Konstruert som ekte våpen, men likevel en barneleke..

Man skal lære barna at vold ikke løser noen ting og at våpen er farlig, og det er en veldig bra ting å lære dem. For det er helt sant, det løser ikke konflikter, krig mellom land eller krig mellom mennesker. Det er ikke løsningen på fred i verden, men vi går og kjøper lekevåpen til barna som overhodet ikke ser ut som leker. Og hvorfor produseres det så utrolig mye våpen til barn som er helt likt som ekte våpen? Det er jo helt bak mål.

Ungene lærer jo fra starten av at pang pang og at det å leke død er moro. Problemet er bare det at de skjønner ikke alltid forskjell på lek fra alvor, og det er så himla mange ulykker som har skjedd i private hjem rundt omkring i verden nettopp pga dette. Fordi uvitenheten ang et ekte våpen i forhold til et lekevåpen ikke er tydeliggjort godt nok for dem. Og det er faktisk mange foreldre som ikke sikrer egne våpen godt nok. Og nettopp derfor har det skjedd så mange ulykker som det har i verden. Jeg syns bare det er så skummelt og det er så feil, for barn skjønner ikke skaden det kan utgjøre og ulykken kan være fatal hvis barn får tak i våpen.

For i lek lærer man ikke barna hva som faktisk er vondt og hva som faktisk kan drepe. Pistoler er jo et rent drapsvåpen, lærer man bort det? Jeg er imot at barn skal få leke med en slik leke som ser ut som ekte vare, fordi at for det første så får de nok ikke lærdom rundt det da de begynner å leke med det. Og skulle et barn være så uheldig å få tak i et ekte våpen, hva skjer da.. Pang pang og leke død er like gøy for dem da, det er bare det at de vet ikke konsekvensene.

Ikke bare det, men hva skjedde med gutten i Sverige, han ble drept av politiet trolig grunnet en lekepistol, saken ang det kan du lese her. Politiet ser ikke engang forskjell og det er ikke så innmari rart, for de er jo tro kopi av ekte saker. Denne gutten mistet livet mest sannsynlig pga at politiet følte seg truet av en pistol konstruert for 5 åringer. Det er ikke lett å holde på prinsipper, å nekte barna en lekepistol. Men skal man la barna leke med våpen så BURDE man lære de konsekvensene av de ekte varene også syns jeg da, spesielt hvis det er ekte våpen i hus.

Og det er forskjell på lekepistoler, en farget plast leke er åpenbart en synlig uskyldig leke.

i-love-glitter-font

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook også ❤

 

2 kommentarer
  1. Enig. Det er stor forskjell på lekevåpen, hvor det går fra vannpistoler/geværer i neonfarget plast til tro kopier av helautomatiske automatvåpen brukt i moderne krigføring.
   Hadde jeg hatt barn, ville jeg kjørt samme lionje som mine foreldre i sin tid gjorde, ved å tillate kruttlappistoler av typen som følger ‘cowboy & indianer’ -sett, og sette grensen der. Videre fulgte det også visse restriksjoner ved disse kruttlapppistolene, hvor de ble inndratt dersom vi tok de frem ‘out of context, so to speak’, ved at vi siktet inn, for så å ‘skyte’ noen vi var sint på e.l.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg