Bare si fra hvis du trenger hjelp.

Det er mange ord man kan bruke som høres bra ut, men det er også mange ord som krever handling. Hvis jeg sier til deg for eksempel i telefonen: “bare si ifra til meg om du trenger hjelp!”, så høres jo det hyggelig ut det. På en måte så er det bare ord føler jeg da, men hvis man sier det på en annen måte så får de ordene en mer betydningsfull effekt. “Jeg vil gjerne hjelpe deg, og kan komme da og da”. Da blir det jo lettere for deg og ta imot hjelp.

Eller hvis du kommer på besøk til ei enslig venninne som kanskje driver å maler en hel stue. Så sier det seg selv at hun kanskje kunne hatt lyst på litt hjelp, men hvis du sier når du går etter å ha oppholdt henne i 1,5 time: “Si fra hvis du trenger hjelp”. Så vet du like godt som henne at det ikke kommer til å skje. Men samvittigheten din er ren og du har ihvertfall tilbudt deg.

Det er hyggelig å hjelpe en venn eller et familiemedlem, og det er en bedre samvittighet man får hvis man har hjulpet enn hvis man bare har tilbudt.

Dette gjelder veldig mye, og det er ikke bestandig godt nok å si den setninga der, for vi alle vet at den ofte blir sagt bare for å bli sagt. Så i mange tilfeller så syns jeg at handling er bedre enn ord. Det er mange ting som er åpenbare for oss, og ofte så kan vi på forhånd vite at personen trenger hjelp. Det er hyggelig å bli tilbudt hjelp før eller midt under en oppgave som er litt stor for en person. Ikke den klassiske “hadde du sagt fra før, så skulle jeg hjulpet deg”

Noen ganger er det bedre å ikke få tilbudet i det hele tatt enn å få den setningen som liksom bare MÅ bli sagt. Det er lurt å tenke litt på hva du selv syns hadde vært best de gangene du trenger hjelp. For vi mennesker er litt sånn at vi helst ikke ber om hjelp hvis vi ikke absolutt må. Men noen gjøremål går så mye lettere og er også så mye hyggeligere å gjøre hvis man hjelper hverandre, og gjør det sammen.

“Det er viktig å støtte hverandre i gjøremål som kanskje ikke er så moro også”

gessele-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

.

 

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg