Nå er jeg klar….

I dag så har jeg endelig fått gjort meg helt ferdig med pynting. Jeg skulle pynte klart til advent, men det er ikke bare lett å ta frem noe og ikke alt. Juletreet ligger fortsatt på loftet da, DET kan jeg ikke ta ned enda. Selv om at jeg helt klart gjerne kunne tatt ned det også, men da satte Rune ned foten gitt. I morgen er det 1.desember og julemåneden starter for fullt. En måned jeg har sett frem til i lang lang tid og vi starter denne førjulstiden med julemiddag med hele familien. En perfekt måte å avslutte november på, vi skulle bare hatt ALLE her. En annen ting jeg liker godt med tanke på at november er ferdig er barten til Rune, i morgen forsvinner den. Håper jeg ihvertfall 🤞🤞Nå skal jeg logge av å kose meg med familien min, og jeg håper dere får en fantastisk kveld.

Nyt tiden som ligger foran dere, ta vare på hverandre og kos dere masse 

gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

Når politisjefen svikter…

Jeg har sett litt på dokumentaren om Politisjefen og rektor ved politihøyskolen i Stockholm. Han kjøpte sex av UNGE jenter, og gjorde grove overtramp med dem seksuelt. Han vil det skal gjøres etter hans lyster og er ikke interessert i noen motvendinger verken verbalt eller fysisk. Han er aggressiv og brutal med disse unge jentene. Han ble arrestert på veien til å møte en 14 år gammel jente. Jeg klarte faktisk ikke å se denne dokumentaren ferdig, da det jeg så gjorde meg rett og slett kvalm.

Hvordan er det mulig at en høyt respektert mann som en politisjef svikter på denne måten? En person man skal ha all sin tillit til når det trengs, en person som er utdannet til å passe på at mennesker er trygge. Attpåtil var han forkjemper for likestilling og kvinneverd. En man egentlig skal kunne springe til hvis man har blitt seksuelt misbrukt for eksempel. Men der har vi en gammel gris som elsker å misbruke selv. WTF tenker jeg. Hva skjer i den verden vi lever i. Kan man egentlig stole på noen?

Han var en svensk, profilert politisjef, som viste seg å leve et grufullt dobbeltliv. Saken detonerte som en bombe i 2010, og satte det svenske politiet fullstendig på hodet. Du kan se hele historien om den sadistiske mannen, og om den hemmelige aksjonen som pågikk i månedsvis, og som førte til at han ble tatt, på tv2 sumo.

Jeg er helt rystet over at en mann som dette kan gjøre noe slikt. Er rystet over at menn i det hele tatt kan gjøre slike ting, men en politisjef? Man respekterer en i det yrke. Nei fy, jeg har ikke ord. Når jeg snakker om en dokumentar jeg har sett så bruker jeg å anbefale dere å se den, men jeg skal ikke gjøre det i dag da jeg ikke har sett hele selv. Men vil gjerne anbefale dere å ta vare på hverandre, det er en viktig ting.

Ønsker dere en fin solrik lørdag 😘
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

Den fineste dagen sammen med deg…

Dagen i dag har vært så utrolig koselig. Vi startet dagen med å vaske ferdig, og nå gjenstår det bare litt før vi er ferdig med pynt også. Vi dro en tur til Daniel og Martine og kosa masse med Amelia. Måtte jo få helge dosen, det er veldig viktig. Og i dag har vi handlet inn til litt juleverksted som Rune og jeg har akkurat nå. Julemusikk måtte jo på når vi holder på med juleting, det er en selvfølge.Det har tatt sin tid å lage alt vi har lagd i dag, men det er jo bare så moro når vi gjør slike ting sammen. Og jeg har senket skuldrene mange hakk etter at jeg i går ble ferdig med julegaver til alle barna. Det er så deilig å vite at det er i boks. Resten av kvelden skal vi kose oss med å fortsette med det vi driver med nå og få på plass alt av pynt som skal opp. Jeg er så takknemlig for at Rune syns slike kvelder er like koselig som det jeg syns. Da blir det ekstra koselig. Jeg må også få gjort ferdig advents fatet innen søndag.Håper dere har en fin dag i dag også og at dere ikke er utslitt etter byturer på denne black friday dagen. Jeg var innom bare noen få steder og bare der var det kaos.

Ønsker dere en nydelig kveld videre 😘
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

Bare si fra hvis du trenger hjelp.

Det er mange ord man kan bruke som høres bra ut, men det er også mange ord som krever handling. Hvis jeg sier til deg for eksempel i telefonen: “bare si ifra til meg om du trenger hjelp!”, så høres jo det hyggelig ut det. På en måte så er det bare ord føler jeg da, men hvis man sier det på en annen måte så får de ordene en mer betydningsfull effekt. “Jeg vil gjerne hjelpe deg, og kan komme da og da”. Da blir det jo lettere for deg og ta imot hjelp.

Eller hvis du kommer på besøk til ei enslig venninne som kanskje driver å maler en hel stue. Så sier det seg selv at hun kanskje kunne hatt lyst på litt hjelp, men hvis du sier når du går etter å ha oppholdt henne i 1,5 time: “Si fra hvis du trenger hjelp”. Så vet du like godt som henne at det ikke kommer til å skje. Men samvittigheten din er ren og du har ihvertfall tilbudt deg.

Det er hyggelig å hjelpe en venn eller et familiemedlem, og det er en bedre samvittighet man får hvis man har hjulpet enn hvis man bare har tilbudt.

Dette gjelder veldig mye, og det er ikke bestandig godt nok å si den setninga der, for vi alle vet at den ofte blir sagt bare for å bli sagt. Så i mange tilfeller så syns jeg at handling er bedre enn ord. Det er mange ting som er åpenbare for oss, og ofte så kan vi på forhånd vite at personen trenger hjelp. Det er hyggelig å bli tilbudt hjelp før eller midt under en oppgave som er litt stor for en person. Ikke den klassiske “hadde du sagt fra før, så skulle jeg hjulpet deg”

Noen ganger er det bedre å ikke få tilbudet i det hele tatt enn å få den setningen som liksom bare MÅ bli sagt. Det er lurt å tenke litt på hva du selv syns hadde vært best de gangene du trenger hjelp. For vi mennesker er litt sånn at vi helst ikke ber om hjelp hvis vi ikke absolutt må. Men noen gjøremål går så mye lettere og er også så mye hyggeligere å gjøre hvis man hjelper hverandre, og gjør det sammen.

“Det er viktig å støtte hverandre i gjøremål som kanskje ikke er så moro også”

gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

.

 

 

 

Jeg vil ikke sloss…..

I dag bestemte jeg meg for at jeg skulle få Rune til å gå på loftet, for nå var det på tide med litt røkelse. Jeg har savnet den lukten så mye så jeg hadde ikke lyst å vente lenger. Og heldigvis fikk jeg han til å gjøre det så nå dufter det bare helt HERLIG i huset her. Røkelse gjør meg så glad, og det gjør også adventsstjernene også.Og når han først var oppe på loftet kom all julepynten ned. Jeg skal vel ikke sette frem nisser enda, men man vet aldri. Det kan jo bli for fristende når det først er fremme og det skader jo ingen. Det eneste er at jeg syns selv at jeg begynner tidligere og tidligere hvert år. Så innen et par år så er vel huset mitt ferdig pynta til jul i september. Og det er jo ikke bra.Så akkurat nå er det litt kaos her i stua, men slike er det jo alltid.. hvert år så er det kaos før det er kos. Men det gjør meg ikke noe, kvelden er ennå ung. I dag har det snødd hele dagen også, og har gitt meg litt julestemning i hjerte. Og det er så koselig, og ettersom jeg har sett på yr så skal vi beholde litt av det som har kommet ned i helgen med sol og minusgrader.

Folk tar helt av og risikerer både egen og andres sikkerhet

I morgen er det black friday, så jeg tenkte jeg skulle kanskje få kjøpt litt gaver innen dagen er over. Greit å slå til på disse salgs dagene. Jeg drar ikke til byen, men det ligger masse på nett også. Syns ikke noe om slike kaos dager i butikker som det kommer til å være i morgen. I fjor var det faktisk slosskamper rundt omkring på megatilbud. Er det mulig. Blir sikkert litt i år også, og jeg vil ikke sloss om ei jakke eller noen sko.Har fått vasket vinduer innvendig i dag, men utvendig så får vi bare vente. Elsker denne kommende tiden, og det er så koselig å stå opp på morgenen, fyre på røkelse og tenne stjernene rundt omkring. I love it. Håper dere har en fin kveld og at stjernene er på vei opp i deres hjem også.
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

Ikke bær på vonde eller vanskelige følelser alene..

Det er ikke bestandig enkelt å være menneske. Alle har vi ting vi sliter med som kanskje er angst, depresjon eller noe annet som ikke er godt. Vi har alle sammen ekstremt mange følelser i oss. Noen får vi uttrykt godt, andre ikke. Og det er nettopp de følelsene man ikke får uttrykt som er de vanskelige. Er det fordi vi er redde for å ikke bli forstått, redde for å bli sett ned på, redd for å bli gjort narr av? Ja det er nettopp det, fordi det er ikke alle som forstår, det er ikke alle som har opplevd det samme som deg. Og for dem er det det vanskelig å forstå. Det er ikke lett for andre å sette seg inn i din situasjon.

Men har du lyst å snakke, fortelle om noe, gi uttrykk for hva du føler. Gjør det, få det ut, snakk med noen om det og ta det som det kommer. Det er noen som forstår, det er noen som vil lytte og se på deg som en sterk person som snakker om det. Begynn med det du vet er trygt, snakk med din beste venn, en psykolog eller en av dine foreldre. Det viktigste er at du snakker med noen som ikke vil dømme deg, noen som vil lytte selv om de ikke helt skjønner deg der og da.

Ikke bær på vonde eller vanskelige følelser alene, de er lettere å takle sammen med noen.

Jeg vet hvor viktig det er å sette ord på følelser, snakke om problemer og åpne seg opp. Det har gjort min hverdag så mye bedre, jeg er ikke lenger redd for å si høyt hva som plager meg når det plager meg. Jeg er ikke lenger redd for å ikke bli forstått. Og hvis noen hadde gjort narr av meg for at jeg prøver å snakke om mitt, så kunne jeg ikke gitt mer f%&& i det. Det gjør meg godt å kunne snakke om og det er nettopp derfor gjør jeg det. Det finnes noen som har en hjelpende hånd for nettopp deg også, ha troen på det.Jeg mener ikke at man må gjøre som meg og snakke om det ut i offentligheten, det er bare en ting jeg har valgt å gjøre. Kanskje jeg når ut til en eller annen med mitt budskap, kanskje det finnes en person som føler at dette er hjelpsomt og som gjennom det jeg skriver får styrke til å snakke med noen. Jeg har fått noen meldinger og snakket med et par stykker som har åpnet seg til meg etter og ha lest tidligere innlegg jeg har skrevet om temaet og det er hyggelig at noen gjør det.

Det aller viktigste for meg å få frem her er at det er VIKTIG å snakke med noen, det er ikke sunt å holde alt for seg selv. Det blir bedre om man har noen å dele tankene sine med og det blir lettere å sette ord på de vanskelige følelsene. Og ikke minst, det kan lette på hverdagen din og den kommende julen, tenk på det ❤

gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Denne burde du prøve….

Nå har jeg akkurat kommet hjem etter en fin dag i Sandefjord sammen med min niese og lille Alma. Det har vært så koselig og jeg ble der til de andre dukket opp også. Koselig som alltid. Men det betyr at jeg IKKE fikk begynt å vaske i dag, så da står det for tur i morgen. Men det er greit, for jeg har ennå en dag eller to på meg før julepynten blir hentet ned fra loftet.

Har vi en dato i hodet så har vi en dato i hodet, sånn er det bare.

Tenkte jeg skulle tipse om et vaskemiddel som er bare så utrolig godt å vaske med og som gir en helt herlig lukt i hele huset. Durance, det er altså så godt og dufter lavendel. Ikke sterk lukt, men en myk god lukt. Anbefales på det sterkeste og hvis du vil så kan du kjøpe det på blivakker.no..Dette kommer også i vaskemiddel til klær og tøymykner. Jeg er så fornøyd med det og bruker det på litt finere klær. Det skal ikke så mye til pr vask så flaskene holder en stund. Så det var min anbefaling til deg. Håper dagen deres har vært fin, det har min.
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Uken som gikk..

Akkurat nå

Jeg er litt sjokkert over hvor godt jeg sover for tiden, jeg har alltid vært en morgenfugl som er oppe veldig tidlig. Men i det siste har jeg sovet mellom 8 og 9 timer hver natt. Det er utrolig deilig og mange år siden sist. Nå sitter jeg her og skriver før jeg skal kjøre til Sandefjord en tur.

Ukens tanke

Tanken går fortsatt i tema julegaver. Hva kjøper man til noen som har alt? Det er vanskelig hvert eneste år og spesielt hvis man ikke har noen ønskeliste å gå etter. Men får vel bare bruke fantasien.

Ukens favorittdag

Det var på mandag, da jeg ba familien på middag. Det var bare så utrolig koselig altså. Gleder meg til flere slike dager fremover.

Ukens mest leste innlegg

Du er verdifull, og vi har ingen å miste… dette innlegget ga engasjement og det er jeg veldig glad for. For det er så viktig å være våken og oppmerksom i trafikken. Ukens irritasjon

Det har så absolutt vært å ha øyekatarr, det er bare så irriterende å ha øyne som renner og gjør vondt. Det er ikke 100% bra enda, men ikke langt unna. Blir deilig å bli kvitt dette.

Ukens opptur

For meg så betyr tilbakemeldinger fra dere utrolig mye, og det løfter meg opp og gir meg energi. Og i går fikk jeg en kjempehyggelig melding fra en leser som gjorde meg så glad.. Tusen takk ❤

Ukens nedtur

Det er ikke verre enn at jeg hadde håpet det var kommet snø nå. Behøver ikke å komme så mye, men et hvitt lag hadde vært koselig før advent setter inn.

Ukens innrømmelse

Jeg har fått litt dilla på TikTok. Syns det er litt gøy for å si det sånn, men jeg har ikke lagt ut så mye selv der ennå, noe, men ikke mye.

Ukens anbefaling

Marie på instagram kontoen interiorbymarie. Jeg har anbefalt henne mange ganger før, men nå har hun så utrolig mange inspirerende bilder til jul. Tips om dekorering og det er så mye fint 🎅 gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det blir så fort glemt, og så må jeg si det gang på gang.

Hva kan jeg gjøre for at de rundt meg har det bra, og hva kan jeg gjøre for å unngå irritasjoner og diskusjoner på daglig basis. Dette er noe jeg tenker over, det er noe som opptar meg i mitt forhold at vi skal ha minst mulig unødvendige problemer. For ofte så er det bare uvesentlige ting man diskuterer om. Og ikke bare det, men er det flere som syns at vi damer er flinkere til å unngå å gjøre ting som irriterer den man er sammen med enn det mennene er?

Jeg føler at det er slik. Ihvertfall noen ganger. Jeg for min del prøver å unngå å gjøre ting jeg kan unngå å gjøre som irriterer Rune når han er hjemme. Som for eksempel så er ikke han så glad i at jeg alltid sitter inne på mitt hobbyrom når han er hjemme. Så da tenker jeg over det, så prøver jeg å gjøre det jeg skal gjøre der inne når han er på jobb. Da slipper han å måtte si det gang på gang til meg. Han vil jo bare være mer sammen med meg.

Det blir så fort glemt, og så må jeg si det gang på gang. Det skal jo være unødvendig når vi har blitt enige om en ting.

Rune er ekstremt glad i action filmer, og jeg har sagt til han veldig mange ganger at jeg syns det er irriterende pga lyden. Høre på den skytingen, bombingen på høy styrke utover stua for hver gang han setter seg og ser på tv. Dette gjelder da spesielt hvis vi er hjemme sammen på dagtid. Det er ikke det første jeg har lyst å høre på når jeg står opp. Vi har stue nede og etter den forrige diskusjonen vi hadde ang dette, så ble vi enige om at han skulle se disse filmene nede hvis han måtte se på dagtid. Perfekt plass for action filmer.Han gikk ned i en periode, men så er det plutselig glemt igjen. Så overlever jeg lyden enda en stund, men så må jeg på nytt si ifra at dette irriterer meg. For ja, det irriterer meg virkelig. Jeg vil ha på radio og ikke måtte vente med å støvsuge for eksempel fordi han ser på film. Er jeg litt hårsår, eller burde han også tilpasse seg syns dere. For dette er også ting som jeg egentlig vil kalle en liten ting å diskutere om.
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

Ti tanker på en tirsdag…

Livet

Det er så skjørt, det er en hårfin linje mellom liv og død hvis ulykken først er ute. Grunnen til at jeg har nevnt dette så mye er fordi det har skjedd så mye i det siste rundt her. Og det er skummelt, det er tragisk og det beviser at livet man har er virkelig verdt å ta vare på.

Hverdagen

Jeg føler at jeg har vært ekstremt mye borte fra mine venner i det siste og det er så leit. Gleder meg kjempe mye til jeg skal ha mitt julebord den 7 desember, da skal jeg ta igjen masse med dem og kose meg max.

Angst

Kan man noen gang bli helt kvitt en angstlidelse? Det skulle jeg likt og visst. Ja, jeg har lært meg å leve med det, men det går som i berg og dalbane, litt opp og litt ned. Men slik jeg engang hadde det, sånn er det absolutt ikke. Men jeg kjenner på det innimellom. Liker det ikke.

Bloggen/SoMe

I det siste så har jeg følt at jeg ikke helt har fått det til, jeg syns det har vært vanskelig å få ned det jeg vil. Det har bare blitt rot og tull, men jeg gir meg ikke. Instagram har jeg heller ikke vært flink med, men får skjerpe meg litt, for dette er noe jeg virkelig trives med. Som sagt, livet går litt opp og ned.

Julegaver

Jeg skulle jo være så flink i år å bli ferdig tidlig, men har jeg klart det? Neida, har ikke det vet du. På tide å sette i gang…… igjen.Julekjole

Jeg er på leit etter en kjole jeg kan ha på meg på julaften. Tenkte jeg skulle prøve å ha det klart en stund før, så jeg slipper det stresset like før. Jeg er jo så håpløs når det kommer til kjøp av klær til meg selv. Men skal finne noe, må bare slutte å være så kritisk.

Baking/tradisjoner

Det er kanskje ikke nødvendig å bake så himla mye i år, for i år er vi bare oss og har ikke barna i jula. Men så klart litt blir det sammen med dem. På lillejulaften spiser vi hvert år grøt med mandel i, det er en tradisjon jeg alltid har hatt og vil alltid ha.

Julekort

Jeg syns det er koselig å skrive og sende julekort, og det skal jeg kjøpe nå i disse dager så jeg får sendt ut i god til før jul. Det er så mye koseligere å sende det i posten enn på mail eller på facebook. Litt mer personlig på en måte.

Blondt hår

Jeg har jo farget det litt mørkere, men jeg kjenner på meg at jeg savner det litt lysere. Så jeg vurderer å få lagt inn litt lyse striper før jul. Kommer aldri til å bli helt blond igjen, men litt lysere enn det er nå er planen. Hva syns dere egentlig, burde jeg bli lysere enn bilde til høyre slik det er nå?Husvask

I morgen tidlig begynner jeg med litt dypere vask enn ellers, for nå er det julevask som må til. Gleder meg allerede til å bli ferdig. Phuuuuu.

Dette var noen tanker jeg sitter med i dag. Ønsker dere en fin tirsdag videre og takk for at du er innom meg.
gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤