Jeg vet ikke helt om jeg tør å si det engang

Dagen i dag har gitt oss en smakebit på våren som kommer og det har vært skikkelig godt. Sitte ute i over 20 grader med en iskald pepsi max og nyte sola var noe jeg virkelig satte pris på i dag. Herlig! Mens jeg satt der ute kom jeg til å huske på en ting jeg skulle ha gjort for et halvt år siden. Jeg vet ikke helt om jeg tør å si det engang, men kjøleskapet ute! Det glemte jeg helt å tømme når sommeren var over.

 

Jeg var litt redd for at noe skulle hoppe ut av det når jeg åpnet det, kunne være ei pølse eller to der inne som hadde fått bein i løpet av vinteren. Om ikke bein, så hadde innholdet i ei pølsepakke ihvertfall fått et helt nytt utseende, isj fysj og blæh. Er det mulig å glemme å tømme et kjøleskap da. 3 liter vin, ostepølser med pels, potetsalat, isbergsalat osv osv. Nei Nei, det er flaut. Vel, det var bare å finne frem matsøppelposer og klorin.

 

Tømte hele skapet for alt, tok ut alle hyller og spraya ned alt med klorin. Så var det bare å fikse ei bøtte med salmiak, zalo, ajax og gå løs på det. Nå skinner det som aldri før og er klart for å ta imot nye varer når den tid kommer. Det skal ikke skje igjen, så vanskelig er det vel ikke å holde styr på et lite utekjøkken. Men tydeligvis var det litt for mye for meg når jeg kunne overse det. Uff.

Ha en god kveld/natt

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞
 

 

Mer enn normalt for meg

Den siste uka er den beste uka jeg har hatt siden pandemien startet, jeg har smilt mer enn normalt for meg og ikke en gang har jeg vært nedfor på noen måte. Det er så ekstremt deilig og jeg er så fornøyd. Jeg har gått igjennom gamle minner, lagret det jeg ønsket og kastet resten. Jeg har vasket hele huset, jeg har hatt verandadøren åpen og humøret har rett og slett vært på topp. Jeg har en god følelse på at 2021 blir et veldig bra år, tror bare det trengte litt tid på å komme seg skikkelig i gang. Jeg skal gjøre mitt for at det blir det for min del ihvertfall.

 

Jeg gleder meg til sola igjen skal gi meg litt farge, jeg gleder meg til vi må hoppe i bassenget fordi det er så varmt. Vi har så utrolig mye å glede oss over og fremtiden ser lys ut. Vi vet jo alle at dagene vi en gang hadde snart er tilbake, hverdagen blir normal igjen.

 

Ute på verandaen er det en bitteliten snøflekk igjen og jeg kan ikke vente med å begynne å fikse opp der ute. Sjansen for at det kommer mer snø er jo så klart der, men nyter det som er nå og våren… DEN KOMMER! Denne våren skal jeg som i fjor plante blomster selv og ikke kjøpe ferdig ampel med store blomster. For de blir jo like store om ikke større når jeg gjør det selv. Det er et lite eksempel på meg og min bestemthet til tider for dette har jo mamma fortalt meg hver eneste høst, men har jeg hørt på, NEIDA. Men nå har jeg skjønt det og det er bedre sent enn aldri, ikke sant?

Ha en strålende dag i vårsolen🌻😎

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Det blir ikke flamme i et bål uten tenning

Jeg bestemte meg når jeg traff Rune at jeg skulle gjøre ting litt annerledes enn jeg hadde gjort før. Selvfølgelig så får man jo litt mer erfaring etter å ha vært i tidligere forhold. Man blir også mer voksen med årene og roer kanskje nerva litt. Det er akkurat som med et hjem, når du har hatt et par av de så vet du hva du trenger å gjøre med neste bolig for å få det slik du vil ha det.

 

Når jeg var misfornøyd med noe og ble spurt om noe var galt eller om det var noe som plaget meg så svarte jeg ofte: “Ikke noe er galt og ingenting plager meg!” Allerede der var kommunikasjonen avbrutt noe jeg gjorde veldig feil. Nå kommer det svaret aldri ut av min munn om det er noe, da forteller jeg det og får det ut av verden.

 

Høre etter hva som blir sagt og få med seg meningen bak er også en ting som er viktig. Det hender at både jeg og min samboer kanskje sier ting på en feil måte og da er det ikke alright at den andre bare antar meningen og evt blir kranglete. Lytte er like viktig som å snakke. Vi har unngått å krangle pga det.

 

Når vi ikke lenger er i stand til å endre en situasjon, blir vi utfordret til å endre oss selv

 

Gi og ta er også en ting jeg har blitt bedre på, vi er to i et forhold og det jeg mener er ikke alltid det som er rett. Selv om det er ting jeg ikke har lyst til å gjøre så må jeg gjøre det innimellom hvis det er det Rune vil. Han gjør det meste for meg, han er med på ting kanskje han ikke har lyst til så da gjør jeg det å.

 

Forandringer skjer når man ønsker at det skal skje, og det er alltids noe jeg kan bli bedre på i vårt forhold. Jeg har lært meg å tenke først og handle etterpå, det er en ting som for meg er viktig. Det er så mye lettere å håndtere en situasjon da. Hvis situasjoen i det hele tatt oppstår, det blir ikke flamme i et bål uten tenning.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Gi noen et godt smil i dag

Solen skinner, snøen smelter og i dag har verandadøra stått oppe mesteparten av dagen så langt. Hvor deilig er det ikke å kjenne på varme stråler fra sola. Endelig! Kjenner at denne første dagen med litt annen temperatur gjør noe med sjela. Snart er det vår og vi kan alle komme oss litt ut fra skallet vårt. Det blir annerledes lyder ute og man både ser og hører folk igjen.

 

Fredagen MÅ være den beste dagen i uka og enda bedre når solen skinner. 

 

Snart begynner sager å sage, spikre skal hamres på plass og vårprosjekter rundt omkring er i gang igjen. Selv om at man ikke er på dårlig humør på vinteren så løftes humøret til andre høyder når våren kommer. Vi kan være uheldige å få noen vinterdager til, men uansett hvordan vi vrir og vrenger på det så kommer våren snart. Nyt helgen, nyt solen og gi noen et godt smil i dag.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Det er bare så urettferdig!

I kveld slo tanken meg skikkelig, jeg fyller faktisk 50 år i august. Sier ordet faktisk fordi det kjennes ut som om det var i går jeg hadde 30 års lag. Føler meg overhodet ikke som en snart 50 åring, men fødselsattesten er visst helt korrekt. Har enda 5 hele måneder igjen i 40 åra da så det er jo en god ting. Min samboer er 41 og en av mine beste venninner fikk baby i januar så jeg har ting rundt meg som holder meg “ung” enda en stund. Det er jo litt som man gjør det til selv også, ingen grunn til å føle det som feil for det er igrunn bare et tall.

 

Uansett tall så er jeg så takknemlig og det får meg til å tenke på alle de som aldri rakk å oppleve det. Det er så utrolig mange og det er bare så urettferdig at unge mennesker ikke skal rekke å kunne bli 50 år engang

 

Så jeg tenker at det er lov å si at det er en merkelig tanke å tenke på at jeg er der allerede snart. Men det gjør meg ikke noe fordi jeg er altså så heldig. Jeg er frisk, jeg er mamma til en fantastisk gutt, jeg er stemamma til 3 fantastiske barn, jeg har min mamma, jeg har min pappa. Jeg har søster og jeg har nieser, jeg er farmor til verdens nydeligste og jeg har en samboer som er perfekt for meg og himla gode venner. Så når august kommer så skal jeg feire livet, feire hvor heldig jeg er og forhåpentligvis feire at coroaen tapte og vi vant.

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Planen er klar

“Vi har så klart planer for våren, det har vi hatt siden sommeren var slutt. Rune og jeg elsker å oppgradere, det kan ta litt tid siden vi så klart ikke gjør alt på en gang. Nå nærmer våren seg og vi har begynt planleggingen på hva vi har å gjøre”Veranda: Denne er god som ny etter at vi freshet den opp med vask og beis i fjor, alle rekkverk ble pusset og malt så det skal holde i et par tre år. Et tips til deg som skal beise terrassen nå til våren, les DETTE. Noe beising skal det bli her også på det nye rundt bassenget. Over sittebenken nede på verandaen er planen å bygge et tak slik at vi ikke må gå inn for den minste lille regnskur.

 

Jeg planlegger en større fest i august hvis hverdagen er noe mer normal. Krysser fingrene for det!

 

Når man har venner eller familie på grillmiddag så kan man slippe å være helt avhengig at det ikke kommer en dråpe regn og ute blir ute uansett vær. Vi liker å grille og bruker nesten ikke stekepanna inne på sommeren. Der nede har vi bygd en kjøkkenbenk og har både grill og kjøleskap. Vi har også en ekstra tv stående som vi gjerne kunne tenkt oss og få koblet opp der. På våren/sommeren er livet best ute.

Ha en fin torsdag alle sammen

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

Karma is a bitch

illustrasjonsbilde

I dag har jeg endelig mannet meg opp til å ringe tannlegen, det ligger litt langt inne da jeg lider av skikkelig tannlegeskrekk. Det er ikke sånn at jeg har unngått tannlegen år etter år, men det er vanskelig de gangene jeg skal/må dit. Liker det overhodet ikke, men jeg må jo innimellom. Nå har jeg gått med tannverk i en visdomstann en stund og endelig slo jeg nummeret og ringte. VINTERFERIE??? Shit! Når jeg endelig hadde tatt mot til meg? Ringte 3 forskjellige tannleger faktisk!

 

Karma is a bitch, and it did bite me in the ass og jeg må vente til mandag!

 

Jeg kan bare skylde meg selv for at jeg er treg når det kommer til dette, men fader altså! Det er ikke bare bare å ha skrekk for dette. Og en annen ting, lærer ikke alle tannleger på skolen hvordan de skal håndtere pasienter som er engstelige? Uansett så skulle man ikke tro det, (jeg mener ikke alle) og jeg er ikke en hysterisk pasient, jeg er bare veldig klar i min tale når det kommer til at jeg er redd. Og mitt aller største ønske er bli hørt og kan føle meg ivaretatt i tannlegestolen. Jaja bedre lykke til mandag for meg

Ha en fin dag

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

Nå er det endelig gjort

I dag var jeg tidlig oppe og det var faktisk helt ok, kokte kaffe og satt å så litt på GMN mens de andre sov. Jeg drikker faktisk kaffe hver eneste dag nå og det har jeg gjort i en ukes tid. Svart kaffe nei takk, med litt melk ja takk. Det var ikke mye på min plan for dagen i dag, men de vanlige hverdagslige tingene så klart. I dag skulle også de siste bøkene av alle mine ord som er skrevet opp igjennom årene sees igjennom for en siste gang.

 

Det er med ord som med solstråler… jo mer de konsentreres, jo dypere brenner de

 

Jeg har gruet meg litt for dette, men i dag har alle mine dagbøker blitt makulert og er nå borte vekk. Helt fra 1983-1994, bøkene fra tiden etter det makulerte jeg for et par år siden. Men nå er det endelig gjort, det var litt vemodig faktisk med tanke på at man aldri kan gå tilbake å lese i dem igjen. Men også godt for nå behøver jeg aldri igjen å lese om dager da jeg ikke hadde det så bra og ingen etter meg behøver det heller.

2 av X antall poser med ødelagte ord

Ha en fin kveld

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

Det sykeste jeg har sett!

Uken som kommer

Veldig ofte når ny uke nærmer seg begynner jeg å tenke på hva jeg kan gjøre annerledes i uka som kommer. Hva kan jeg gjøre mer av, hva kan jeg gjøre mindre av. Eller feks hva kan jeg få gjort den kommende uken. For denne uken har jeg bestemt meg for at jeg skal rydde litt i garasjen hver dag. Gå igjennom ting og lage en kaste haug og få litt orden, det er en god start det tenker jeg.

Dagen i dag

I dag så har vi hatt en riktig så koselig dag, startet med frokost sammen. Det er sånn fast søndagsgreie, så quiz’et vi en times tid før Rune og gjengen fortsatte på hobbitfilmene. Jeg ryddet opp og skrev litt når de gjorde det. Så dro vi til mamma på middag, der fikk vi servert kjøttkaker og god dessert. Er så takknemlig for den fine mamma’n min og er veldig glad for å ha henne nedi gata.

Litt mindre mobiltid

I går så fikk jeg en sånn “nå er det nok” opplevelse og vi ble sittende å snakke om mobilbruken vår. Den er altså insane, det er rett å slett nesten hele dagen vi har den fremme og scroller gjennom det ene og det andre. Det kan jo umulig være sunt for noe. Dere vil ikke tro det, men gjennomsnitt skjermtid siste uke på meg og min telefon er det sykeste jeg har sett!! Det MÅ gjøres noe med asap for det kan jo ikke fortsette sånn!!

Tiden går så fort

Plutselig begynner jeg å få dårlig tid med alt jeg følte jeg hadde så lang tid på. Som feks maling av tak og lister. Vi er ikke ferdig med det enda og målet var at når våren kommer så skal det være gjort. Så det er kanskje på tide å få ut finger’n og gjøre det. Kjipt å måtte holde på med det inne når vi kan være ute og holde på med andre ting til våren. Vi er nesten ferdig med gulvlistene og grunnen til at det ikke er ferdig enda er den nye veggen som skal opp. Liten vits å jobbe rundt der det skal nye lister opp. (unnskyldning?)

Vel, nyt kvelden. Her er det litt tv titting før natta.🥰

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Livet med sosial angst fikk en pause

Nå er jeg i skravlemodus igjen, så derfor skal jeg fortelle dere noe. Det kan hende det er flere enn meg som kjente det slik for et år siden. 

Når skolene stengte i mars 2020 og vi ble oppfordret til å holde oss hjemme i karantene i 14 dager så følte jeg på en slags lettelse i egen kropp. 14 dager hvor jeg kanskje slapp å si nei til noe jeg ikke hadde lyst til å gjøre. Dager da vi alle skulle være hjemme og ikke noen kunne gå på kino, på bytur på lørdager og på alle plasser der det krydde av mennesker. Jeg kunne slappe av på en helt annen måte enn jeg til daglig gjorde. Livet med sosial angst fikk en pause, en pause jeg trengte.

 

Selv om at jeg til daglig ikke er så plaget med dette så er dette noe jeg aldri kommer til å bli helt kvitt. Det ligger latent i meg og blir trigga for hver gang jeg får et spørsmål om jeg vil noe jeg aldri har likt å gjøre pga angst. Som for eksempel kino, jeg klarer ikke å slappe av der. Kjøpesenteret på lørdager er ikke et sted jeg vil være og en fullpakka restaurant på lørdagskvelden er heller ikke mitt førstevalg. Nå skulle ingen gjøre dette på en stund og det var faktisk deilig.

 

Jeg ville heller hatt en hverdag med tilfeller der jeg sa nei til å gjøre ting enn å ha dette viruset i verden. Livet som jeg kjenner det har hatt pause lenge nok og kanskje jeg har lært en ting eller to av det. Vi lever en gang og angst dreper ikke et menneske. Jeg vil utfordre meg selv mer, jeg vil prøve å komme sterkere ut av denne pandemien. Prøve og feile er bedre enn å ikke prøve i det hele tatt.

 

Etter hvert dukket det opp et nytt problem, for nå skremte coronaen meg og jeg ble kjemperedd for at den skulle ramme noen av mine nærmeste, kjente eller meg selv. Så til en viss grad så vil jeg vel si jeg har vært i en slags karantene i 1 år nå. Man lærer seg jo å leve med dette og levemåten som har kommet med den så jeg får gjort det jeg trenger å gjøre. Men nå begynner jeg virkelig å kjenne på lengselen etter en normal hverdag, en hverdag uten spørsmålet jeg i hvert fall stiller meg selv. Kan jeg gjøre dette? Er det trygt?

 

Jeg savner å være på fest med ALLE mine venner, jeg savner å ha store samlinger med familien og jeg savner å kunne klemme. Jeg savner pappa og for første gang i mitt liv har det gått over 1 år uten at jeg har truffet han. Jeg vet at vi er på vei til å normalisere hverdagen, men jeg tror at det vil ta litt tid enda. Nå går det heldigvis mot lysere tider, bedre temperaturer og et lettere sinn. Det er ikke til å stikke under en stol at været hjelper masse på både humør og stemning. Det blir bra til slutt og jeg gleder meg til den dagen kommer.

Ha en fin søndag, det skal vi 🌸

mariposa-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🤞