvorfor er det ingen som klipper livet?

Det ligger alltids en mening bak det meste som skjer, i hvert fall hvis man ønsker å tenke det. Jeg ønsker å tenke det, så derfor ser jeg også etter de positive tingene i hendelser som er negativ i utgangspunktet. Jeg er ikke flink til det med en gang, men etter hvert så gjør jeg det. Som for eksempel covid 19, jeg tror at denne pandemien har lært oss noe, jeg føler det. Og jeg er nok ikke alene om å ha tenkt “hvis det ikke hadde vært C19 nå så skulle jeg ha gjort det og det” ! Dette lærer meg også igjen at det er viktig å sette pris på ting man til vanlig tar for gitt. Det er i hvert fall slik for meg, for når man ikke kan gjøre ting, så har man ofte mer lyst til å gjøre det. Det viktigste er å tenke på at det kommer en dag man igjen kan gjøre slik man ønsker, da gjelder det vel kanskje å huske denne tiden og FAKTISK gjøre det man ønsket.

 

Hvorfor er det ingen som klipper livet? Hvorfor kan vi ikke sette oss ned en gang i året, se gjennom opptakene og klippe bort det smertefulle, det pinlige, alle de dårlige scenene? Svaret er enkelt: Fordi livet ikke blir vist om igjen!  // Lars Saabye Christensen

 

Det er synd at det ofte må skje noe for at man skal tenke slik, men det er nå sånn vi mennesker er satt sammen. Vi skal jo heller ikke gå og tenke hva om, tenk hvis hver eneste dag heller. Men å sette pris på det livet man har og de man har rundt seg er viktig hver dag hele livet. Det er viktig å leve til sin beste evne og gjøre det man har lyst til så lenge man kan det. Og når det gjelder den pandemien vi går igjennom nå så har jeg lyst til å si til alle dere (og det er mange) som går inn og ut av butikker og overser spritmaskinene. Det er bedre å tenke nå på hvordan det ville føltes å få en positiv test, enn å tenke etter en evt positiv test at man skulle vært flinkere der man kunne vært det. For det er for sent å snyte seg når nesa er borte. Hvis man tenker litt mer på den måten så er det kanskje også lettere å følge smittevern slik at vi slipper å få enda mer smitte rundt omkring. Dette er ikke over før det er over, men vi kan alle, vær og en av oss gjøre så godt vi kan for å ikke overse de midler som er satt frem til oss.

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

Det skal jeg klare å få til

Jeg har hele tiden et og annet prosjekt på gang i hodet mitt, og med inspirasjon fra Stine Skoli så har jeg egentlig lyst til å sage, skru og montere hele tiden. Jeg får lyst til å bygge benker under vinduer selv om at jeg ikke har plass.  Jeg får enda mer lyst til å lære meg å sy, selv om at jeg ikke liker å sy. Hun er altså så utrolig flink og kreativ. Jeg har store planer om å herme etter hennes vegg bak tv’en. Den er knallfin, dekorativ og ikke minst fantastisk flott å se på. Og alt dette gjør hun altså selv. Hun er så inspirerende i det hun gjør at jeg nesten skulle ønske at vi også skulle bygge opp et helt hus innvendig.

 

Tenk å hatt en snekkerbod med alt av utstyr da! 😊

 

Men, heldigvis så har vi et fint hus så vi slipper å begynne på akkurat det da. For øyeblikket holder med å hente ideer til oppussing og fornying av diverse ting her hjemme. Elsker slike inspirerende kontoer, og nettopp inspirasjon, det finner du på hennes blogg og instagram. Jeg skal ihvertfall lage slik spilevegg jeg også bak min tv, for det falt skikkelig i smak. Det skal jeg klare å få til. Tror det må en spilevegg nede også og jeg må starte med dette før de begynner med oppbygging i kjelleren. Da har jeg god plass til å pusse og vokse, lurt! Bare se på denne flotte veggen her og hvis du klikker på bilde så får du oppskrift på denne veggen.Toppen av det hele er at hun forklarer godt hvordan hun gjør ting, hun legger ut oppskrifter på hva du trenger for å gjøre det og innimellom kommer det en video med fremgangsmåte. Er du glad i oppussing og trenger ideer, så anbefaler jeg deg virkelig å ta en titt hos henne. Er du ikke glad i oppussing, anbefaler jeg deg å ta deg en tur likevel, for det er ikke bare oppussing hun har tips til. Link ligger i innlegget  🌸

Ha en strålende dag

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Så irriterende med en kunde som meg.

Så var det kvelden igjen etter en fin dag. Litt mye kjøring hit og dit, men sånn er det når hukommelsen svikter. Jeg leiter nemlig etter en underlagsplate som jeg har vært og kjøpt en eller annen plass. Ikke 1, men 2 ganger før. Men jeg kan bare ikke huske hvor, og jeg skjønner ikke at det er mulig å glemme slikt! Ikke bare det, men jeg klarer jo ikke å forklare meg i butikken. «Sånn der’re plate som kjennes ut som gummi, men det er ikke gummi, kanskje det er silikon, men jeg er usikker. Det er ikke bakematte, men kan kjennes sånn ut. Men den er tykkere og er en type underlagsmatte som tåler skarpe kniver.» Så irriterende med en kunde som meg.

 

Jeg kan se det for meg den dagen jeg tok den fra hylla og bar den ut i bilen, men jeg klarer ikke å se for meg hvilken butikk det var. 

 

Jeg ser jo at det er vanskelig å forstå hva jeg mener, noen steder så fikk jeg dette svaret «Aha, ja sånn ja, det har vi her borte» Jeg ble like glad hver gang og tenkte endelig og fulgte spent etter. Det ene stedet kom de frem til at jeg mente sånn beskyttelse til bagasjerom på bilen. En annen plass trodde de jeg mente sitteunderlag. De søkte etter alt mulig rart på pc’en i butikken, men noen matte ble det ikke! Det er rart at det faktisk går an å bli så glemsk. Det er vel og merke et par år siden jeg kjøpte det sist, men likevel. Jeg ser de liksom for meg i hylla de lå den gangen, men i hvilken butikk den hylla er DET vet jeg ikke. Vel, jeg får lete litt til så dukker det vel opp noe lignende et sted.

Ha en fin fin kveld 😊

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Akkurat nå

I mine tanker

Denne julen så har jeg lyst å være litt kreativ og lage fine bordkort og borddekorasjoner selv. For som jeg har sagt før, så skal jo alle gavene være ferdig innen desember. Det betyr at jeg får god tid til å pusle med slike ting og på pinterest florerer det jo med tips til dette. Limpistol, rødt, hvitt og grønt stoff og litt stæsj på en hobbybutikk så kommer man langt.

Ønsker jeg at

Vi alle er flinke med smittevern, jeg kjøpte en pakke med slike kirurgiske ansiktsmasker i mars og i går prøvde jeg en. Jeg hadde den på i 2 minutter bare for å se hvordan det faktisk var å ha den på. Det var varmt og det var vanskelig å puste normalt i den. Tankene mine gikk direkte til de som jobber i yrker der de MÅ ha på disse maskene pluss alle andre smittevern ting i MANGE timer i strekk. Det står det virkelig respekt av og stakkars mennesker, det må virkelig være en stor utfordring, men de gjør det for oss. Det minste vi kan gjøre i gjengjeld er å gjøre vårt beste for å holde oss og de rundt oss friske.Her i huset

Jeg er ferdig å rydde det meste for dagen, Patrick har jobbet natta så gulvene er støvsugd. Jeg har ingen skittentøy, og alle klær er plassert der de skal være. Sheriff har vært oppe å vandret i et par minutter, men fant fort senga igjen og det samme gjør Rune. Gutta i huset er trøtte i dag og jeg hører during både fra buret og senga, de snorker i kor.

Ute

Været er ok, temperaturen er ok og jeg skal få samlet alle blomster som skal kastes. Det er noe jeg skulle gjort for lengst. Men det er bedre sent enn aldri! Jeg håper at containeren snart blir hentet her ute slik at vi bestille en egen for å få kastet våre ting i.

Skal jeg

Bestille meg en frisørtime, nå er det på tide! Så skal jeg vaske mitt hobbyrom/kontor.

Ha en strålende dag alle sammen 🙏

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

 

Jeg blir så lei meg og det er MIN skyld!

I dag har jeg bare lyst å skravle litt med dere om alt mulig. Dagen i dag har vært veldig spesiell og jeg har egentlig lyst å bare skrive om mitt kjære barnebarn og om det å være farmor. Men det gjorde jeg jo i går så da får det være greit. Men må uansett nevne at i dag er det 1 års dagen til lille snuppa, så hipp hipp hurra for henne. Jeg måtte dra innom henne en tur i formiddag for å gi henne en bursdagsklem da selv om at vi feiret henne på lørdag. Sånn er det bare da vet du.

 

Her i huset har Rune vært i full gang nede i hele dag, vi (han) rev likeså godt veggene i trappegangen også med det samme vi var i gang. Pluss at han har satt opp en ny vegg. Og nå har vi (ja, jeg hjalp til) gjort oss ferdig med avrettingsmassen. Så da kan snekkerne bare komme. Jeg kjøpte meg jo ny mobil for et par uker siden og etter en uke så tenkte jeg at det kanskje var lurt med et slikt beskyttelsesglass. Så jeg dro og fikk satt på det for en liten uke siden. Så klarte jeg å miste den i murgulvet nede i sta, jeg kan ikke skjønne hva jeg skulle ha med den ned for.

 

Det kommer ikke an på hvordan man har det, men hvordan man tar det. Sint, sur og skuffa først, så smiler man igjen når problemet er fikset. 

 

Jeg MÅ bli flinkere til å legge fra meg telefonen når jeg skal gjøre slike ting, den MÅ ikke være med overalt. Jeg tar den med for at jeg skal ta bilder, men så glemmer jeg å gjøre det. Jeg blir så lei meg og det er MIN skyld! Jeg hadde bare lyst til å gråte når det skjedde. Vimsete meg! Jeg takler ikke knust «skjerm», men HELDIGVIS hadde jeg dette beskyttende glasset på da. Nå har jeg vært og byttet det, og kommer til å bære telefonen med 2 hender heretter. Vil ikke at det skal skje igjen for å si det sånn.

 

Nå er det kveld og jeg skal se om det er noe interessant å se på tv, og jeg skal gjøre det sittende. Orker ikke å sovne på sofaen i kveld, det er så unødvendig. Men før det skal jeg tenne litt lys, programmere Patrick til nattjobb og legge sammen litt klær. Håper din dag har vært snill med deg og at du får en fin kveld videre. Takk for at du er innom min blogg og du er hjertelig velkommen tilbake.

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

En helt normal søndag

Jeg startet dagen i dag med å kjøre til Skien, og etter det har jeg bare slappet av. Vi tenkte vi skulle se en film sammen, men ja det går jo som det alltid går. Jeg sovner 5 minutter inn i filmen, det er skikkelig sovemedisin å se på film eller tv i det hele tatt på dagtid. Så godt jeg ikke gjør det så ofte, for man kommer fort inn i vane på å trenge en powernap hvis man først begynner med det. Jeg liker best å være skikkelig trøtt når kvelden kommer, så jeg er ikke en fast powernap’er.

 

Jeg har ikke gjort noe i huset i dag, planen var der, men jeg har ikke orket. Men nå har jeg ryddet, tørket av bord, satt på oppvaskmaskinen og Patrick(robotstøvsuger’n) driver og jobber i stua. Jeg kikker litt på gardiner om dagen, jeg skal ha nye og vet ikke helt hvilken farge jeg skal velge. Jeg tenker brun/beige toner, det er jo tidløst og vil vel alltid være en in farge. Ikke at det er så viktig, men man følger jo trenden litt da. Jeg får vel ta meg en tur å fysisk se på fargene jeg tenker.

 

Jeg er i gang med julegaver og har nå kjøpt 4 stk, det nærmer seg vel ikke akkurat med stormskritt mot slutten. Men i sneglefart går det og det er bedre enn ingen fart i det hele tatt, jeg er i hvert fall i gang. Fortsatt i underkant av 3 måneder igjen, så jeg har god tid. Kalendergaver er kanskje greit å få i orden snart også. Mye som skal fikses til desember måned, men fy søren som jeg gleder meg til jul. ELSKER JUL!

 

Dagen i morgen er jo veldig spesiell, for selv om vi har feiret snuppa vår i helgen så er det hennes virkelige 1 årsdag i morgen. Så flagget må ut tidlig og så må vi ringe henne på morgenen. Hipp hipp hurra <3 Nå skal jeg gå og sette i moppen på P, så han får vasket gulvet også. Ha en god natt og en god start på ny uke, smil og vær glad.

 

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Jeg ble helt rørt og tårene satt løst

Det har vært ganske så stille fra meg de siste dagene. Jeg har vært opptatt med forberedelser til Amelia sin 1 års feiring. Hun måtte jo få den fineste kaken, det tar både tid og full konsentrasjon. Dagen i går var veldig spesiell, for i går feiret vi lille snuppa vår. I morgen blir hun 1 år og det skal markeres med 3 selskap, det er mange folk, og da blir det flere grupper. Sånn er det nå i coronatiden, og heldige Amelia som skal få masse pakker så mange dager på rad. Å komme inn til dem i går var som å komme inn i et eventyrland, de hadde pyntet så flott og på gulvet satt den vakreste prinsesse i en nydelig kjole som glitret like mye som smilet hennes. Jeg ble helt rørt og tårene satt løst, herregud så glad jeg er i henne.Denne dagen for et år siden vil jeg aldri glemme, jeg var så spent, nervøs og forventningsfull. Mitt barn skulle bli pappa og jeg, jeg skulle bli farmor. Jeg hadde hørt mine venninner fortelle hvordan det var å få barnebarn, det ville gi meg en følelse som jeg ikke hadde kjent på siden jeg selv fikk barn. Det var helt fantastisk og tenke på at det nå var min tur, og jeg kan med sikkerhet si at de hadde rett. For en kjærlighet jeg føler for henne, og det siste året har gitt meg så mye glede. Nå skjer det nye ting hele tiden, et nytt skritt, en ny grimase, en ny bevegelse. Noe skjer for hver uke som går. Herlig!I tillegg til hovedkaken så måtte hun jo også få en smash kake. En helt egen liten kake som hun var sjefen over. Blikket hennes når hun skjønte at hun kunne gjøre det hun ville med den kaken var priceless. Hun smilte fra øre til øre og alles øyne var rettet mot henne. Hun lagde et fint kakeshow for oss og det var så moro å være en del av. Det var kake i håret, på gulvet og hendene var fulle innen hun var ferdig, men som hun koste seg. Og smørkrem var en vinner, kunne nesten høre at hun tenkte NAM NAM NAM.Alt i alt en kjempefin dag fra start til slutt, flott pynting til fest og en kjempefin feiring ble det. Ei veldig fornøyd lita jente sovnet godt i sengen sin til kvelden. Det kaller vi en perfekt dag ❤❤❤ Gratulerer så mye med din aller første bursdag i morgen vakreste jenta mi ❤❤❤

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

Det blir så bra!

Jeg føler at denne dagen har vært så lang allerede, jeg har gått tur, vært på butikken, og ei kake er ferdig bakt. Det er ikke verst bare det, kjekt å komme seg i gang om morgenen. Resten av dagen skal tilbringes inne, men det å være inne i et slikt ruskevær som det er i dag er jo bare kos. Rune har satt i gang nede med å rive veggen og fy så stor gang det blir. Nå begynner jeg bare å glede meg til å få helt ny kjeller, frustrasjonen for det som var er over bortsett fra at jeg kjenner litt sånn «angst» når det regner som det gjør i dag.

 

Nå kikker jeg litt på senger, skrivebord, gulv og farger til noen vegger. Gleder meg til tiden er inne for å innrede, det blir bra og det er det beste jeg vet. Ordne, fikse og pynte opp, fordelen nå er jeg kan begynne med blanke ark og få system overalt uten å måtte rydde først. Det blir så bra! Er nesten ferdig innredet i tankene allerede, men det spørs om det er slik det blir når jeg først kan starte. Det gjenstår å se, håper tiden går kjempefort nå fremover slik at jeg kan brette opp ermene, sette på musikk og sette i gang. Men, det er nok ikke i morgen for å si det slik.

Håper du har en fin dag så langt

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏

 

 

Hele kroppen min var skjelven og munnen var tørrere enn noen gang

Det er mange ting som er vanskelige å takle i livet, og vi har alle noe vi gruer oss til som vi kanskje gjøre selv om vi ikke har lyst. Jeg har opplevd noen ting i livet som fortsatt har spor i hjerte mitt. En av dem var for mange mange år siden. Det er ikke ting som gjaldt meg personlig, men som jeg opplevde som en av de mest følsomme opplevelser så langt. Jeg var 20 år og bodde i Sandefjord sammen med min samboer den gang. Familiebåndene var tette og det var et godt samhold med både tante, onkler, fettere og kusiner.

 

En av hans kusiner mistet sin unge sønn, det var så utrolig trist og ved å vise vår omsorg så reiste vi til dem . Veien dit var kort, men virket så uendelig lang. Jeg har aldri gruet meg så mye til noe som jeg gjorde da. Hva skulle jeg si? Hva skulle jeg gjøre når jeg kom inn dit. Tusen tanker fløy gjennom meg og jeg husker at jeg var både svimmel og kvalm. Jeg måtte skjerpe meg, det var IKKE meg det var synd på.

 

Dette er en hendelse som har satt spor i mitt hjerte, og jeg husker denne dagen som om den var i går. Jeg er veldig glad for at jeg var der, selv om at det ikke ble sagt så mye så vet jeg at handling betyr mer enn ord. Noen ganger må man legge sin egen frykt for noe på hylla og være der for andre. 

 

Vi kom frem og gikk opp trappen, da vi kom inn så var så klart stemningen mørk og trist. Jeg husker at mammaen og hennes nærmeste familie satt rundt det runde kjøkkenbordet. Jeg visste ikke hvor jeg skulle gjøre av meg, jeg visste ikke hva jeg skulle si. Hva sier man i en sånn situasjon da, jeg husker jeg tenkte at kanskje ord kan utelates og at en klem er det som trengs. Men jeg klarte ikke å gjøre noe, der og da visste jeg rett og slett ikke hva jeg skulle gjøre.

 

Hele kroppen min var skjelven og munnen var tørrere enn noen gang. Så snur mammaen seg mot meg, reiser seg opp, gir meg en god klem og sier:” Ikke vær nervøs, det går fint. Tusen takk for at du kom, det betyr så mye”. Ord jeg aldri vil glemme. Jeg hadde så vondt av dem og jeg prøvde å skjule at jeg ikke visste hva jeg skulle si eller gjøre, men det klarte jeg ikke. Slike situasjoner er så vanskelige, man har så lyst å komme med trøstende ord. Jeg overtenkte hva jeg skulle gjøre når det viste seg at det viktigste var at man var der. 

honey-script-font

 

 

 

Jeg tenner lys og mørket vil forsvinne av seg selv

“Altså det var så godt å legge seg i går, vi slokna på 1-2-3 begge to og sov til klokka 08.00. DIGG!! Mandag og jammen meg har de jobbet i hele dag nede. Å høre dem starte litt over 08.00 var en perfekt start på dagen.”

 

Det var skikkelig godt å våkne opplagt, uthvilt og klar til å ta tak i mandagen med godt mot. Driver å lager pynt til kaken til mini, hun blir snart 1 år og skal så klart få en kjempefin kake. Så det er stort sett det jeg driver med i dag, jeg er jo en perfeksjonist og skal helst ha det så fint som mulig. Timene går og jeg merker det ikke engang når jeg konsentrerer meg om slike ting. Det er jo litt pirkearbeid, men det elsker jeg. Gleder meg til å se hvordan den blir til slutt. Herlighet, tenk at det er snart 1 år siden hun ble født.

 

Jeg kan huske det som om det var i går hvordan jeg følte det på denne tiden i fjor

 

Her er strømmen borte i stua, på do/badet, soverommet, kontoret og i gangen etter at de fjernet noen ledninger nede i dag. Så det blir en koselig kveld med kun stearinlys som lyser opp stua. Vi har skjøteledninger fra kjøkkenet og inn i stua til nettverk og en inn på kontoret til ei lampe og pc’en. Ellers så får vi greie oss fint i lite lys til i morgen, men det er ei lampe som fungerer i stua og kjøkkenet har strøm, så da er det jo greit. Vi fant ikke ut hva som var grunnen til dette, men det finner nok elektrikeren ut i morgen. Sikringen er slått på igjen, men ikke noe skjedde. Shit happends.

 

Jeg tenner lys og mørket vil forsvinne av seg selv

 

Håper dere får en fin kveld

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏