Føler du deg trygg?

Jeg får rett og slett vondt i hjertet mitt når jeg leser og hører om svikt i omsorgs arbeid. Hvordan er det faktisk mulig at det skjer. Nå sier ikke jeg at det er slik overalt, for det er det IKKE. Men fy så mange hendelser det er her i landet.

Hvordan KAN det skje? Hvis en av mine skulle ha behov for en omsorgs bolig av noe slag i en situasjon der kommunikasjon var umulig, så tror jeg at jeg hadde følt meg utrygg. Bare tanken på at for eksempel Mamma eller Pappa eller andre nære ikke kunne sagt fra om noe, er MEGET skremmende.

Hendelsen som skjedde nå på torsdag, i Færder kommune er helt tragisk. SLIKT SKAL IKKE SKJE. I tilfeller der pasienten er avhengig av hjelp stort sett hele døgnet, der burde det trappes opp med tiltak. Det skal være tid nok pr. ansatt til at alle i en omsorgs bolig skal føle seg ivaretatt på alle områder. Norge har råd til flere ansatte, hvis det er det som trengs!

Jeg opplevde selv etter en operasjon at nattevakten ALDRI kom når jeg dro i snora. Jeg hadde da hatt en lang operasjon og hadde store smerter hele natten igjennom. Det er jo ikke normalt. Men, all ære til alle dere som jobber innen dette yrket og faktisk tar jobben deres alvorlig. Det skal til for at man skal føle seg trygg ❤

Ta vare på hverandre og del HVIS du vil.

God lørdag😘

 

 

 

8 kommentarer
    1. Problemet er at politikerne selv benytter seg av private helstjenester, privat legevakt, private sykehus/hjem, skoler og barnehager. De slipper først til i alle køer og kjenner ikke hvor skoen trykker. En god leder ville gått sist for å være sikker på å få alle med seg, da ville også køene opphøre, for sin egen sikkerhets skyld, og tjenestene ville bli bedre.

      Det største problemet er likevel det politiske systemet hvor høyre og venstresiden driver tautrekking i søla om hvorvidt vi skal bruke ressursene på det private eller det offentlige. Høyresiden trekker oss mot privatiseringssamfunnet, mens venstresiden ønsker å styrke det offentlige. Det finnes ingen helhetlig og langsiktig politikk og samfunnet synes å gå i oppløsning.

      Vi ville hatt verdens beste skoler, sykehus og helsevesen om ressursene ble kanalisert riktig. Samhold gir styrke, men vi er et samfunn som er i strid med oss selv. Partipolitikken splitter oss i grupper og slik sett samlet aldri Harald Hårfagre Norge til ett rike. Vi er grovt sett splittet i Høyre/Venstre, Introvert/Ekstrovert, Sosialisme/Kapitalisme, etc. Og det virker opplagt. Det begynner i skolen med blåruss/Rødruss, blå og røde aviser etc.

      Kort sagt; Høyrehånda vet ikke hva den venstre gjør og omvendt. Tankegangen vi fores med skaper et schizofrent samfunn og et menneske som aldri ser bjelken i eget øye der de peker på andre. Ja takk, begge deler. Ja til krig og fred, Ja til grenseløs økonomisk vekst og ja til miljøhensyn, …og den listen er uendelig.

      Kanskje finnes det en gylden middelvei, men da må det ett annet tankesystem til, et helhetlig system hvor Kari og Olav ikke står på hver sin haug og roper til hverandre. Det er ikke enten eller, enten høyer eller venstre, enten introvert eller ekstrover. Vi er begge deler, men den sterke overkjører den svakere siden. Alt dette ligger i hodet, i vår høyre og venstre hjernehalvdel og vår manglende forståelse av det. Vårt todelte samfunn bygger på det samme prinsippet og en stort sett “enøyd” ekstrovert eller introvert forståelse av det.

      Det er ikke lett å være ildsjel, lærer eller helsepersonell i et så splittet og bakstreversk samfunn. Vi kan takke oljepengene for at det ikke går helt på trynet og de gir også håp om løsninger. Vi er foreløpig svært heldig stillt med uante muligheter og ressurser, men vil det vare, kan vi fortsette å prøve og feile i det uendelige, vet vi ikke hva som funker, egentlig?

      Mine tanker bare, og fortsatt god Lørdag:)

      1. Det er ikke bare bare tydeligvis, å bruke ressursene på riktig plass.. men enn så lenge kan jo hver og enkelt som jobber med dette gjøre sin plikt som er å ta vare på de som trenger det på best mulig måte .. God lørdag til deg å 😊

    2. Det er ikke alt som er ille i helsenorge som er politikernes feil !
      Vi som jobber omsorg og helsyrker har krystallklare retningslinjer,instrukser,ordrer osv.og,min erfaring er (alt for ofte) at det er på dette nivået det sviktes mest.Når det går galt,eller at en personal ikke har utført jobben ift.retningslinger og instrukser så hyles det ofte om politikerskyld,ressursmangel osv.
      Enkle ting som å vise omsorg,tenke fornuft,dobbeltsjekke,holde moral og respekt oppe (for dem som trenger vår omsorg) er IKKE et politisk problem,det er et individuelt problem.
      Arbeidsmoralen er ikke bedre eller verre i omsorgsarbeid enn det er andre steder og i andre arbeidsforhold.
      Det kunne vært en tanke at det blei bevilget ressurser for å kurse arbeidstakere (i omsorg og serviceyrker) i etikk,moral og respekt for det de holder på med,ofte så ser man at det mangler det litt på den biten.
      Vi trenger ikke enorme summer og ressurser for å innfri et minimumskrav av det som forventes i vårt yrke,vi har det som vi har det,det er opp til oss selv å gjøre det beste av det vi har,til det beste for dem som trenger vår kompetanse.
      Ang.historien om bruker som blei skoldet i klokhet vann – det ligger nok mer bak her (på den som utførte handlingen) enn det som har kommet frem offentlig.På meg som omsorgsarbeider virker det komplett umulig at sånt kan skje – om man følger med og er oppmerksom på det man holder på med !
      Hilsen synskepeggy.

    3. Ikke skyld på politikerne. Her er det svikt i rutiner som burde være helt enkle å overholde. Ingen stapper en baby eller smårolling i badekar uten å sjekke vanntemperaturen først. Med albuen eller et badetermometer. Det skal man også gjøre i omsorgsboliger!
      Større problem at det aldri får konsekvenser for slurverne innenfor helse og omsorg, selv om de forårsaker dødsfall. En bilist derimot…han skal helst straffes for uaktsomhet, uaktsomt drap, – selv om en fotgjenger/syklist skulle ha skylden selv for å ha blitt påkjørt.

      Nei, jeg føler meg ikke trygg om jeg tenker på at jeg kanskje havner på et omsorgshjem. Jeg håper jeg klarer å holde mwg unna, men ingen vet hva som vil skje.

    4. Oldie nevner at bilister skal tiltales for uaktsomt drap ved slurv. Men hva når loven brytes BEVISST av ledelsen i kommunene.
      Ihht kommunehelseloven § 3-3-a er kommunene pålagt å sikre brukere av helsetjenestene mot vold og overgrep. Men kommunene velger å ikke gjøre noe tiltross for at det finnes gode og rimelige løsninger.
      Iflg NKVTS er det idag ca 1/2 million (500.000) kvinner i Norge som har vært utsatt for vold og/eller overgrep i nære relasjoner. 65.000 er eldre over 65 år, dvs mange tusen av brukere av hjemmetjenesten eller andre helsetilbud.
      I Strømmen utenfor Oslo gikk en kvinne med voldsalarm pga ex’en. Når det er slik er det stor sannsynlighet for at hun også får helsemessig oppfølging pga truslene. Men kommunen valgt å ikke gjøre noen ting. Ex’en ringte på å stakk kniven i henne før hun skjønte hvem som stod utenfor. Og ei lita jente ble foreldreløs.
      Ihht Straffeloven § 196 er ALLE (inkl ansatte i kommunene pålagt å hjelpe til for å forhindre slike ting, men ingenting skjer.
      Iflg “Stalker dommen” fra 2013 ble det offentlige idømt erstatning for å ikke ha gjort nok.
      Hva som er grensen for “nok” er jeg usikker på,men jeg tviler sterkt på at det kommunene viser av “intelligent omtanke for beboerne” idag er noe som kan sies å være nok. Jeg håper derfor vi får noen dommer på dette fordi 1 dom kan være nok til at kommunen ser at det er mer økonomisk lønnsomt å følge loven enn å se bort fra den.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg