Nå begynner det å bli mørkt….

Jeg vet ikke helt hva jeg tenker ang halloween, jeg er jo egentlig redd min egen skygge på slike dager og føler at det er et eller annet som skal skremme meg rundt hvert eneste hjørne. Lettskremt, ja så absolutt det er jeg, for før jeg vet ordet av det så står det en klovn på døra. Liten eller stor, klovn er klovn og det verste av alt er at den behøver ikke å være skummelt sminka engang før jeg får hjerte i halsen.Jeg har alltid vært lettskremt av meg så det er vel bare slik jeg er av natur. Selv om at jeg vet jo så klart at det som skremmer meg ikke er farlig, så er det jo bare sånn det er. I år så har vi ingenting som holder oss hjemme her på denne kvelden så da drar vi bort på middag. Og hvis det dukker opp barn på døra her før vi drar så har vi pyntet og gjort i stand litt. Og resten av godteriet setter vi ut. Må jo det så de syns det er litt stas å komme innom oss 🎃Vel, jeg håper dere som skal feire får det kjempegøy og at barna får en knall kveld. Det er jo en av de dagene i året alle barn gleder seg ekstra mye til og det er jo gøy. Og nå begynner det jammen meg å bli mørkt og i dette øyeblikk var førstemann på døra..

Nyt kvelden 🎃🎃🎃

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

Vi lever i en verden med jungeltrafikk.

For en stolthet det var å gå tur med lille Amelia i går, følte meg som kongen på haugen der jeg gikk. Smilte til alle jeg møtte og hadde egentlig lyst å bare si “Hei Hei, dette er mitt barnebarn, vil du se henne?”. Men det får holde med at jeg viste alle jeg snakka med (ukjente) bilder av henne når hun var helt fersk. Jeg kjenner jo at jeg er litt tullerusk når det kommer til henne. Jeg er jo så stolt, men det er ikke sikkert at alle andre bryr seg så mye og det skjønner jeg jo. De kjenner oss jo ikke i det hele tatt. Uff a meg, det er ikke bare bare å få barnebarn og attpåtil ville vise henne frem som Rafiki viste frem Simba i Løvenes konge. Men…Vi lever ikke i jungelen, vi lever i en verden med jungeltrafikk, så det er kanskje greit å skåne henne noe og ikke legge ut bilder av henne hele tiden ❤ Jeg nyter tiden nå, og jeg gleder meg så til hun faktisk vet hvem jeg er og blir glad for å se meg. Man vet jo ikke hva hun tenker nå annet enn på mat, ny bleie og sove. Det er jo hennes hverdag, men nå har hun begynt å smile skikkelig, og litt småprating med hennes hese lille skjønne stemme.

Ja dere skjønner.. TULLERUSK…!

Nå skal jeg fikse ei bøtte med godt såpevann, få vekk det tykke laget med støv som ligger rundt omkring. Det skulle vært gjort i går, men… ja, trenger jeg å si det… Nei.. jeg ble opptatt med andre små ting ❤ Så da får jeg ta det i dag, for en ting som er sikkert, det er at støvet går ikke noen plass, det er her fortsatt i dag. Så da setter jeg i gang med det, og på tampen her så håper jeg dere kan gå inn å følge Husetpaalandet.no på Instagram, fordi hun fortjener det.  Så ønsker jeg dere en knakende fin torsdag, så blogges vi senere.

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

5 stillinger jeg kunne tenkt meg å prøvd..

Det er endel stillinger innen medisin jeg virkelig kunne tenkt meg å prøvd opp igjennom livet, og det er spesielt jobber der hvor man hjelper andre. Jeg har aldri hatt verken mulighet eller styrke til å faktisk å prøve på noe utdannelse innen dette. Ikke hadde jeg bra nok karakterer på skolen til det heller, og jeg hadde nok gått på skole enda om jeg skulle hatt noen av disse stillingene. Hvis jeg hadde gått inn for det så hadde jeg kanskje klart å blitt en sykepleier, men de jobbene jeg skal nevne innen medisin hadde jeg nok aldri taklet, men ville veldig gjerne ha prøvd det likevel.

Ambulanse

Jeg ville ikke vært fører av bilen, men en del av teamet i bilen. Jeg tror at det hadde vært veldig givende og utrolig herlig følelse på dager der de var med på å redde liv. Men jeg tror ikke jeg hadde taklet å blitt med på oppdrag der det var barn var involvert. Der er jeg litt svak, men jeg regner med at man lærer å takle slikt også i utdanningen. Takk gud for våre ambulanser og de som jobber med det.🙏

Kirurg

Tenk så moro det hadde vært å jobbet som nevrokirurg, hjernen fascinerer meg og det hadde vært gøy å fått vært med inn i en hjerne på en operasjon. Tenk så interessant det hadde vært, men jeg får holde meg til Greys anatomy og deres operasjoner, for en en nevrokirurg kunne jeg nok aldri ha blitt. Da hadde jeg kanskje vært ferdigutdannet om noen år. HVIS jeg var heldig.Gynekolog

Gynekologene gjør en kjempeviktig jobb og siden jeg har endometriose så har jeg vært MYE hos dem og er så takknemlig for jobben de gjør. Dette er en også en stilling som hadde vært interessant, men kanskje ikke i lengden.

Jordmor

Hva skulle man gjort uten dem, de er viktige mennesker som er så gode å ha, og en jordmor kunne jeg også godt tenkt meg å prøvd, og dette er vel kanskje en stilling jeg hadde taklet… på gode dager.

Ortoped

Jeg tror ikke det hadde vært så moro med skjelett og muskelsykdommer, men fikse beinbrudd hadde jo vært noe. Men igjen, hadde det kommet en pasient med en arm knekt rett av, så hadde jeg tatt pause. Et fingerbrudd skulle jeg vel klart å fikse, eller.. jeg kunne tatt meg av gipsingen. Men interessant, ja det hadde det vært.Fakta er at jeg tror ikke at jeg hadde hatt ro nok i kroppen til å gå skole så lenge som det kreves for dette yrket, men det er viktige arbeids oppgaver. Og jeg må jo si jeg er veldig glad for at noen tok seg tid til å utdanne seg. 🙏😊

Det er ikke alle yrker som passer for alle. Men har man pågangsmot og er mer enn bare nysgjerrig så går det nok.

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I dag har jeg endelig vært å tattovert meg.

Reklame | RedLine Ink

I dag startet dagen 06.30, det er viktig med litt tid på morgenen før man skal ut døra. I dag har jeg endelig vært å fått ink på kroppen av Edel, hun driver RedLine Ink (nettside under produksjon) og hun er kjempedyktig. Du kan se en del av hennes mesterverk både på facebook og på hennes Instagram. Og jammen meg gjorde det ikke vondt heller, og jeg har igjen gruet meg i mange dager før jeg skulle gjøre dette. Unødvendig bruk av energi…. again!

Jeg var litt usikker på om jeg skulle ha skriften på leggen eller armen, men etter litt tips fra venner så ble det på armen, det skal jo synes og leggen er jo stort sett bare ute på sommeren. Så da gikk jeg for underarmen, jeg skrev Daniel på nytt også da jeg gjerne ville ha dem sammen på samme plass. Her har jeg også plass til et barnebarn eller 2 til ❤Jeg fikk med en goodie bag fra RedLine Ink også, det satte jeg stor pris på, såpe, krem og en god forklaring på etterstell. Så da slapp jeg å dra å kjøpe det selv og det var et stort pluss for meg. Jeg ble veldig fornøyd med skrift og utførelse så tusen takk Edel ❤ Det er plast på den akkurat nå, men dere ser den for det, ble den ikke fin?? Jeg syns det og er så happy. Ønsker dere en fin dag ❤

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤
 

 

 

10 tips til å få det bedre i ditt forhold i en lei periode..

Ingen forhold går som toget på skinnene hele tiden og innimellom slaga kan man ha en lei periode. Kanskje fordi man har vært mye sammen eller fordi man har vært for lite sammen. Det kan være noe som irriterer som man ikke har tatt opp, da ser man egentlig bare enda mer «feil» på personen man er irritert på. Og det er jo bare dumt, for problemer forsvinner ikke av seg selv, det beste er å ta tak i det.Ta opp det som irriterer mest, få det ut av verden og ikke la det være en greie, kom med forslag til din partner på hva som kan gjøres annerledes på det som irriterer deg.

Er dere for mye sammen, finn på noe alene, ring en venn eller ta med deg mora di på en lang gå tur.

Er dere for lite sammen, så finn ut hvorfor og møt hverandre på midten.

Vis hverandre kjærlighet selv om perioden er litt lei, for det betyr jo ikke at dere ikke elsker hverandre for det.

Tenk igjennom hvorfor du føler deg nedfor, del det med din kjære, kanskje du får et godt råd.

Hvordan oppfører du deg ovenfor han/hun når du har dager du bare vil være alene. Er det din kjæreste sin skyld at du vil være alene, hvis det ikke er det så prøv å ikke la det gå utover andre enn deg selv.

Finn på noe du liker å gjøre, noe som gjør deg glad, kanskje du får med kjæresten din på å gjøre noe du liker.

Fortell at du har en periode der du føler deg litt lei, da kan det hende tiden blir litt enklere å håndtere.

Hvis du får spørsmålet hva er galt, ikke svar ikke noen ting, det hjelper ikke så mye. Fortell heller det som plager deg.

Kom deg fort gjennom dårlige tider, det er så mye bedre å ha det bra ❤

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Hvordan forklarer vi barna våre hva mobbing er?

Det er ikke bestandig lett å skulle forklare barn hva mobbing er, og hvilken effekt det har på de som blir mobbet. Men det er et viktig tema, et viktig budskap å få frem så man må bare prøve å fortelle dem det. Men hvordan forklarer vi barna våre hva mobbing er?

Her er hvordan en lærer i New York fortalte det til sine elever i sin klasse. Hun ba dem gjøre følgende øvelse. Barna skulle ta hvert sitt papir ark, deretter fikk de beskjed om å krølle det sammen, trampe på det, og gi det noen slag uten å rive det i stykker.

Så bad hun barna om å folde ut papirarket å se på det, se hvor skittent det var og hvor mange merker det var blitt på det. Så fikk de beskjed om å si unnskyld til arket. På tross av at de hadde unnskyldt seg og at de hadde prøvd og glatte arket ut igjen, så var det fremdeles krøllete.

Disse merkene vil aldri forsvinne uansett hvor mye dere forsøker å fjerne dem. Det er det samme som skjer når et barn mobber et annet barn. Selv om man sier unnskyld, vil arrene aldri forsvinne, Barnas uttrykk fortalte at beskjeden hadde hatt den effekten som læreren ønsket.

Dette var en utrolig fin måte å forklare og ikke minst vise hva som skjer hvis man mobber noen. For meg så er dette et viktig tema, del gjerne da dette var en utrolig fin måte å få frem et budskap på for både lærere og foreldre som kanskje ikke helt vet hvordan de skal forklare hva mobbing kan gjøre med noen.

Alle fortjener å glede seg til skolen eller til jobb for den saks skyld, for det finnes også voksne mennesker som også har behov for å lære at mobbing ikke er greit.

Nyt dagen og ta vare på hverandre ❤

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

Når man tabber seg ut i kommentarfeltet…..

Det er jo bare morsomt egentlig, men fy så flaut det er også..Pensjonistgunna hadde laget en kake og spurte om noen hadde opplevd eller hadde råd ang et kakebilde hvor hun ikke fikk av plasten bak. Vel, jeg kom da med denne kommentaren…🤦‍♀️Det skulle vært mulig å slette sin egen kommentar, noe det kanskje er også men ikke vet jeg hvordan. Men altså jeg skulle da skrive at jeg hadde brukt kakebilder mange ganger og ikke opplevd å ikke få av plasten. Uff, den autokorrekten kan noen ganger slå litt feil ut. Fikk meg ihvertfall en god latter av meg selv da og eieren av bloggen fikk slettet dem.. 🤦‍♀️🤣

Ha en god kveld..

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

Han stryker meg på kinnet…

De to små lakrisene kan ikke få skylden for magen min denne gang, for jeg ble ikke noe bedre i går kveld, men heller verre og endte opp med omgangsjuka..Det er absolutt det verste jeg er borti og jeg syns fryktelig synd på meg selv. Så dagen i dag har stort sett gått til å ligge på sofaen. Det er så kjedelig, for jeg føler at et døgn er borte for meg. Men nå har jeg spist litt middag, så da satser vi på at det går bra.

Rune er så utrolig god mot meg også når jeg er syk, han som de fleste andre vil jo ikke bli smittet. Men han stryker meg på kinnet og lar meg vite at jeg er i trygge hender og det setter jeg så utrolig stor pris på. Det er ikke mer enn det jeg trenger for at jeg skal føle meg ivaretatt. Det er så godt å kjenne at kroppen kommer seg mer og mer og blir til normal igjen etter en slik omgang. Heldigvis skjer det ikke så ofte.

I dag har min kjære skiftet dekk på begge bilene og ryddet ferdig ute, så nå kan vinteren bare komme. Noe han gleder seg veldig til dette året, for endelig står det en freser å venter på han ❤

Ønsker dere en fin kveld..

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

 

 

Konstruert som ekte våpen, men likevel en barneleke..

Man skal lære barna at vold ikke løser noen ting og at våpen er farlig, og det er en veldig bra ting å lære dem. For det er helt sant, det løser ikke konflikter, krig mellom land eller krig mellom mennesker. Det er ikke løsningen på fred i verden, men vi går og kjøper lekevåpen til barna som overhodet ikke ser ut som leker. Og hvorfor produseres det så utrolig mye våpen til barn som er helt likt som ekte våpen? Det er jo helt bak mål.

Ungene lærer jo fra starten av at pang pang og at det å leke død er moro. Problemet er bare det at de skjønner ikke alltid forskjell på lek fra alvor, og det er så himla mange ulykker som har skjedd i private hjem rundt omkring i verden nettopp pga dette. Fordi uvitenheten ang et ekte våpen i forhold til et lekevåpen ikke er tydeliggjort godt nok for dem. Og det er faktisk mange foreldre som ikke sikrer egne våpen godt nok. Og nettopp derfor har det skjedd så mange ulykker som det har i verden. Jeg syns bare det er så skummelt og det er så feil, for barn skjønner ikke skaden det kan utgjøre og ulykken kan være fatal hvis barn får tak i våpen.

For i lek lærer man ikke barna hva som faktisk er vondt og hva som faktisk kan drepe. Pistoler er jo et rent drapsvåpen, lærer man bort det? Jeg er imot at barn skal få leke med en slik leke som ser ut som ekte vare, fordi at for det første så får de nok ikke lærdom rundt det da de begynner å leke med det. Og skulle et barn være så uheldig å få tak i et ekte våpen, hva skjer da.. Pang pang og leke død er like gøy for dem da, det er bare det at de vet ikke konsekvensene.

Ikke bare det, men hva skjedde med gutten i Sverige, han ble drept av politiet trolig grunnet en lekepistol, saken ang det kan du lese her. Politiet ser ikke engang forskjell og det er ikke så innmari rart, for de er jo tro kopi av ekte saker. Denne gutten mistet livet mest sannsynlig pga at politiet følte seg truet av en pistol konstruert for 5 åringer. Det er ikke lett å holde på prinsipper, å nekte barna en lekepistol. Men skal man la barna leke med våpen så BURDE man lære de konsekvensene av de ekte varene også syns jeg da, spesielt hvis det er ekte våpen i hus.

Og det er forskjell på lekepistoler, en farget plast leke er åpenbart en synlig uskyldig leke.

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

Tenk at disse 2 gjør så mye “skade”…

Noen ganger så går jeg bare på en smell og jeg angrer like mye etterpå. For jeg tåler nemlig verken sjokolade eller lakris, men sjokolade frister meg innimellom og lakris er det beste jeg vet. Reagerer på smågodt uansett hva det er egentlig og det skal ikke mer til enn en liten bit eller to så er jeg dårlig. Jeg hopper stort sett over sjokoladen når jeg fyser på noe, men i dag tenkte jeg at 2 små lakriser kan vel ikke skade så mye. Men disse to ødelegger faktisk resten av kvelden for meg for nå har jeg så smerter i magen at jeg blir gal, og det er jo skikkelig urettferdig spør du meg…. Alle fortjener en liten bit med sukker innimellom vel, og jeg er inget unntak. Men jeg burde jo så klart ikke, så jeg kan jo ikke skylde på annet enn dårlig viljestyrke, for jeg vet at det skjer hver gang. Og.. jeg syns like mye synd på meg selv når det skjer. Så jeg får bare innta sofaen med pledd på den frosne kroppen min resten av kvelden.

Ønsker dere en fin kveld med eller uten godteri.

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤