Hvordan forklarer vi barna våre hva mobbing er?

Det er ikke bestandig lett å skulle forklare barn hva mobbing er, og hvilken effekt det har på de som blir mobbet. Men det er et viktig tema, et viktig budskap å få frem så man må bare prøve å fortelle dem det. Men hvordan forklarer vi barna våre hva mobbing er?

Her er hvordan en lærer i New York fortalte det til sine elever i sin klasse. Hun ba dem gjøre følgende øvelse. Barna skulle ta hvert sitt papir ark, deretter fikk de beskjed om å krølle det sammen, trampe på det, og gi det noen slag uten å rive det i stykker.

Så bad hun barna om å folde ut papirarket å se på det, se hvor skittent det var og hvor mange merker det var blitt på det. Så fikk de beskjed om å si unnskyld til arket. På tross av at de hadde unnskyldt seg og at de hadde prøvd og glatte arket ut igjen, så var det fremdeles krøllete.

Disse merkene vil aldri forsvinne uansett hvor mye dere forsøker å fjerne dem. Det er det samme som skjer når et barn mobber et annet barn. Selv om man sier unnskyld, vil arrene aldri forsvinne, Barnas uttrykk fortalte at beskjeden hadde hatt den effekten som læreren ønsket.

Dette var en utrolig fin måte å forklare og ikke minst vise hva som skjer hvis man mobber noen. For meg så er dette et viktig tema, del gjerne da dette var en utrolig fin måte å få frem et budskap på for både lærere og foreldre som kanskje ikke helt vet hvordan de skal forklare hva mobbing kan gjøre med noen.

Alle fortjener å glede seg til skolen eller til jobb for den saks skyld, for det finnes også voksne mennesker som også har behov for å lære at mobbing ikke er greit.

Nyt dagen og ta vare på hverandre ❤

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg