Et par sekunder i flammene var nok til å endre drastisk på livet til Noa (NB STERKE BILDER)

“Jeg fikk så vondt i hjerte mitt når jeg leste om denne gutten og hva som skjedde når han og noen kamerater var ute å lekte seg med noen hårspraybokser. Det er ikke så lett for en gutt på 13 år å tenke konsekvenser, det er ikke lett å vite hva som kan skje. Men nå advarer han sammen med sin familie om at sekunder kan endre et liv. Her forteller hans mamma om hva som skjedde” STERKE BILDER!!!

Dette er Noa. En 13 årig snill, omtenksom, tøff, nysgjerrig og livsglad gutt. Han ønsker å dele hans opplevelse med dere i håp om at det kan forhindre andre gutter og jenter i å skade seg som han har gjort.Noa og 4-5 av kompisene hans tenkte at det var kult å reise på butikken og kjøpe hårspray. Dette i seg selv er jo greit. Men gutter er gutter og de fant på å tenne et lite bål for og teste ut hvor stor eksplosjon de kunne få ved å legge boksene direkte på bålet.
Dette hadde de prøvd på dagen før ( uten at noen foreldre var klare over det ) da gikk det greit. Ingen skader gjort på noen og de synes det var kjempe kult.

24. Juni 2020 skulle bli annerledes. Noa stod tett på bålet etter at guttene hadde plassert en boks på bålet. Det tok litt for lang tid før det skjedde noe så Noa prøvde derfor å spraye med en annen boks direkte på bålet. Han sprayet noen ganger hvilket resulterte i at flammene fra eksplosjonen fløy inn over han og dekket han. Guttene blei i dette øyeblikk fornuftige og ringte rask etter hjelp mens de drev shuttle trafikk frem og tilbake for å fylle vannflasker med vann og tømme de på Noa.
Dessverre var et par sekunder i flammene nok til å endre drastisk på livet til Noa.

 

Noa kom seg raskt på legekontoret på Gol hvor han blei tatt godt hånd om av vaktlegen. Han blei fort skyllet ned, pakket inn og sendt med Sea king helikopter til Ullevål hvor de fikk tatt en evaluering av skadene. Han blei lagt i respirator, skrubbet ned og fantastiske sykepleier og leger passet på han konstant frem til han blei fraktet med fly til brannskadeavdelingen på Haukeland universitetssykehus dagen etter.

 

Her er vi nå….. Konklusjonen av skadene er at Noa har fått andre og tredje grads forbrenninger på 25% av kroppen hans. Ansiktet, hals/nakke, armer, fingre, og begge beina. En lang vei venter skjønne gutten min med mye smerter, sårstell og gjenopptrening for at han skal komme tilbake til det normale livet hans igjen. Forandret for evig vil han nok bli, men mamma hjertet mitt er utrolig stolt over at han ønsker å dele dette med resten av verden. Han har gjentatte ganger nevnt det mens han har vært våken, og kun av denne grunnen sitte jeg nå ved siden av sengen hans og prøver å få skrevet dette på tross av at jeg har vært våken og voktet over han de siste 48 timene.

Det er utrolig tøft som mamma og sitte på sidelinjen og se på sønnen sin som skriker av smerte og får tårer i øynene når han ser bilder av seg selv og man som foreldre må være sterk på vegne av barna sine. Det er absolutt ikke lett. Men jeg vet at Noa har det nye mer vondt enn meg. Han prøver ikke kun å være tøff selv, men opp i alt dette ligger han, omsorgsfull som han er og prøver på og passe på at jeg har det bra. Jeg skulle så gjerne ønske at jeg kunne ta over for han så han kan kose seg i sommerferien og bade i elven, padle og henge med gutta….. Men sånn blei det dessverre ikke for gutten min.

Noa og jeg håper inderlig at dette innlegget kommer rundt til alle så ingen andre skal utsettes for samme opplevelse. Det skal sies at pappaen til Noa jobber i brannvesenet og han og Noa har hatt mange samtaler om akkurat dette og hvor farlig det er. Så uansett hvor opplyste ungdommen er så er det dessverre ikke alltid at sunn fornuft seirer over nysgjerrighet og dumme påfunn. Snakk med barna deres, vis dem video og bilder om dere føler at de mestrer å se skadene få sekunder med berøring av flammer kan gjøre. Så krysser vi fingrene for at flere tenker på Noa før de setter igang med bål og hårspray bokser.

Noa klarer seg forhåpentligvis igjennom dette uten og skulle trenge operasjoner, men vi er forbedret på at dette i verste fall kan endre seg.

Til slutt må vi si tusen hjertelig takk til alle leger, sykepleiere, piloter, ambulansepersonell osv som har tatt imot oss og fraktet oss hit og ditt og tatt så ekstremt godt vare på oss begge. Vi er uendelig takknemlig for jobben dere gjør ikke kun for oss, men for alle som trenger dere🌺

 

Skrevet av Wendy Milla Flindt Haugstad

 

Del veldig gjerne innlegget 💕

 

Ønsker deg god bedring Noa og du er tøff som tenker på å ville dele dette med så mange som mulig for at ingen skal oppleve det samme som deg. Det står det respekt av og jeg vil gjerne hjelpe det jeg kan med å få dette budskapet videre 💪

Hjernen spiller meg et puss

I dag har jeg vært skikkelig kjapp med å få ut et innlegg. Dager som dette, da jeg ikke gjør noe som helst da gjør jeg virkelig ikke noe som helst annet enn det jeg må. Og i dag har jeg ikke hatt noe på gjøre lista mi. Litt deilig, men litt kjedelig også. For jeg blir virkelig sløv når jeg først skal ha en sløv dag, da går jeg over eller rundt ting i stedet for å ta det opp rett og slett.

 

Men på dager som denne så kommer som regel energien og lysten til å ta opp det jeg har unngått hele dagen snikende på kvelden. Da vil jeg gjøre alt jeg kunne gjort på dagen, rare greier. Det er ikke ofte jeg har sånne ikke gjøre en ting dager, jeg har blanda følelser ang det. Det er sånn elsk/hat opplegg. Det er godt samtidig som det er fælt på en måte.

 

Jeg kunne ha gjort litt å litt i dag da, men det var en liten uklarhet imellom hjernen og kroppen i dag. 

 

Rune driver å skrur litt på bilen sin så han tok “min” bil på jobb i dag. Rart med det, men i dag som jeg ikke kan kjøre noen plass har jeg lyst å kjøre overalt. Og jeg MÅ ikke ut å kjøre hver dag for å si det sånn. Hjernen spiller meg et puss for jeg skjønner ikke hvorfor tanken skal tenkes engang når man faktisk ikke kan. Det er jo på en måte litt dårlig gjort syns jeg

 

Nå har klokka passert 19.30 og som forventet så kribler det i rydde og støvsuge lysten. Så da er det bare å slenge på litt musikk, ta en dans med støvsuger’n og få litt orden på mine tidligere hinder rundt her. Bedre sent enn aldri vil jeg jo si. Skjønner ikke helt hvorfor energien min synker så drastisk når sola tar en pause. Det er jo da jeg får vært inne og gjort ting!

Nyt mandagskvelden

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

Nå renner tårene

I dag så var det duket for grilling med familien og vi hadde ingen planer om å la været stoppe oss. Grille ute, spise inne går fint det også. Heldigvis så var det opphold slik at det ble både bading og maten ble grillet ferdig. Vel, et og annet drypp fikk Rune i det han skulle ta maten av grillen og over på fatet. Men så lenge det ikke var mer enn som så da er det ikke noe å klage på.

 

Denne dagen har vært en koselig dag og begge småtrolla i familien var her. Jeg har vært litt trøtt i hele dag, men kjente det egentlig ikke skikkelig før alle hadde dratt hjem. Nå renner tårene fordi jeg kan ikke stoppe å gjespe, tar på å være redd for torden slik at man er oppe å hopper før 6 på morningen. Men i morgen, da skal jeg sove helt til 8 ihvertfall har jeg bestemt. Og det blir tidlig kvelden i dag (akkurat det sier jeg ofte, men plutselig en dag)

 

Jeg har en tendens til å våkne til når kvelden nærmer seg slutt. Men siden tv fortsatt er uten signaler så kan det hende det er litt enklere. Jeg ser så sjeldent på tv, men innimellom er det så godt å slenge seg på sofaen og se på noe kliss før natta. Bruker nemlig se på mine klissete (Rune’s ord) serier når han har lagt seg. Men nå skal jeg jammen meg legge sammen litt klær så slipper jeg det i morgen.

Ha en fin søndagskveld videre 😊

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

 

 

 

 

 

Jeg dro han ut av senga

Det ble mørkt i går kveld og vi forventet regn, men fy søren for et smell jeg våknet til. Kan ikke huske sist det var et så utrolig kraftig tordenvær. Rune fikk ikke sove lenge etter at jeg hørte det første smellet. Jeg dro han ut av senga, dette skulle/torde jeg ikke å være alene om å takle.

 

Jeg har blitt tøffere med årene ang slikt vær, men i dag tidlig var det ille. Det lynte flere ganger mens torden dura gjennom veggene her. Det smalt i strøm uttak før vi rakk å ta ut ledninger. Strømmen gikk og internett og tv er fortsatt borte.

 

Til og med bikkja reagerte, og han bruker ikke å bry seg om slike ting i det hele tatt. Tror det ble registrert 1000+ lyn i området. Heldigvis varte det ikke så lenge, men lenge nok til at jeg fikk dratt med meg Rune ut av senga og inn i stua.

 

Jeg er ihvertfall VELDIG glad for at jeg ikke var alene i dag, da hadde jeg besvimt tror jeg. Denne omgangen med uvær var litt for mye for meg faktisk. Men nå er det bra og på tide å ta fatt på en koselig søndag 💞

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

Vi ble ikke enig for å si det sånn!

Kan liksom ikke få sagt det nok hvor herlig dette været den siste tiden har vært. Det var 44 grader i solveggen her i dag og det er ikke bare bare. I kveld har vi tatt et langt kveldsbad, iskald corona og spilt litt spill. Vi har kost oss og jeg må si jeg er så glad for at vi kan ha det så gøy sammen som vi har det. Selv om vi ikke er helt enige når det kommer til det å vinne og tape. Vi ble ikke enig for å si det sånn!

 

Noen ganger må du kjempe en kamp mer enn én gang for å vinne den

 

Viktig at poengfordelingen blir riktig, så det ble full diskusjon om ballen gikk i nettet eller ikke: “Du så vel at den sneia nettet og var innafor”, roper Rune. Jeg bare :”NEI! Den gikk rett i nettet så du vel????”. Vi har jo begge konkurranseinstinkt og vil gjerne vinne. Det morsomme med det hele er jo at vi faktisk ikke har noe nett hahaha. Man får det ikke mer moro enn man lager selv, det er ihvertfall sikkert.

Ha en fin lørdagskveld  ❤

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

 

Det kaller vi en perfekt sommer

Jammen meg godt det er bildearkiv på denne bloggen, for jeg skal ikke skryte på meg mange sminkedager for tiden. Ikke at det er så viktig, men kjekt med noen freshe bilder innimellom. For en utrolig sommer vi har så langt, og spesielt i år er jeg så glad for vårt paradis her hjemme. Vi nyter litt, vi jobber litt og vi koser oss med begge deler. Innimellom kjører vi oss en tur, Rune bader litt i sjøen og i kveldinga tar vi oss et iskaldt glass vin i en nydelig temperatur. Kan jo egentlig ikke ha det bedre enn det da.

 

Håper hele sommeren 2020 blir fin for oss alle ❤

 

I dag sto jeg faktisk opp kl 05.00 etter å ha gjort et godt forsøkt på å sove lenger, men det har vært sykt varmt i natt. Det er ikke hver dag jeg setter opp verandadøra før halv seks om morgenen. Det kaller vi en perfekt sommer. I dag så skal vi gjøre ferdig noen småting rundt her pluss at jeg skal kjøpe en blomst eller to til et par potter som står tomme. Et blomstertips til deg som liker sommerblomster men som ikke har grønne fingre, kjøp denne ( fem tunge). Det eneste den trenger er vann og den blomstrer hele sommeren, ellers ingen vedlikehold.

Ha en fin lørdag alle sammen.

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

 

 

 

 

I

Så utrolig fint og verdifullt

Når man slutter på barneskolen og skal over til ungdomstrinnet så begynner en ny fase i livet. Man blir ungdom og skal få karakterer ved arbeidet man gjør. En spennende, men også en litt skummel ting. Lærerne ved en skole i Larvik ga avgangselevene en lykkepose på siste skoledag, en fantastisk ide og posen hadde et betydningsfullt innhold og ikke minst et viktig budskap.

 

Et Lys: som du kan brenne når alt ser mørkt ut.

 

Sikkerhetsnål: slik at du skal være trygg.

 

Plaster: som du kan bruke hvis du blir såret.

 

Et bokmerke: slik at du alltid vet hvor du er og ikke mister plassen din.

 

Viskelær: for å minne deg på at det er helt greit å gjøre feil.

 

Blyant: for å minne deg på at det fortsatt er mye å lære.

 

Tråd: som kan brukes til å knyte ting sammen hvis det faller fra hverandre.

 

En smarties: (hmm, hvor ble den av) fordi du er en smarting.

 

En stjerne: for å minne deg på å alltid gjøre ditt beste.

 

Puslespillbit: for å minne deg på at du er en viktig brikke i manges liv.

 

Strikk: så du kan strekke deg ekstra langt og være fleksibel.

 

Hjerte: så du aldri glemmer at det er mange som er glad i deg.

 

Jeg syns dette var så utrolig fint og verdifullt ❤

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

 

 

 

 

Akkurat nå

I mine tanker

Jeg syns det er helt sykt at folk MÅ nødt å dra til feks Spania i disse tider, er det så forbaska vanskelig å holde seg i Norge en sommer. I 5 måneder har vi fulgt smitteråd, jeg kan ikke si jeg har lest noen plass at det er opphevet. Skjønner bare ikke hva som er problemet med å tilbringe ferien i Norge, har dere sett hvor vakkert det er her?

Skulle jeg ønske

At sheriff (hunden i huset) var 2 år og ikke snart 13, begynner å kjenne på redselen for at han ikke har så mange år igjen. Det kommer til å bli så tomt uten han når den tid kommer. Satser på 3-4 gode år til ❤🙏

I huset

Jeg har brettet sammen masse nyvaskede klær og kurvene står i stua, det skal inn i skap men det er det kjedeligste som finnes så jeg drøyer det alltid litt. Ellers så har jeg det ryddig og fint fordi jeg har vært litt effektiv på morgenen i dag.

Vurderer jeg

Om jeg rett å slett skal skifte på senga og støvsuge soverrommet også før jeg skal dra til Tønsberg med min mamma. Det er litt ork om dagen å ta alle rom på en gang, så da er et greit å dele det litt opp. Det er jo ikke akkurat sånn at jeg har et tidsskjema på de tingene. Tar det i mitt tempo som stort sett bruker å være kjapt, men ikke nu.

Ute

Solen skinner, det er varmt og godt i dag også, herlig sommer så langt. Håper det fortsetter slik og håper din dag blir fantastisk 🌸

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤

 

 

 

 

 

 

 

Er det mulig å være så glemsk!

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle få kjøpt meg en blender, en slik man lager smoothie med. Men det har blitt med tanken. Jeg syns det ser så utrolig koselig og godt ut med en iskald drikke med mye snadder oppi. Jeg har drukket smoothie mang en gang, men aldri laget det selv.

 

Her om dagen brukte jeg ballongvispen til min kenwood, så røyk ikke en, men 2 strenger. Det første jeg tenkte var at f%&¤, nå må jeg bestille nye deler for i forkant av dette sprakk en annen k-krok også. Det er ikke akkurat billig for ekstra deler heller, så det irriterte meg litt.

 

Er det mulig å være så glemsk!

 

Men må man så må man. Nevnte dette til mamma når hun var innom og hun bare: “Men du har vel en til siden du har 2 maskiner” Ooops, det stemmer, jeg bruker jo det “gamle” utstyret på den nyeste maskina. Når jeg fikk denne nye kenwood’en så lot jeg bare det ekstra utstyret bli liggende i esken, men jeg så jo etter hva som fulgte med før jeg pakket det bort.

 

Jeg visste jo at jeg hadde en eske med en ny visp. Så da var det å komme seg opp å loftet å hente esken med alt tilbehør da. Og det var ikke bare en eske, det var flere, og hva annet enn en flunka ny ballongvisp lå der. Joda en ny blender. Så nå skal det bli smoothies i mange forskjellige smaker. Gleder meg ❤

honey-script-font

Min Instagram HER og min Facebook side HER, følg meg gjerne 🙏❤