Unnskyld meg, men….

Altså skaden har allerede skjedd og 2 leger ved øyeavdelingen har fått påvist corona smitte. Unnskyld meg, men er det mulig, og hvorfor kan ikke Ullevål bare innrømme at de burde ha testet legen når den ansatte spurte om det var nødvendig? I stedet kommer de med teite unnskyldninger spør du meg. Det kan gå tomt for reagensrør til testing var en av dem. Ja, hvis det skal testes av alle friske istedet for hos dem med symptomer så ser jeg den.

 

Dette medfører et stort arbeid for å informere pasienter og ansatte med tanke på smitteoppsporing. Ja det gjør det og det kunne vært unngått.

 

Denne legen hadde bare lette symptomer, denne legen fulgte retningslinjene. Hvorfor var ikke legen satt i hjemmekarantene som andre som kommer fra ferie og ikke er helt i form da? Hvorfor gjorde han det ikke selv? Jeg vet at JEG burde gjort det hvis jeg hadde vært på ferie i Nord Italia, så da burde jo legen visst det også? I stedet får han/henne klarsignal til å ta imot pasienter og omgåes kollegaer, selv om at personen ikke er helt i form. Det er jo helt på trynet syns jeg. MANGE mennesker har vært innom den avdelingen og disse to legene kan ha smittet mange mange flere.

 

Det står i media daglig om hvordan man skal forholde seg om man har vært i smittede land, så da er det vel greit for alle at de gjør det. Jaja, håper at andre som vet de burde holdt seg hjemme holder seg hjemme til de er blitt testet. Eller så sprer det seg ihvertfall, poenget er jo å prøve å stoppe spredningen. Og med å si legen ikke trengte test, det var en stor feil av sykehuset. Sånn er det bare!

Ha en fin lørdag 🙏

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Uken som gikk…

Da var det snart helg igjen og det er like godt som alltid, solen skinner litt fra og til ute og jeg har det bra. Så da kan man ikke gjøre annet enn å være glad for det og nyte dagen.

Akkurat nå

Jeg har bakt litt i dag og har nå satt meg ned her for å skrive litt, noen dager så bestemmer jeg meg for å gjøre unna andre ting før jeg skriver, andre dager ikke.

Ukens tanke

Den går jo utvilsomt på dette med coronaviruset og grunnen til det er vel all snakk i media om dette. Om man prøver å la være å tenke på det så plinger det på telefonen med nye oppdateringer fra vg osv. Så man blir minnet på det hele tiden. Jeg er egentlig ikke redd for det, men vi er ekstra flinke med hygiene sånn just in case.

Ukens favorittdag

Det var søndagen som var når Daniel og de var her på middag, en ekstremt hyggelig dag med skikkelig søndagsmiddag og masse kos med lille snupp.

Ukens mest leste innlegg

Det var innlegget jeg skrev etter denne fine søndagen, om mine tanker og mitt lykkerus. Her kan du lese om du vil.

Ukens irritasjon

Når et firma ikke kommuniserer sammen i det hele tatt og de ringer fra samme firma 4 ganger på en dag for å gi deg et tilbud. Kanskje på tide med en oppdatering av ringelister. Irriterende!

Ukens opptur

At alle i huset var glade for å komme i gang med hverdagen igjen etter vinterferien.

Ukens innrømmelse

Jeg har gått ALTFOR lite tur.

Ukens anbefaling

Nyt livet, ta vare på hverandre og ha det godt.

Ukens generelle tips

Ikke bli hysteriske når det kommer til corona viruset, skulle du få det så blir du mest sannsynlig mindre syk enn av vanlig influensa. Media skriver veldig mye om hvis hvis hvis. Les artikler, ikke bli redd av overskriften.

Ha en fantastisk fredag 😊

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤
 

 

 

 

 

 

Den lukten, den følelsen. Det er helt fantastisk..

Dagen i dag har stort sett blitt tilbrakt inne på mitt rom hobby/kontor der jeg har drevet med litt forskjellig. Noe papirarbeid, noe fondant figurer og litt nettsurfing etter fine farger til veggene. Jeg kunne tenkt meg å malt soverommet i en litt mer dempet farge enn den kritthvite som er der nå. Jeg fant en farge som hadde blitt så utrolig fin der, det var rett og slett bare lekkert. Det var forresten resten av dette nybygget i Sandefjord også. Se her.

Jeg kan mange ganger sitte å drømme meg litt bort i nybygg, for jeg har bodd i helt nye hus 2 ganger før. Og den lukten, den følelsen og den kriblingen i kroppen når man flytter inn i noe helt nytt er så fantastisk. Og hvis vi en gang i fremtiden skal flytte herfra så ønsker jeg meg helt ny leilighet om det er mulig. Det gjenstår å se, enn så lenge har vi det helt perfekt her vi er.

 

Med utsikt over havet og lyset fra byen… perfekt

 

Finner også mye inspirasjon inne på finn både til interiør og til gjenbruk av møbler. Gammelt for deg, nytt for meg. Jeg liker å se muligheter med interiør, for det går an å male og gjøre gammelt nytt. Og veldig mye som selges der kan jo faktisk bli ganske så fint med et strøk maling eller to. Slik som denne, den var sølv og nu er den svart. Jeg kjøpte ikke denne på finn, men jeg tenkte at istedet for å selge og kjøpe nytt så hvorfor ikke.

Det ble jo så godt som nytt og den holder seg veldig bra enda for det er en god stund siden jeg gjorde dette både med denne og et bord, det kan du se her.

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

Det er nettopp det jeg trenger for tiden..

Nå går tiden fort frem mot påske og våren, det er så godt å tenke på. Dette lille utbruddet av snø var nok bare en liten rest som lå i en sky. Så vi satser på at det ikke kommer mer av det i denne sesongen. Påske er den tiden på vinteren jeg liker nest best og ser frem i mot varme fra solen og kanskje årets første grilling. Det er et sikkert vårtegn, og i fjor så startet vi grillsesongen i midten av mars.

 

Jeg ser ekstra mye frem mot sommeren dette året pga Amelia. Hun blir jo bare større og større og innen sommeren er her for fullt så er hun faktisk 9 mnd og krabber sikkert rundt. Omg så fort tiden går, det er helt utrolig. Gleder meg så til fortsettelsen med henne og det er så moro å se nye ting hun lærer seg hver uke. Nå har hun skjønt at stemmen virkelig kan brukes og hun lager mange nye lyder. Fascinerende <3

 

I dag så skal jeg bare være hjemme og gjøre meg ferdig med litt pynt til dåpskaka til min kjære venn Christian sin sønn, det er så moro å holde på med. Da glemmer jeg alt rundt meg og bare nyter, ser på serier og koser meg. Og det er nettopp det jeg trenger for tiden. Kose meg, gjøre det jeg liker og være i go’ humør og være fornøyd. Da har jeg det aller best.

 

Ønsker dere en fin fin dag og ta vare på hverandre.

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

Nå må vi ikke bli hysteriske…

Dette utbruddet av coronaviruset er kommet til Norge, og vi som bor her blir litt hysteriske. Ja, dette er skummelt og jeg må jo si jeg kjenner litt på det, men de fleste som blir smittet av dette har enten vært i smittede områder eller i nærheten av en smittet person. Håper at de som faktisk har vært på reise tenker såpass fornuftig at de isolerer seg selv ved mistanke og/eller har vært sammen med folk som har vært i smittede land.

 

Det er jo en måte å begrense smitten på at man tar litt ansvar. Ellers så tror jeg bare man må leve som normalt, og ikke gå å være redd. Være flink med håndhygiene og ta forhåndsregler. Vi visste jo at dette skulle komme til Norge, så får vi bare håpe at Norge er såpass rustet at de får koll på dette og får isolert denne smitten. De fleste som blir angrepet av dette får milde symptomer, og veldig få i forhold til smittede dør.

 

Håper bare at dette ikke sprer seg rundt om i landet med vinden og at vi blir kvitt dette veldig fort, det er jo ikke akkurat så interessant å ha det i landet vårt. Også håper jeg for de smittede at de blir kvitt det fort. Viktigste er jo at vi som ikke har noe med mennesker som enten har vært i utsatte land eller med smittede å gjøre ikke bruker tid på å være redd for å ferdes som vanlig.

Ha en god natt ❤

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Jeg klarer ikke helt å puste normalt..

Livet skal ikke alltid være lett, noen ganger så møter man på utfordringer som er litt vanskelige å takle. Men på en eller annen måte så ligger det en løsning i oss selv om vi bare tar å roer helt ned og tenker litt fornuftig. For meg så hjelper ihvertfall det. For er man stressa over en situasjon, så er det vanskelig å tenke klart. Ofte så baller det på seg med andre ting og hjernen blir kaotisk. Jeg har lært meg å roe ned situasjoner, tenke at hva kan jeg gjøre med dette for så å finne en løsning. Det finnes en eller annen løsning en eller annen plass.

 

Min kropp reagerer enormt når jeg ikke sorterer ting som kanskje ikke går min vei, jeg blir varm, jeg går rundt meg selv og jeg klarer ikke helt å puste normalt. Men den viktigste lekse jeg har lært er å ta en ting av gangen. For mange løse baller i lufta sier seg selv at det ikke går å takle. Det kan være noe hjemme, med en venn, med barna, med økonomi eller med gjøremål som skulle vært gjort. Begynne i en ende og ikke litt her og litt der så ordner det seg som regel. Første bud er jo å sortere, fra det viktigste til den mindre viktige og starte på topp.

 

Det er ikke alltid like lett å praktisere, men det er verdt forsøket. 

 

For noen år siden så satte jeg meg bare ned å gråt når ting gikk meg imot, håpet egentlig at det skulle gå over av seg selv. Men det endte jo alltid med at det var kun jeg som kunne gjøre noe med det som plaget meg. Det nyttet ikke å skyve det under teppet, det dukket jo alltid frem på et tidspunkt igjen uansett. De første årene med Rune så tok jeg HELST ikke opp noe som plaget/irriterte meg fordi jeg var redd for at vi skulle bli uvenner. Men jeg fant fort ut at det å snakke sammen var det riktige løsningen. Og det gjelder jo alt, ta tak i ting, stort eller smått. Det er jo det som er løsningen.

 

Jeg er nok ikke den som er lettest å rikke på heller hvis jeg har bestemt meg for at noe skal være slik eller slik. Jeg er jo sta som et esel og hvis jeg spør Rune om han kan gjøre en ting for meg så har han en tendens til å ta det i morgen. Og det passer meg jo dårlig hvis jeg vil få det gjort akkurat når jeg spør om det. Hvis det plager meg så mye og jeg vil få det gjort så KAN jeg jo gjøre det selv. På den måten så hindrer jeg jo en evt irritasjon som er skikkelig unødvendig for meg selv. Men så klart, det er veldig mye som er lettere sagt enn gjort, og utfordringer i livet som vi klarer å håndtere gjør oss jo bare sterkere, og godt er jo det. Det årnær sæ…

Ha en fantastisk dag ❤

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg hadde hjerte i halsen..

I dag tok jeg endelig mot til meg og ringte til veterinæren da jeg har følt at Sheriff ikke har vært helt seg selv de siste dagene. Spesielt i går kveld og i dag tidlig så følte jeg at han ikke var som vanlig. Jeg fikk time med en gang og dro på Larvik smådyrsklinikk og fikk sjekket han grundig. Nervene mine var i helspenn og dette gruet jeg meg skikkelig til.

 

Tankene mine gikk ut på hva jeg skulle gjøre hvis han var skikkelig syk, hvordan jeg skulle fortelle det hjemme og hvordan de ville reagere. Hvordan ville jeg reagere hvis dette gikk galt…

 

De er utrolig flinke der nede og måten de tar vare på både dyrene og oss som kommer med dem er fantastisk. Stakkar lille Sheriff var skikkelig skeptisk fra det øyeblikket vi gikk inn der og det hadde vært litt moro å visst hva han tenkte. Oppe på undersøkelse benken klamret han seg fast til meg og var skikkelig redd, uff fikk vondt i hjerte mitt jeg da, men han måtte jo bli sjekket.

Etter en generell undersøkelse var det tid for blodprøver, og jeg ble glad når de sa det var utvidede prøver. For de sier litt om formen hans. Sheriff var IKKE glad når han så dette utstyret, for han skjønte fort at det kom ikke til å bli godt. Så han prøvde å krype inn i jakka mi 🥰

Han hadde ikke kjempe mye blod å by på, men etter å ha “tømt” begge forben for blod så hadde de nok. Så det ble ikke ett stikk, men to. Og det likte han svært så dårlig, men var flink da og ikke noe tull. Så var det å vente 30 minutter på prøversvar, og jeg hadde hjerte i halsen, jeg var skikkelig nervøs for hva de kunne finne.

Men… alle prøver var fine og vi kunne dra lykkelige hjem igjen. Så nå kan jeg puste ut, og satse på at han holder ut i noen år til. Lille fine Sheriffe’n vår.

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Min største kjærlighet, ga jeg bort til deg

Det var skikkelig leit å høre at vår alles Jahn Teigen har gått bort. Jeg vokste opp med hans musikk og har danset en og annen rolig dans til de gode gamle sangene hans. Husker jeg var på Pers Hotell der han hadde opptreden og ble skikkelig starstruck. Men fikk snakket med han og vi hadde en riktig så trivelig kveld.

 

Jeg var ung, og visste alt. Lo av det som ble fortalt.
Skulle aldri forelske meg, men det var før jeg traff deg.
Glemte alt om tid og sted, du var alt jeg ville se.
Gjorde mer for meg, enn du noen gang kan forestille deg.
Min største kjærlighet, ga jeg bort til deg
Det fantes bare én av dem i meg.
Det skjer en gang, i alles liv. Du blir forelska og naiv.
Alt du ser, er kun din venn, sånt hender ikke lett igjen.

 

På fester så var optimist alltid er slager og allsang på høyt nivå var et must. Og det vil det nok alltid være, ihvertfall på fester jeg arrangerer. Rip Jahn Teigen, du vil aldri bli glemt ❤

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤
 

Akkurat nå…

..I tankene mine

Jeg tenker på en av mine beste venninner, vi møttes for aller første gang når hun var nylig fylt 15 og jeg var 19 og siden da har vi hengt sammen. Det kaller jeg et skikkelig solid vennskap. Hun er så fornuftig, så real, så rettferdig. Og alle burde ha en venn som henne i livet sitt, jeg er ihvertfall meget takknemlig for å ha henne i mitt.

..Skulle jeg ønske

At alle mennesker bare kunne få lov til å leve det ene livet vi får friske, hvorfor skal det finnes så mye sykdom og dritt i verden. Kan vi ikke bare få leve alle sammen friske og raske til vi er VELDIG gamle og grå da.? Trodde ikke det var for mye forlangt.

..Er jeg ferdig med vask

Hver eneste dag er det støvete overalt, og jeg har mest lyst å bare bli sittende på en plass hele døgnet for å se hvor dette støvet kommer fra. Jækla irriterende å måtte dra frem støvbøtta hver dag (nesten) Men jeg får vel bare innfinne meg med at det er slik det er.

..I huset 

Det er stille og rolig, dørene står oppe inn til stua og jeg hører rett å slett ikke en eneste lyd bortsett fra tastaturet jeg trykker på. Som regel er det bass i veggene og ei bikkje som tasser frem og tilbake. Så akkurat nå nyter jeg litt stilletid.

..Angrer jeg på

At jeg ikke vasket håret tidligere i dag, nå har jeg ikke tid til å gjøre det før i kveld. Så med andre ord, det blir gjort i morgen.

..I kjøleskapet

Vel, det er ikke så mye å skryte av der, det er melk, smør, salami, ost, syltetøy og noen grønnsaker. Men vi kommer langt med det enn så lenge.

..Er planen videre

Først så er det henting, så kjøring, så henting, så handle litt og så hjem. En typisk mandag <3

..Må jeg

Avslutte her og gjøre meg klar til forrige punkt.

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

Akkurat det sitter litt langt inne..

Da var vi i gang med ny uke, det er litt godt å komme seg tilbake til de hverdagslige rutinene igjen også. Solen skinner og det er litt stille før stormen, for i morgen er det meldt masse snø og vind. Trodde virkelig vi skulle slippe å få snø nå, men neida. Så i dag skal jeg kjøre å handle, rydde opp litt ute etter forrige storm og bare komme meg i gang med uka og de gjøremål jeg har.

 

Det var litt slitsomt å komme seg opp i dag, men det kommer seg

 

Jeg må få bestilt en time til helsesjekk på Sheriff siden han bare mister mer og mer pels, men akkurat det sitter litt langt inne. Han er jo i god form, og er seg selv lik syns jeg. Og det er jo normalt at “mannfolk” mister hår med årene, og han er jo ikke akkurat ung lenger, han blir 12 år. Jeg er jo bare kjemperedd for at det skal være noe vi ikke kan gjøre noe med. Men greit å få sjekket.

Ønsker dere en fin start på ny uke 😊

honey-script-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤